ပုစြန္ေျခာက္ငံျပာရည္ခ်က္
•••••••••••••••••••••••••
ပုစြန္ေျခာက္................၂ဇြန္း
ပုစြန္ငံျပာရည္..............၁/၂ခြက္
ၾကက္သြန္နီ.................၂လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ................၅တက္
င႐ုတ္ခြဲၾကမ္းမႈန္႔.. ..........၁ဇြန္း
င႐ုတ္ေလွာ္မႈန္႔...............အနည္းငယ္
ပုစြန္ေျခာက္ကိုအမွဳန္႔ျဖစ္ေအာင္စက္နဲ႔မႀကိတ္ပဲညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ တို႔ကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ကိုခြဲၾကမ္းဖတ္ခပ္ေသးေသးရေအာင္ေထာင္းပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ ကို နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ႏွင့္အတူဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းၿပီးေမႊးလာလွ်င္ေထာင္းထားေသာပုစြန္ေျခာက္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္းမႈန္႔ကိုဦးစြာထည့္ၿပိ္းေမႊးေအာင္ေၾကာ္ပါ။
င႐ုတ္သီးေလွာ္မွဳန္႔ထည့္ေပါင္းပါ။(င႐ုတ္သီးထည့္ေၾကာ္စဥ္အတြင္းအတတ္ႏိူင္ဆုံးမီးရိွန္ကိုေလွ်ာ့ထားေပးပါ)
င႐ုတ္သီးမႈန္႔ေတြေမႊးလာၿပီဆိုမွပုစြန္ငံျပာရည္ေလာင္းထည့္ပါ။ေရကိုလဲငံျပာရည္ဆတူနီးပါးထည့္ေပးပါ။
ဟင္းခတ္မွဳန္႔ေလးျဖည့္စြက္ၿပီးတာနဲ႔တစ္ပြက္ဆူလွ်င္မီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
•••••••••••••••••••••••••
ပုစြန္ေျခာက္..............
ပုစြန္ငံျပာရည္............
ၾကက္သြန္နီ................
ၾကက္သြန္ျဖဴ...............
င႐ုတ္ခြဲၾကမ္းမႈန္႔.. ..........၁ဇြန္း
င႐ုတ္ေလွာ္မႈန္႔...........
ပုစြန္ေျခာက္ကိုအမွဳန္႔ျဖစ္
ၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ တို႔ကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ကိုခြဲၾကမ
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီအနည္း
အနည္းငယ္ႏြမ္းၿပီးေမႊးလာလွ်
င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္းမႈန္႔ကိုဦ
င႐ုတ္သီးေလွာ္မွဳန္႔ထည့္ေပါ
င႐ုတ္သီးမႈန္႔ေတြေမႊးလာၿပီဆ
ဟင္းခတ္မွဳန္႔ေလးျဖည့္စြက္ၿ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။