ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
••••••••••••••••••••••
ၾကက္ရင္ပုံသား............. ...၁၅က်ပ္သား
ၾကက္ဥ..................... ......၁လုံး
ၾကက္သြန္နီ.. ..................၁လုံး
ပန္းင႐ုတ္ပြ............... ......၁လုံး
ဥနီ(သို႔)ခရမ္းခ်ဥ္သီး..... ....၁လုံး
နာနာတ္သီး................. ....၁စိတ္
ခ်င္းအမွ်င္............... ........အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.. ..............၃ပင္ခန္႔
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္......... .....၅ဇြန္း
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္လုပ္နည္းေ လးဦးစြာေျပာျပပါမယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္........ .....၃ဇြန္း
သၾကား..................... ........၂ဇြန္း
သဘာဝနာနတ္သီးအရည္......၃ဇြန ္း
ပဲငံျပာရည္................ ..........၁ဇြန္း
သံပုရာရည္.. ......................ဇြန္ းဝက္
ဆား....................... ...........အနည္းငယ္
အထက္ပါ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကို ေရာၿပီး ေဆာ့စ္ရည္အျဖစ္ က်ိဳထားပါ။
ၾကက္သားကို အေနေတာ္အတုံးေလးေတြ တုံးၿပီး အရသာအနည္းငယ္နယ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီကိုေလးစိတ္ခြဲၿပီ းအလႊာေတြကိုဖြင့္ထုတ္ၿပီးခြ ာပါ။
အျခားအသီးအႏွံေတြကိုၾကက္သြန ္နီအရြယ္ပမာဏေလာက္လွီးထားပါ ။ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို၁လကၼအရြယ္
ပိုင္းျဖတ္ပါ။
အရသာနယ္ထားတဲ့ၾကက္သားကိုေၾက ေအာင္ေခါက္ထားတဲ့ၾကက္ဥအရည္ထ ဲႏွစ္ၿပီးဂ်ဳံမွဳန္႔ေတြထဲကပ ္လူးေပးပါ။
ဆီပူပူမွာေရႊေရာင္ရေအာင္ေၾက ာ္ယူၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။
အျခားသန္႔တဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံး ကိုဆီအနည္းငယ္ျဖင့္အပူေပးပါ ။
ဆီပူလာလွ်င္ခ်င္းမွ်င္ေလးေတ ြကိုဆီသတ္ၿပီးအသီးအရြက္ေတြထ ည့္ေၾကာ္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းသြားလွ်င္ဆယ္ယ ူထားတဲ့ၾကက္သားေၾကာ္ေတြထည့္ ေပးပါ။
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္ ေလာင္းထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးျဖဴးေပးပါ။
Credit to ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
#Yangonlife #SocialInterest #Cooking
••••••••••••••••••••••
ၾကက္ရင္ပုံသား.............
ၾကက္ဥ.....................
ၾကက္သြန္နီ.. ..................၁လုံး
ပန္းင႐ုတ္ပြ...............
ဥနီ(သို႔)ခရမ္းခ်ဥ္သီး.....
နာနာတ္သီး.................
ခ်င္းအမွ်င္...............
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.. ..............၃ပင္ခန္႔
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္.........
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္လုပ္နည္းေ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္........
သၾကား.....................
သဘာဝနာနတ္သီးအရည္......၃ဇြန
ပဲငံျပာရည္................
သံပုရာရည္.. ......................ဇြန္
ဆား.......................
အထက္ပါ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကို ေရာၿပီး ေဆာ့စ္ရည္အျဖစ္ က်ိဳထားပါ။
ၾကက္သားကို အေနေတာ္အတုံးေလးေတြ တုံးၿပီး အရသာအနည္းငယ္နယ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီကိုေလးစိတ္ခြဲၿပီ
အျခားအသီးအႏွံေတြကိုၾကက္သြန
ပိုင္းျဖတ္ပါ။
အရသာနယ္ထားတဲ့ၾကက္သားကိုေၾက
ဆီပူပူမွာေရႊေရာင္ရေအာင္ေၾက
အျခားသန္႔တဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံး
ဆီပူလာလွ်င္ခ်င္းမွ်င္ေလးေတ
အနည္းငယ္ႏြမ္းသြားလွ်င္ဆယ္ယ
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္ ေလာင္းထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးျဖဴးေပးပါ။
Credit to ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
#Yangonlife #SocialInterest #Cooking

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။