ရင္ပူျခင္း ( Acid-reflux )
အဆစ္အျမစ္ေရာင္ျခင္း ( Arthritis )
ဆီးခ်ိဳ ( Diabetes )
၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း ( Constipation )
ေသြးတိုုးျခင္း ( High blood pressure )
ေဂါက္ေရာဂါ ( Gout )
အရိုုးပြျခင္း ( Osteoporosis )
နွလံုုးေရာဂါ ( Heart disease )
ကိုုလက္စထေရာမ်ားျခင္း ( High Cholesterol )
နာတာရွည္ ခ်ိနဲ႔ျခင္း ( Chronic fatigue )
အနာမ်ားထြက္ျခင္း ( Ulcers )
ကင္ဆာ ( Cancer )
ေဖၚျပပါ ေ၀ဒနာေတြ ျဖစ္ေနၿပီဆိုုလ ွ်င္
ခႏၶာကိုုယ္ထဲမွာ ေအာက္ဆီဂ်င္ဓါတ္ ခ်ိဳ႕ တဲ့ေနၿပီး အခ်ဥ္ဓါတ္မ်ားေနေသာ
အေျခအေန ( acidic state ) ျဖစ္ေနေၾကာင္း ျပသျခင္း ျဖစ္ပါတယ္ ။
နုုိဘယ္ဆုုရွင္ ေဒါက္တာ ေအာ္တိုု ၀ါးဘတ္ ( Dr. Otto H Warburg ) က
ေအာက္ဆီဂ်င္ ခ်ိဳ႕ တဲ့ျခင္းဟာ ကင္ဆာ ျဖစ္ျခင္းရဲ႕ အေၾကာင္းရင္းျဖစ္ေၾကာင္း
ေတြ႕ ရွိခဲ့ပါတယ္ ။
ေအာက္ဆီဂ်င္ ခ်ိဳ႕ တဲ့ျခင္းက လူ႔ ခႏၶာတြင္းမွာ အက္ဆစ္ဓါတ္ မ်ားတဲ့
အေျခအေန ( acidic state ) ျဖစ္ေစပါတယ္ ။
ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားဟာ ေအာက္ဆီဂ်င္မလိုုအပ္ပဲ ( anaerobic ) အသက္
ရွင္နိုုင္ပါတယ္ ။ ေအာက္ဆီဂ်င္ ျမင့္မားစြာရွိေနတဲ့ အယ္ကလိုုင္း အေျခအေန
( alkaline state ) မွာ အသက္မရွင္နိုုင္ပါဘူး ။
မူမွန္ဆဲလ္မ်ားက ေအာက္ဆီဂ်င္ အျပည့္အ၀ ရွိမွ အသက္ရွင္နိုုင္ပါတယ္ ။
ေအာက္ဆီဂ်င္ ၃၅ % ေလာက္ ၄၈ နာရီၾကာ ေလ်ာ့နည္းေနမယ္ဆိုုလ ွ်င္
ကင္ဆာျဖစ္နိုုင္တဲ့ အဆင့္ကိုု ေျပာင္းလဲသြားၾကပါတယ္ ။
.
အစားအေသာက္မ်ားဟာ လူ႔ခႏၶာရဲ႕ pH ကိုု ထိန္းသိမ္းရာမွာ ေရးပါပါတယ္ ။
ေသြးရဲ႕ pH က အယ္ကလိုုင္းဖက္ အတန္ငယ္ ေရာက္ေနတဲ့ 7.365 ေလာက္
ရွိေနမွ အသက္ရွင္နိုုင္ပါတယ္ ။
အစားအေသာက္ မမ ွ်တပါက pH မမ ွ်တေတာ့ပဲ အက္ဆစ္ pH ေရာက္သြား
ပါက ဆဲလ္မ်ားရဲ႕ လုုပ္ငန္းမ်ား ထိခိုုက္ၿပီး ...
ရင္ပူျခင္း ( Acid-reflux )
အဆစ္အျမစ္ေရာင္ျခင္း ( Arthritis )
ဆီးခ်ိဳ ( Diabetes )
၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း ( Constipation )
ေသြးတိုုးျခင္း ( High blood pressure )
ေဂါက္ေရာဂါ ( Gout )
အရိုုးပြျခင္း ( Osteoporosis )
နွလံုုးေရာဂါ ( Heart disease )
ကိုုလက္စထေရာမ်ားျခင္း ( High Cholesterol )
နာတာရွည္ ခ်ိနဲ႔ျခင္း ( Chronic fatigue )
အနာမ်ားထြက္ျခင္း ( Ulcers )
စတဲ့ ေ၀ဒနာေတြ ျဖစ္လာမွာ ျဖစ္ပါတယ္ ။
အက္ဆစ္မ်ားတဲ့ အေျခအေနဟာ အိုုမင္းျခင္း ကိုု ျမန္ေစပါတယ္ ။
.
အက္ဆစ္ဓါတ္ကိုု ေခ်ဖ်က္ဖိုု႔ရာ အိမ္တြင္းျဖစ္ေဆးတမ်ိဳး ေဖၚျပပါမယ္ ။
~ မုုန္႔ဖုုတ္ေဆာ္ဒါ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံုု ၁ပံုု
~ သံပုုယိုုသီးရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
( သံပုုယိုု အစား organic apple cider vinegar လည္း သံုုးႏိုုင္ပါတယ္ )
ေဆာ္ဒါက ေဘ့သတၱိ ရွိၿပီး ၊ သံပုုယိုု က အက္ဆစ္ဓါတ္ ျဖစ္လိုု႔ ဓါတ္ျပဳၿပီး
အျမႈပ္တစီစီ ထလာပါမယ္ ။
ေဆာ္ဒါကိုု နည္းနည္းျခင္း အျမႈပ္ထ ရပ္သည္ထိ ထည့္ေပးပါ ။
ေနာက္ ေရ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၆ ဇြန္းထဲ့ ေမႊပါ ။
ခ်က္ခ်င္း ေသာက္ပါ ။
တေန႔ တႀကိမ္ နဲ႔ ေန႔စဥ္ေသာက္နိုုင္ပါတယ္ ။
.
က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ
ေဒါက္တာျမင့္သိန္း
5/7/2016
အဆစ္အျမစ္ေရာင္ျခင္း ( Arthritis )
ဆီးခ်ိဳ ( Diabetes )
၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း ( Constipation )
ေသြးတိုုးျခင္း ( High blood pressure )
ေဂါက္ေရာဂါ ( Gout )
အရိုုးပြျခင္း ( Osteoporosis )
နွလံုုးေရာဂါ ( Heart disease )
ကိုုလက္စထေရာမ်ားျခင္း ( High Cholesterol )
နာတာရွည္ ခ်ိနဲ႔ျခင္း ( Chronic fatigue )
အနာမ်ားထြက္ျခင္း ( Ulcers )
ကင္ဆာ ( Cancer )
ေဖၚျပပါ ေ၀ဒနာေတြ ျဖစ္ေနၿပီဆိုုလ ွ်င္
ခႏၶာကိုုယ္ထဲမွာ ေအာက္ဆီဂ်င္ဓါတ္ ခ်ိဳ႕ တဲ့ေနၿပီး အခ်ဥ္ဓါတ္မ်ားေနေသာ
အေျခအေန ( acidic state ) ျဖစ္ေနေၾကာင္း ျပသျခင္း ျဖစ္ပါတယ္ ။
နုုိဘယ္ဆုုရွင္ ေဒါက္တာ ေအာ္တိုု ၀ါးဘတ္ ( Dr. Otto H Warburg ) က
ေအာက္ဆီဂ်င္ ခ်ိဳ႕ တဲ့ျခင္းဟာ ကင္ဆာ ျဖစ္ျခင္းရဲ႕ အေၾကာင္းရင္းျဖစ္ေၾကာင္း
ေတြ႕ ရွိခဲ့ပါတယ္ ။
ေအာက္ဆီဂ်င္ ခ်ိဳ႕ တဲ့ျခင္းက လူ႔ ခႏၶာတြင္းမွာ အက္ဆစ္ဓါတ္ မ်ားတဲ့
အေျခအေန ( acidic state ) ျဖစ္ေစပါတယ္ ။
ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားဟာ ေအာက္ဆီဂ်င္မလိုုအပ္ပဲ ( anaerobic ) အသက္
ရွင္နိုုင္ပါတယ္ ။ ေအာက္ဆီဂ်င္ ျမင့္မားစြာရွိေနတဲ့ အယ္ကလိုုင္း အေျခအေန
( alkaline state ) မွာ အသက္မရွင္နိုုင္ပါဘူး ။
မူမွန္ဆဲလ္မ်ားက ေအာက္ဆီဂ်င္ အျပည့္အ၀ ရွိမွ အသက္ရွင္နိုုင္ပါတယ္ ။
ေအာက္ဆီဂ်င္ ၃၅ % ေလာက္ ၄၈ နာရီၾကာ ေလ်ာ့နည္းေနမယ္ဆိုုလ ွ်င္
ကင္ဆာျဖစ္နိုုင္တဲ့ အဆင့္ကိုု ေျပာင္းလဲသြားၾကပါတယ္ ။
.
အစားအေသာက္မ်ားဟာ လူ႔ခႏၶာရဲ႕ pH ကိုု ထိန္းသိမ္းရာမွာ ေရးပါပါတယ္ ။
ေသြးရဲ႕ pH က အယ္ကလိုုင္းဖက္ အတန္ငယ္ ေရာက္ေနတဲ့ 7.365 ေလာက္
ရွိေနမွ အသက္ရွင္နိုုင္ပါတယ္ ။
အစားအေသာက္ မမ ွ်တပါက pH မမ ွ်တေတာ့ပဲ အက္ဆစ္ pH ေရာက္သြား
ပါက ဆဲလ္မ်ားရဲ႕ လုုပ္ငန္းမ်ား ထိခိုုက္ၿပီး ...
ရင္ပူျခင္း ( Acid-reflux )
အဆစ္အျမစ္ေရာင္ျခင္း ( Arthritis )
ဆီးခ်ိဳ ( Diabetes )
၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း ( Constipation )
ေသြးတိုုးျခင္း ( High blood pressure )
ေဂါက္ေရာဂါ ( Gout )
အရိုုးပြျခင္း ( Osteoporosis )
နွလံုုးေရာဂါ ( Heart disease )
ကိုုလက္စထေရာမ်ားျခင္း ( High Cholesterol )
နာတာရွည္ ခ်ိနဲ႔ျခင္း ( Chronic fatigue )
အနာမ်ားထြက္ျခင္း ( Ulcers )
စတဲ့ ေ၀ဒနာေတြ ျဖစ္လာမွာ ျဖစ္ပါတယ္ ။
အက္ဆစ္မ်ားတဲ့ အေျခအေနဟာ အိုုမင္းျခင္း ကိုု ျမန္ေစပါတယ္ ။
.
အက္ဆစ္ဓါတ္ကိုု ေခ်ဖ်က္ဖိုု႔ရာ အိမ္တြင္းျဖစ္ေဆးတမ်ိဳး ေဖၚျပပါမယ္ ။
~ မုုန္႔ဖုုတ္ေဆာ္ဒါ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံုု ၁ပံုု
~ သံပုုယိုုသီးရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
( သံပုုယိုု အစား organic apple cider vinegar လည္း သံုုးႏိုုင္ပါတယ္ )
ေဆာ္ဒါက ေဘ့သတၱိ ရွိၿပီး ၊ သံပုုယိုု က အက္ဆစ္ဓါတ္ ျဖစ္လိုု႔ ဓါတ္ျပဳၿပီး
အျမႈပ္တစီစီ ထလာပါမယ္ ။
ေဆာ္ဒါကိုု နည္းနည္းျခင္း အျမႈပ္ထ ရပ္သည္ထိ ထည့္ေပးပါ ။
ေနာက္ ေရ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၆ ဇြန္းထဲ့ ေမႊပါ ။
ခ်က္ခ်င္း ေသာက္ပါ ။
တေန႔ တႀကိမ္ နဲ႔ ေန႔စဥ္ေသာက္နိုုင္ပါတယ္ ။
.
က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ
ေဒါက္တာျမင့္သိန္း
5/7/2016
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။