Followers အားေပးသူမ်ား အထူး အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ပါသည္။

✩✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩သီခ်င္းခ်စ္သူ ✪ မွ ✪ သီခ်င္းခ်စ္သူသို႔✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩✩

8Chit&အိမ္႔ခ်စ္ AhMoon&အမြန္း AhNaing&အႏိုင္ AhNge&အငဲ Akuk Alex&အဲလက္စ္ AnnHellar&အန္ဟဲလာ Ar-T AungHtet&ေအာင္ထက္ AungLa&ေအာင္လ AungNaing&ေအာင္ႏိုင္ AungThu&ေအာင္သူ AungYin&ေအာင္ရင္ AuraLi&အာ္ရာလီ AyeChanMay&ေအးခ်မ္းေမ AyeTinChoShwe&ေအသင္ခ်ိဳေဆြ AyeWuttYiThaung&ေအးဝတ္ရည္ေသာင္း BaDin&ဗဒင္ Blueberry BobbySoxer BoBo&ဘိုဘို BoBoHan&ဘိုဘိုဟန္ BoPhyu&ဘိုျဖဴ Breaky&ဘရိတ္ကီ BunnyPhyoe&ဘန္နီၿဖိဳး ChanChan&ခ်မ္းခ်မ္း ChanChann&ခ်မ္ခ်မ္း ChawSuKhin&ေခ်ာစုခင္ ChinSong&ခ်င္းသီခ်င္း ChitKaung&ခ်စ္ေကာင္း ChitThuWai&ခ်စ္သုေဝ ChoLayLung&ခ်ိဳေလးလုန္ ChoPyone&ခ်ိဳၿပံဳး ChristmasSong&ခရစၥမတ္သီခ်င္း CityFm Dawn&ဒြန္း DiraMore&ဓီရာမိုရ္ DoeLone&ဒိုးလံုး Dway&ေဒြး EainEain&အိန္အိန္း G.Latt&ဂ်ီလတ္ GaeGae&ေဂေဂး GirlLay&ဂဲ(လ္)ေလး Graham&ဂေရဟမ္ Group&အဖြဲ႔လိုက္ GuRawng&ကူးေရာင္ GyoGyar&ႀကိဳးၾကာ HanTun&ဟန္ထြန္း HaymarNayWin&ေဟမာေနဝင္း He`Lay&ဟဲေလး HlonMoe&လႊမ္းမိုး HlwanPaing&လႊမ္းပိုင္ HtamHkay&ထ်န္ေခး HTDTunYin&ဟသာၤတထြန္းရင္ HtetAung&ထက္ေအာင္ HtetHtetMyintAung&ထက္ထက္ျမင္႔ေအာင္ HtetSaung&ထက္ေလွ်ာင္း HtooEainThin&ထူးအိမ္သင္ HtooHtooSet&ထူးထူးဆက္ HtooL.Lin&ထူးအယ္လင္း HtunHtun&ထြဏ္းထြဏ္း HtunYati&ထြန္းရတီ IreneZinMarMyint&အိုင္ရင္းဇင္မာျမင္႔ J.LingMawng&ေဂလိန္းေမာင္း J.MgMg&ေဂ်ေမာင္ေမာင္ JarSan&ဂ်ာဆန္ JetSanHtun&ဂ်က္ဆန္ထြန္း JMe&ေဂ်းမီ KabarPhone&ကမၻာဖုန္း KaiZar&ကိုင္ဇာ KapyaBoiHmu&ကဗ်ာဘြဲ႔မွဴး KaungKaung&ေကာင္းေကာင္း KhaingHtoo&ခိုင္ထူး KhinBone&ခင္ဘုဏ္း khinMgHtoo&ခင္ေမာင္ထူး KhinMgToe&ခင္ေမာင္တိုး KhinSuSuNaing&ခင္စုစုႏိုင္ KhupPi&ခုပ္ပီး KKT&ေကေကတီ KoKoGyi&ကိုကိုႀကီး KoNi&ေကာ္နီ KyingLianMoong L.KhunYe&L.ခြန္းရီ L.LwinWar&L.လြန္းဝါ L.SengZi&L.ဆိုင္းဇီ LaShioTheinAung&လားရႈိးသိန္းေအာင္ LaWi&လဝီ LayLayWar&ေလးေလး၀ါ LayPhyu&ေလးျဖဴ LDKyaw&L.ဒီေက်ာ္ LiLiMyint&လီလီျမင္႔ LinNit&လင္းနစ္ LynnLynn&လင္းလင္း Madi&မဒီ MaNaw&မေနာ Marritza&မာရဇၨ MayKhaLar&ေမခလာ MaySweet&ေမဆြိ MayThu&ေမသူ MgThitMin&ေမာင္သစ္မင္း MiMiKhe&မီးမီးခဲ MiMiWinPhay&မီမီဝင္းေဖ MinAung&မင္းေအာင္ Misandi&မိဆႏၵီ MMGospelSong&ခရစ္ယာန္ဓမၼေတး MMLoveSong&ျမန္မာသီခ်င္း MoMo&မို႔မို႔ MoonAung&မြန္းေအာင္ Music&ဂီတ Myanmar-Kid-Songs MyayPeYo&ေျမပဲယို MyoGyi&မ်ိဳးႀကီး MyoMyo&မ်ိဳးမ်ိဳး NangKhinZayYar&နန္းခင္ေဇယ်ာ Naung&ေနာင္ NawLiZar&ေနာ္လီဇာ NawNaw&ေနာေနာ္ NgeNgeLay&ငဲ႔ငယ္ေလး NiNiKhinZaw&နီနီခင္ေဇာ္ NiNiWinShwe&နီနီဝင္းေရႊ NO&ႏိုး NweYinWin&ႏြဲ႔ယဥ္ဝင္ NyanLinAung&ဥာဏ္လင္းေအာင္ NyiMinKhine&ညီမင္းခိုင္ NyiZaw&ညီေဇာ္ PannEiPhyu&ပန္းအိျဖဴ PanYaungChel&ပန္းေရာင္ျခယ္ Pb.ThanNaing&သန္းႏိုင္ PhawKa&ေဖာ္ကာ PhoeKar&ဖိုးကာ PhuPhuThit&ဖူးဖူးသစ္ PhyoGyi&ၿဖိဳးႀကီး PhyoKyawHtake&ၿဖိဳးေက်ာ္ထိုက္ PhyuPhyuKyawThein&ျဖဴျဖဴေက်ာ္သိန္း PhyuThi&ျဖဴသီ PoEiSan&ပိုးအိစံ PoPo&ပိုပို PuSue&ပူစူး R.ZarNi&R.ဇာနည္ RainMoe&ရိန္မိုး RebeccaWin&ေရဗကၠာ၀င္း Ringo&ရင္ဂို SaiHteeSaing&စိုင္းထီးဆိုင္ SaiLay&စိုင္းေလး SaiSaiKhanHlaing&စိုင္းစိုင္းခမ္းလႈိင္ SaiSaiMaw&စိုင္းဆိုင္ေမာ၀္ SaiSan&ဆိုင္စံ SalaiJonhTinZam SalaiJonhTinZam&ဆလိုင္းဂၽြန္သင္ဇမ္း SalaiSunCeu&ဆလိုင္းဆြန္က်ဲအို SalaiThuahAung&ဆလိုင္းသႊေအာင္ SalaiZamLain&ဆလိုင္းသွ်မ္းလ်န္ SandyMyintLwin&စႏၵီျမင့္လြင္ SangPi&စံပီး SaungOoHlaing&ေဆာင္းဦးလႈိင္ SawBweHmu&စာဘြဲ႔မွဴး SawKhuSe&ေစာခူဆဲ She&သွ်ီ ShinPhone&ရွင္ဖုန္း ShweHtoo&ေရႊထူး SinPauk&ဆင္ေပါက္ SiThuLwin&စည္သူလြင္ SithuWin&စည္သူဝင္း SiYan&စီယံ Snare SoeLwinLwin&စိုးလြင္လြင္ SoeNandarKyaw&စိုးနႏၵာေက်ာ္ SoePyaeThazin&စိုးျပည္႔သဇင္ SoeSandarTun&စိုးစႏၵာထြန္း SoTay&ဆိုေတး SungTinPar&ဆုန္သင္းပါရ္ SuNit&ဆူးနစ္ TekatawAyeMg&တကၠသိုလ္ေအးေမာင္ ThangPaa&ထန္းပါး TharDeeLu&သာဒီးလူ ThawZin&ေသာ္ဇင္ ThiriJ.MgMg&သီရိေဂ်ေမာင္ေမာင္ Thoon&သြန္း TinGyanSong&သႀကၤန္သီခ်င္း TintTintTun&တင္႔တင္႔ထြန္း TinZarMaw&တင္ဇာေမာ္ TunEaindraBo&ထြန္းအိျႏၵာဗို TunKham&ထြဏ္းခမ္ TunTun&ထြန္းထြန္း TuTu&တူးတူး V.NoTun&V.ႏိုထြန္း WaiLa&ေဝလ WaNa&ဝန WarsoMoeOo&ဝါဆိုမိုးဦး WineSuKhineThein&ဝိုင္းစုခိုင္သိန္း WyneLay&ဝိုင္းေလး Xbox XGALZ Y-Zet YadanaMai&ရတနာမိုင္ YadanaOo&ရတနာဦး YairYintAung&ရဲရင္႔ေအာင္ YanAung&ရန္ေအာင္ YarZarWinTint&ရာဇာဝင္းတင္႔ YeTwin&ရဲသြင္ YummyRookie YuZaNa&ယုဇန YY&၀ိုင္၀ိုင္း Z.DiLa&Z.ဒီးလာ ZamNu&ဇမ္ႏူး ZawOne&ေဇာ္ဝမ္း ZawPaing&ေဇာ္ပိုင္ ZawWinHtut&ေဇာ္ဝင္းထြဋ္ ZawWinShing&ေဇာ္ဝင္းရွိန္ ZayYe&ေဇရဲ ZwePyae&ဇြဲျပည္႔
သီခ်င္းနားေထာင္ရန္ အေပၚက အဆိုေတာ္ နာမည္ Click ပါေနာ္

Facebook မွာ ဖတ္ခ်င္ရင္ Like တစ္ခ်က္ေလာက္ နဲ႔ အားေပးႏိုင္ပါသည္

Friday, January 1, 2016

" ဝက္သံုးထပ္သားခ်ဥ္ လုပ္နည္း "

" ဝက္သံုးထပ္သားခ်ဥ္ လုပ္နည္း "

ထိုင္း၊ လာအို နဲ႕ ကေမၻာဒီးယမ္းလူမ်ဳိးေတြ လုပ္တဲ့ နည္းေလးအတိုင္း လုပ္ထားတဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္တစ္မ်ဳိးပါ။ ဒီဝက္သားခ်ဥ္ကို သူတို႕ေတြက ဆီမ်ားမ်ားထဲထည့္ၿပီး ေၾကာ္စားသလို၊ အိုးကင္းပူတိုက္ၿပီးလည္း စားပါတယ္။ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ပင္တို႕ပါးပါးလွီးထည့္ကာ ေရေႏြးေငြ႕ျဖင့္ ေပါင္း၍လည္း စားၾကပါတယ္။

***... ဝက္သံုးထပ္သားခ်ဥ္ လုပ္ဖို႕ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဝက္သံုးထပ္သား (သို႕) ဝက္နံရိုး – ၃၂ က်ပ္သားခြဲခန္႕ (500 g)
2. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
3. မေပ်ာ့လြန္း၊ မမာလြန္းသည့္ ခ်က္ထား (သို႔) ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
4. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
5. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု

အေခါက္မ်ားလွီးထုတ္ကာ ေရေဆးၿပီး ေရတတ္ႏိူင္သမွ် ေျခာက္ေအာင္လုပ္ထားေသာ ဝက္သံုးထပ္သားကို ၂ လက္မပတ္လည္ခန္႕ အတံုးမ်ားလွီးေပးပါ။

ဝက္သား၊ ေကာက္ညင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဆားကို ဇလံုထဲထည့္၍ အိၿပီးေစးလာေစရန္ သန္႔ျပန္႔ေျခာက္ေသြ႔ေသာ လက္ျဖင့္ ဖိဆုပ္ကာ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ နာနာနယ္ေပးပါ။ (ေစးေစးေလးျဖစ္ဖို႕ေျပာသလို နယ္ေပးဖို႕လိုပါတယ္ရွင္။)

ၿပီးလွ်င္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည့္ကာ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ခန္႕ ဆက္နယ္ေပးၿပီး သန္႕ျပန္ေသာ ပလတ္စတစ္ဗူးထဲ ဖိၿပီးထည့္ကာ အဖံုးလံုေအာင္ဖံုး၍ အခန္းအပူရိွန္အမ်ားဆံုးေနရာျဖစ္ေသာ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲတြင္ ၄ ရက္ခန္႕ထားပါ။ (ေနပူမလွမ္းပါနွင့္။)

တစ္ရက္ျပည့္ၿပီးေနာက္ အသားရဲ႕ အေရာင္ဟာ ျပဳတ္ထားေသာအသား အေရာင္ကဲ့သို႕ စေျပာင္းၿပီး အရည္အနည္းငယ္ထြက္လာပါမယ္။

၂ ရက္၊ ၃ ရက္ ေျမာက္ေန႕မ်ားမွာ အသားျပဳတ္ေရာင္ပိုေျပာင္းလာကာ အရည္လည္းအနည္းငယ္ပိုထြက္လာပါမယ္။

၄ ရက္ေျမာက္ေန႔တြင္….

လွ်ာရည္က်စရာေကာင္းေအာင္ ေမႊးၿပီး ၊ ေအာက္ပံုမ်ားတြင္ျပထားသည့္အတိုင္း အရည္အနည္းငယ္ရိွကာ၊ ေကာက္ညင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားျဖင့္ ေစးကပ္ေနေသာ အသားျပဳတ္ေရာင္ေျပာင္းေနသည့္ အသား ၃ ပံု ၂ ပံုခန္႕ နွင့္ အနီေရာင္အတိုင္း က်န္ေနသည့္ အသား ၃ ပံု ၁ ပံုခန္႕ အေနအထား ျဖစ္ေနကာ ေၾကာ္စား၊ ေပါင္းစားရန္ အသင့္ျဖစ္ေနပါၿပီ။

(ရာသီဥတု အေျခအေနေပၚမူတည္ၿပီး အသားခ်ဥ္ဖို႕အတြက္ ရက္အတိုး၊ အေလွ်ာ့ ရိွပါတယ္။)

ခ်က္ခ်င္းမစားျဖစ္ေသးလွ်င္ ဗူးထဲတြင္ရိွေနေသာ အရည္အနည္းငယ္ကိုသြန္ကာ အဖံုး ျပန္ဖံုးၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ၿပီး တစ္ပတ္ခန္႕သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္။

Credit to Chaw Su's Food Friends

No comments:

Post a Comment

မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။