ထမင္းေကာင္းတစ္အိုးရဲ႕လွ်ိဳ ႕ဝွက္ခ်က္မ်ား
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=- =-=-=-=-=-=
၁ ။ ႐ွာလကာရည္
ထမင္းခ်က္ရာတြင္႐ွာလကာရည္တစ ္စက္ႏွစ္စက္ထည့္ေပး႐ုံျဖင့္ အန႔ံအရသာကို
ပိုမိုထင္ေပၚေမႊးပ်ံ့ေစသည့္ အျပင္ရာသီဥတုအလြန္ပူျပင္း၍ထ မင္းသိုးျခင္းကိုကာကြယ္ေပးႏ ိုင္ပါတယ္။
၂ ။ ဘီယာ
ဆန္ေဟာင္းမ်ားအထားၾကာသြားၿပ ီးခ်က္ျပဳတ္ရာမွာအနံ႔အရသာဆန ္သစ္ေလာက္မေကာင္းတဲ႔
အခ်ိန္မွာ စိတ္ပူစရာမလိုပါဘူး ၊ထမင္းခ်က္ခ်ိန္မွာဘီယာအနည္ းငယ္သာထည့္ေပးလိုက္ပါ ေပၚဆန္းေမႊးကဲ့သို
႔ေမႊးပ်ံ့တဲ့ထမင္းကိုရရိွမွ ာျဖစ္ပါတယ္။
၃ ။ ေျမပဲဆီ
ထမင္းခ်က္ရာမွာဆားအနည္းငယ္န ဲ႔ေျမပဲဆီ
အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအသာေမႊေပးလ ိုက္ပါ
ဆန္ဖြာျခင္းမရိွပဲခံတြင္းေတ ြ႔ေစမယ့္
ထမင္းကိုရရိွမွာျဖစ္ပါတယ္။
၄ ။ ဆား
လက္က်န္ထမင္းကိုျပန္ေႏႊးရာတ ြင္
ဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးျခင္းျဖင ့္အနံ႔ဆိုးမ်ားကို
ေပ်ာက္ေစမည့္အျပင္ထမင္းကိုလ ည္း
ႏွဴးညံ့ေစပါတယ္။
၅ ။ ဆန္အရက္ ( အရက္ျဖဴ )
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္အရက္သုံးေလ းစက္
အနည္းငယ္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါက
နတ္သုဒၵါပမာထမင္းအရသာကိုရရိ ွေစမွာ
ျဖစ္ပါတယ္။
အကယ္၍ထမင္းက်က္တ၀က္မက်က္တ၀က ္
အေျခေနမ်ဳိးေတြ႔ၾကဳံေနပါက
ဆန္အရက္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းစာ
ထည့္ၿပီးေႏႊးေပးျခင္းျဖင့္
ထမင္းကိုလုံး၀က်က္ေစမွာျဖစ္ ပါတယ္။
၆ ။ ေရက်က္ေအး
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ေရက်က္ေအးျဖ င့္ခ်က္ေပးပါကဆန္မွာပါ၀င္တဲ ့ဗီတာမင္ B1 ဓာတ္ကို
အျပည့္အ၀ရရိွေစမွာျဖစ္ပါတယ္ ။
၇ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ထမင္းတူးသြားပါကထမင္းၾကားထဲ ကို
ၾကက္သြန္ၿမိတ္တစ္ပင္ခဏဖုံးအ ုပ္ထားလိုက္ပါ
တူးနံ႔မ်ားယူပစ္သလိုေပ်ာက္သ ြားေစပါတယ္။
၈ ။ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္း
ေရေႏြးၾကမ္းကိုထမင္းခ်က္ရာမ ွာထည့္ၿပီးသာမာန္အတိုင္းထမင ္းေရငွဲ႔ခ်က္လ်ွင္ရရိွလာတဲ့ ထမင္းက
အနံ႔အရသာကိုျပည့္စုံေစ႐ုံသာ မကအဟာရလည္းအလြန္ျဖစ္ေစပါတယ္ ။
၉ ။ သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္ရာတြင္သံလြင္ဆီအနည ္းငယ္ထည့္ေပးပါကဆန္ထဲရိွသၾက ားဓာတ္တိုးျမႇင့္မႈကို
ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေစသည့္အျပင္
အစာအိမ္ကိုလည္းဥပါဒ္မျဖစ္ေစ ပါဘူး
ဆီးခ်ဳိသမားမ်ားအတြက္အထူးသင ့္ေလ်ာ္ပါတယ္။
* အိမ္႐ွင္မမ်ားအရသာျပည့္၀တဲ့
မိသားစုထမင္း၀ိုင္းေလးဖန္တီ းႏိုင္ၾကပါေစ *
Credit - Org Creditor
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
၁ ။ ႐ွာလကာရည္
ထမင္းခ်က္ရာတြင္႐ွာလကာရည္တစ
ပိုမိုထင္ေပၚေမႊးပ်ံ့ေစသည့္
၂ ။ ဘီယာ
ဆန္ေဟာင္းမ်ားအထားၾကာသြားၿပ
အခ်ိန္မွာ စိတ္ပူစရာမလိုပါဘူး ၊ထမင္းခ်က္ခ်ိန္မွာဘီယာအနည္
႔ေမႊးပ်ံ့တဲ့ထမင္းကိုရရိွမွ
၃ ။ ေျမပဲဆီ
ထမင္းခ်က္ရာမွာဆားအနည္းငယ္န
အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအသာေမႊေပးလ
ဆန္ဖြာျခင္းမရိွပဲခံတြင္းေတ
ထမင္းကိုရရိွမွာျဖစ္ပါတယ္။
၄ ။ ဆား
လက္က်န္ထမင္းကိုျပန္ေႏႊးရာတ
ဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးျခင္းျဖင
ေပ်ာက္ေစမည့္အျပင္ထမင္းကိုလ
ႏွဴးညံ့ေစပါတယ္။
၅ ။ ဆန္အရက္ ( အရက္ျဖဴ )
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္အရက္သုံးေလ
အနည္းငယ္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါက
နတ္သုဒၵါပမာထမင္းအရသာကိုရရိ
ျဖစ္ပါတယ္။
အကယ္၍ထမင္းက်က္တ၀က္မက်က္တ၀က
အေျခေနမ်ဳိးေတြ႔ၾကဳံေနပါက
ဆန္အရက္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းစာ
ထည့္ၿပီးေႏႊးေပးျခင္းျဖင့္
ထမင္းကိုလုံး၀က်က္ေစမွာျဖစ္
၆ ။ ေရက်က္ေအး
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ေရက်က္ေအးျဖ
အျပည့္အ၀ရရိွေစမွာျဖစ္ပါတယ္
၇ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ထမင္းတူးသြားပါကထမင္းၾကားထဲ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္တစ္ပင္ခဏဖုံးအ
တူးနံ႔မ်ားယူပစ္သလိုေပ်ာက္သ
၈ ။ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္း
ေရေႏြးၾကမ္းကိုထမင္းခ်က္ရာမ
အနံ႔အရသာကိုျပည့္စုံေစ႐ုံသာ
၉ ။ သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္ရာတြင္သံလြင္ဆီအနည
ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေစသည့္အျပင္
အစာအိမ္ကိုလည္းဥပါဒ္မျဖစ္ေစ
ဆီးခ်ဳိသမားမ်ားအတြက္အထူးသင
* အိမ္႐ွင္မမ်ားအရသာျပည့္၀တဲ့
မိသားစုထမင္း၀ိုင္းေလးဖန္တီ
Credit - Org Creditor
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။