အမဲကင္ လုပ္နည္း
--------------------
အသားကင္ကို ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္ျပဳလု ပ္ၾကၿပီး ဒီနည္းေလးကေတာ့ျပဳလုပ္၇လြယ္ ကူၿပီး စား၇တာလည္း အ၇သာ႐ွိပါတယ္။ အသားကင္ျပဳလုပ္၇န္ႏူးညံ့ေသာ မိုးခိုသားျဖစ္၇ပါမယ္။ တြဲဖက္စားသံုး၇န္ မန္က်ည္းသီးေဆာ့ကိုႀကိဳတင္ျ ပဳလုပ္ထားပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
မိုးခိုသား - ၂၀၀ ဂ၇မ္
ယိုးဒယားပဲငံျပာ၇ည္အၾကည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး - အနည္းငယ္
င႐ုပ္ေကာင္း -အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ သၾကား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)မိုးခိုသားကိုအကြင္းလိုက ္ခပ္ထူထူလွီးၿပီးဓားျပားျဖင ့္အနည္းငယ္၇ိုက္ကာျပန္႔ေအာင ္ျပဳလုပ္ပါ။
(၂)ပါဝင္ေသာဟင္းစပ္ပစၥည္းမ် ားထည့္ကာနယ္ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔ႏ ွပ္ထားပါ။
(၃)မီးေသြးဖိုတြင္ကင္လိုပါက ဇကာညပ္တြင္ညႇပ္ၿပီးမီးျပင္ျ ဖင့္ကင္ပါ။အိုးမကပ္ေသာဒယ္သိ ု႔griller တြင္ကင္လိုပါကတဖက္ကိုတစ္မိန စ္ခန္႔ကင္ပါ။ေျခာက္သြားလ်ွင ္မာၿပီးအခ်ိဳမ်ားေလ်ာ့သြားတ တ္ပါတယ္
(၄)ကင္ၿပီးေသာအသားကိုခပ္ေစာ င္းေစာင္းလွီးကာပန္းကန္တြင္ တည္ခင္းၿပီးမန္က်ည္းေဆာ့စ္ျ ဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါ ၿပီ။
မန္က်ည္းေဆာ့စ္ျပဳလုပ္နည္း
****************
အိုးတခုတြင္ထန္းလ်က္သံုးလံု းခန္႔ထည့္ၿပီးေ၇အနည္းငယ္ျဖင ့့္က်ိဳပါ။အမိႈက္မ်ားစစ္ထုတ ္ၿပီးေ၇ေဖ်ာ္ထားေသာမန္က်ည္း မွည့္ထည့္က်ိဳပါ။ဆားထည့္ပါ။ င၇ုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ထည့္ပါ။ အ၇သာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္၇ပါကမီးဖိုမ ွခ်ကာအေအးခံထားၿပီးသံုးေဆာင ္မည့္အခ်ိန္တြင္႐ွမ္းနံနံပါ းပါးလွီးထည့္ကာယိုးဒယားဆန္ေ လွာ္မႈန္႔ျဖဴးၿပီးအသားကင္ႏွ င့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿ ပီ။
Credit to Sofia Food Paradise
--------------------
အသားကင္ကို ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္ျပဳလု
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
မိုးခိုသား - ၂၀၀ ဂ၇မ္
ယိုးဒယားပဲငံျပာ၇ည္အၾကည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး - အနည္းငယ္
င႐ုပ္ေကာင္း -အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ သၾကား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)မိုးခိုသားကိုအကြင္းလိုက
(၂)ပါဝင္ေသာဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်
(၃)မီးေသြးဖိုတြင္ကင္လိုပါက
(၄)ကင္ၿပီးေသာအသားကိုခပ္ေစာ
မန္က်ည္းေဆာ့စ္ျပဳလုပ္နည္း
****************
အိုးတခုတြင္ထန္းလ်က္သံုးလံု
Credit to Sofia Food Paradise
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။