ဟင္းခ်က္နည္းအေျခခံေလးမ်ားနွင့္လက္ေတြ႕ဆန္ေသာအစားအစာမ်ား added 3 new photos — feeling lovely at Tiger One Hotel.
Making Stock•••
Stock သည္ •••••••
စားဖိုမွဴးေတြရဲ႕ လက္နက္ (သို႔) မိတ္ေဆြ
Stock ဆိုတာ ••• ျပဳတ္ရည္ ပါ
အသီး႐ြက္ေတြ ( သို႔ )အရိုးေတြ ကို ျပဳတ္ထားတဲ့ျပဳတ္ရည္ကို စားဖိုေဆာင္အေခၚအေဝၚအရ Stock လို႔ေခၚၾကပါတယ္
ဟင္းပြဲေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက သူနဲ႔မကင္းၾကပါဘူး ဟင္းပြဲေတြရဲ႕ မိတ္ေဆြေကာင္းပါ
••••••
Stock ရည္ကို ••••••
အသီး႐ြက္ေတြနဲ႔ လုပ္သလို
အရိုးအသားေတြနဲ႔လည္း လုပ္ပါတယ္
မီးဖိုေခ်ာင္ရဲ႕ လြင့္ပစ္ရေတာ့မယ့္ ••••
ပန္းေဂၚဖီအရိုး ခါၾကက္ဥအခြံ ေျပာင္းဖူးရိုး
ေဂၚဖီထုတ္ ဘိုစားပဲသီး ၾကက္သြန္နီ •• စသည္ျဖင့္ အသီးနံအ႐ြက္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား
ရက္ၾကာ အသီး႐ြက္မ်ား ကို
×××××××
ၾကက္ရိုး ဝက္ရိုး ငါး
ရက္ၾကာ အသားမ်ားကို
××××××××××××
ေသခ်ာစြာ ေရေဆး>ေ႐ေႏြးေဖ်ာ> ျပန္ေဆး
> မီးေအးေအးနဲ႔ ျပဳတ္တာပါ
××××××××××
ျပဳတ္တဲ့အခါ ေရေႏြးပူပြက္လာတာနဲ႔အမ်ွ အျမဳတ္ေတြတက္လာရင္ ဂရုတစ္ိုက္ ဖယ္ရပါမယ္ ရမ္းမေမႊရပါဘူး•••
••••မီး••••• မျပင္းရပါဘူး
မီးျပင္းရင္ ••••
အသီး႐ြက္ အရိုးသားေတြထဲမွာရွိတဲ့ အခ်ဳိငံဓာတ္ေတြၿပိဳကြဲပ်က္စီးၿပီး
ထို Stock ရည္ ေနာက္က်ိသြားမွာပါ အနံအသက္လည္း ေကာင္းမြန္စြာမရနိုင္ပါ
••••အဖံုး•••မအုပ္ရပါဘူး
အဖံုးအုပ္မိရင္•••••
ေဝက်တတ္သလို ထြက္လာတဲ့အျမဳတ္ေတြက အရည္ထဲျပန္ဝင္ၿပီး Stock ရည္ ျဖဴေနာက္သြားမွာပါ အနံ႔လည္းမေကာင္းနိုင္ပါဘူး
•••••••••
နည္းလမ္းမွန္ေတြနဲ႔
ခ်က္လိုက္တဲ့ ျပဳတ္ရည္ဟာ
တစ္ခါသံုးမဟုတ္ပါဘူး ပိုေနေသးရင္ ေရခဲထုတ္လိုထုတ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေအးခဲၿပီး လိုအပ္ခ်ိန္ထုတ္သံုးနိုင္တဲ့ မရွိမျဖစ္ဟင္းခ်က္အကူပစၥည္းတစ္မ်ဳိးပါခင္ဗ်ာ •••••
••••••••••
ဟင္းပြဲေတြရဲ႕ အန႔ံံအရသာကြာျခားခ်က္ေတြက
စားဖိုမွဴးေတြနဲ႔ သက္ဆိုင္သလို သူတို႔သံုးတဲ့ ပစၥည္းေတြနဲ႔လည္း ပတ္သက္ေနတယ္ဆိုတာ အသိေပးရင္း•••••ေလ့လာထားတာေလးေတြေစတနာနဲ႔ မွ်ေဝပါတယ္ခင္ဗ်ာ
အမွားတစံုတရာ ပါခဲ့ရင္လည္း သည္းခံေပးၿပီး နည္းလမ္းေတြရွိေသးရင္လည္း ပညာအလင္းျပေပးပါဦးခင္ဗ်ာ :)
ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္
ပန္းေဂၚဖီအရိုး ခါၾကက္ဥအခြံ ေျပာင္းဖူးရိုး
ေဂၚဖီထုတ္ ဘိုစားပဲသီး ၾကက္သြန္နီ •• စသည္ျဖင့္ အသီးနံအ႐ြက္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား
ရက္ၾကာ အသီး႐ြက္မ်ား ကို
×××××××
ၾကက္ရိုး ဝက္ရိုး ငါး
ရက္ၾကာ အသားမ်ားကို
××××××××××××
ေသခ်ာစြာ ေရေဆး>ေ႐ေႏြးေဖ်ာ> ျပန္ေဆး
> မီးေအးေအးနဲ႔ ျပဳတ္တာပါ
××××××××××
ျပဳတ္တဲ့အခါ ေရေႏြးပူပြက္လာတာနဲ႔အမ်ွ အျမဳတ္ေတြတက္လာရင္ ဂရုတစ္ိုက္ ဖယ္ရပါမယ္ ရမ္းမေမႊရပါဘူး•••
••••မီး••••• မျပင္းရပါဘူး
မီးျပင္းရင္ ••••
အသီး႐ြက္ အရိုးသားေတြထဲမွာရွိတဲ့ အခ်ဳိငံဓာတ္ေတြၿပိဳကြဲပ်က္စီးၿပီး
ထို Stock ရည္ ေနာက္က်ိသြားမွာပါ အနံအသက္လည္း ေကာင္းမြန္စြာမရနိုင္ပါ
••••အဖံုး•••မအုပ္ရပါဘူး
အဖံုးအုပ္မိရင္•••••
ေဝက်တတ္သလို ထြက္လာတဲ့အျမဳတ္ေတြက အရည္ထဲျပန္ဝင္ၿပီး Stock ရည္ ျဖဴေနာက္သြားမွာပါ အနံ႔လည္းမေကာင္းနိုင္ပါဘူး
•••••••••
နည္းလမ္းမွန္ေတြနဲ႔
ခ်က္လိုက္တဲ့ ျပဳတ္ရည္ဟာ
တစ္ခါသံုးမဟုတ္ပါဘူး ပိုေနေသးရင္ ေရခဲထုတ္လိုထုတ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေအးခဲၿပီး လိုအပ္ခ်ိန္ထုတ္သံုးနိုင္တဲ့ မရွိမျဖစ္ဟင္းခ်က္အကူပစၥည္းတစ္မ်ဳိးပါခင္ဗ်ာ •••••
••••••••••
ဟင္းပြဲေတြရဲ႕ အန႔ံံအရသာကြာျခားခ်က္ေတြက
စားဖိုမွဴးေတြနဲ႔ သက္ဆိုင္သလို သူတို႔သံုးတဲ့ ပစၥည္းေတြနဲ႔လည္း ပတ္သက္ေနတယ္ဆိုတာ အသိေပးရင္း•••••ေလ့လာထားတာေလးေတြေစတနာနဲ႔ မွ်ေဝပါတယ္ခင္ဗ်ာ
အမွားတစံုတရာ ပါခဲ့ရင္လည္း သည္းခံေပးၿပီး နည္းလမ္းေတြရွိေသးရင္လည္း ပညာအလင္းျပေပးပါဦးခင္ဗ်ာ :)
ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။