Followers အားေပးသူမ်ား အထူး အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ပါသည္။

✩✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩သီခ်င္းခ်စ္သူ ✪ မွ ✪ သီခ်င္းခ်စ္သူသို႔✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩✩

8Chit&အိမ္႔ခ်စ္ AhMoon&အမြန္း AhNaing&အႏိုင္ AhNge&အငဲ Akuk Alex&အဲလက္စ္ AnnHellar&အန္ဟဲလာ Ar-T AungHtet&ေအာင္ထက္ AungLa&ေအာင္လ AungNaing&ေအာင္ႏိုင္ AungThu&ေအာင္သူ AungYin&ေအာင္ရင္ AuraLi&အာ္ရာလီ AyeChanMay&ေအးခ်မ္းေမ AyeTinChoShwe&ေအသင္ခ်ိဳေဆြ AyeWuttYiThaung&ေအးဝတ္ရည္ေသာင္း BaDin&ဗဒင္ Blueberry BobbySoxer BoBo&ဘိုဘို BoBoHan&ဘိုဘိုဟန္ BoPhyu&ဘိုျဖဴ Breaky&ဘရိတ္ကီ BunnyPhyoe&ဘန္နီၿဖိဳး ChanChan&ခ်မ္းခ်မ္း ChanChann&ခ်မ္ခ်မ္း ChawSuKhin&ေခ်ာစုခင္ ChinSong&ခ်င္းသီခ်င္း ChitKaung&ခ်စ္ေကာင္း ChitThuWai&ခ်စ္သုေဝ ChoLayLung&ခ်ိဳေလးလုန္ ChoPyone&ခ်ိဳၿပံဳး ChristmasSong&ခရစၥမတ္သီခ်င္း CityFm Dawn&ဒြန္း DiraMore&ဓီရာမိုရ္ DoeLone&ဒိုးလံုး Dway&ေဒြး EainEain&အိန္အိန္း G.Latt&ဂ်ီလတ္ GaeGae&ေဂေဂး GirlLay&ဂဲ(လ္)ေလး Graham&ဂေရဟမ္ Group&အဖြဲ႔လိုက္ GuRawng&ကူးေရာင္ GyoGyar&ႀကိဳးၾကာ HanTun&ဟန္ထြန္း HaymarNayWin&ေဟမာေနဝင္း He`Lay&ဟဲေလး HlonMoe&လႊမ္းမိုး HlwanPaing&လႊမ္းပိုင္ HtamHkay&ထ်န္ေခး HTDTunYin&ဟသာၤတထြန္းရင္ HtetAung&ထက္ေအာင္ HtetHtetMyintAung&ထက္ထက္ျမင္႔ေအာင္ HtetSaung&ထက္ေလွ်ာင္း HtooEainThin&ထူးအိမ္သင္ HtooHtooSet&ထူးထူးဆက္ HtooL.Lin&ထူးအယ္လင္း HtunHtun&ထြဏ္းထြဏ္း HtunYati&ထြန္းရတီ IreneZinMarMyint&အိုင္ရင္းဇင္မာျမင္႔ J.LingMawng&ေဂလိန္းေမာင္း J.MgMg&ေဂ်ေမာင္ေမာင္ JarSan&ဂ်ာဆန္ JetSanHtun&ဂ်က္ဆန္ထြန္း JMe&ေဂ်းမီ KabarPhone&ကမၻာဖုန္း KaiZar&ကိုင္ဇာ KapyaBoiHmu&ကဗ်ာဘြဲ႔မွဴး KaungKaung&ေကာင္းေကာင္း KhaingHtoo&ခိုင္ထူး KhinBone&ခင္ဘုဏ္း khinMgHtoo&ခင္ေမာင္ထူး KhinMgToe&ခင္ေမာင္တိုး KhinSuSuNaing&ခင္စုစုႏိုင္ KhupPi&ခုပ္ပီး KKT&ေကေကတီ KoKoGyi&ကိုကိုႀကီး KoNi&ေကာ္နီ KyingLianMoong L.KhunYe&L.ခြန္းရီ L.LwinWar&L.လြန္းဝါ L.SengZi&L.ဆိုင္းဇီ LaShioTheinAung&လားရႈိးသိန္းေအာင္ LaWi&လဝီ LayLayWar&ေလးေလး၀ါ LayPhyu&ေလးျဖဴ LDKyaw&L.ဒီေက်ာ္ LiLiMyint&လီလီျမင္႔ LinNit&လင္းနစ္ LynnLynn&လင္းလင္း Madi&မဒီ MaNaw&မေနာ Marritza&မာရဇၨ MayKhaLar&ေမခလာ MaySweet&ေမဆြိ MayThu&ေမသူ MgThitMin&ေမာင္သစ္မင္း MiMiKhe&မီးမီးခဲ MiMiWinPhay&မီမီဝင္းေဖ MinAung&မင္းေအာင္ Misandi&မိဆႏၵီ MMGospelSong&ခရစ္ယာန္ဓမၼေတး MMLoveSong&ျမန္မာသီခ်င္း MoMo&မို႔မို႔ MoonAung&မြန္းေအာင္ Music&ဂီတ Myanmar-Kid-Songs MyayPeYo&ေျမပဲယို MyoGyi&မ်ိဳးႀကီး MyoMyo&မ်ိဳးမ်ိဳး NangKhinZayYar&နန္းခင္ေဇယ်ာ Naung&ေနာင္ NawLiZar&ေနာ္လီဇာ NawNaw&ေနာေနာ္ NgeNgeLay&ငဲ႔ငယ္ေလး NiNiKhinZaw&နီနီခင္ေဇာ္ NiNiWinShwe&နီနီဝင္းေရႊ NO&ႏိုး NweYinWin&ႏြဲ႔ယဥ္ဝင္ NyanLinAung&ဥာဏ္လင္းေအာင္ NyiMinKhine&ညီမင္းခိုင္ NyiZaw&ညီေဇာ္ PannEiPhyu&ပန္းအိျဖဴ PanYaungChel&ပန္းေရာင္ျခယ္ Pb.ThanNaing&သန္းႏိုင္ PhawKa&ေဖာ္ကာ PhoeKar&ဖိုးကာ PhuPhuThit&ဖူးဖူးသစ္ PhyoGyi&ၿဖိဳးႀကီး PhyoKyawHtake&ၿဖိဳးေက်ာ္ထိုက္ PhyuPhyuKyawThein&ျဖဴျဖဴေက်ာ္သိန္း PhyuThi&ျဖဴသီ PoEiSan&ပိုးအိစံ PoPo&ပိုပို PuSue&ပူစူး R.ZarNi&R.ဇာနည္ RainMoe&ရိန္မိုး RebeccaWin&ေရဗကၠာ၀င္း Ringo&ရင္ဂို SaiHteeSaing&စိုင္းထီးဆိုင္ SaiLay&စိုင္းေလး SaiSaiKhanHlaing&စိုင္းစိုင္းခမ္းလႈိင္ SaiSaiMaw&စိုင္းဆိုင္ေမာ၀္ SaiSan&ဆိုင္စံ SalaiJonhTinZam SalaiJonhTinZam&ဆလိုင္းဂၽြန္သင္ဇမ္း SalaiSunCeu&ဆလိုင္းဆြန္က်ဲအို SalaiThuahAung&ဆလိုင္းသႊေအာင္ SalaiZamLain&ဆလိုင္းသွ်မ္းလ်န္ SandyMyintLwin&စႏၵီျမင့္လြင္ SangPi&စံပီး SaungOoHlaing&ေဆာင္းဦးလႈိင္ SawBweHmu&စာဘြဲ႔မွဴး SawKhuSe&ေစာခူဆဲ She&သွ်ီ ShinPhone&ရွင္ဖုန္း ShweHtoo&ေရႊထူး SinPauk&ဆင္ေပါက္ SiThuLwin&စည္သူလြင္ SithuWin&စည္သူဝင္း SiYan&စီယံ Snare SoeLwinLwin&စိုးလြင္လြင္ SoeNandarKyaw&စိုးနႏၵာေက်ာ္ SoePyaeThazin&စိုးျပည္႔သဇင္ SoeSandarTun&စိုးစႏၵာထြန္း SoTay&ဆိုေတး SungTinPar&ဆုန္သင္းပါရ္ SuNit&ဆူးနစ္ TekatawAyeMg&တကၠသိုလ္ေအးေမာင္ ThangPaa&ထန္းပါး TharDeeLu&သာဒီးလူ ThawZin&ေသာ္ဇင္ ThiriJ.MgMg&သီရိေဂ်ေမာင္ေမာင္ Thoon&သြန္း TinGyanSong&သႀကၤန္သီခ်င္း TintTintTun&တင္႔တင္႔ထြန္း TinZarMaw&တင္ဇာေမာ္ TunEaindraBo&ထြန္းအိျႏၵာဗို TunKham&ထြဏ္းခမ္ TunTun&ထြန္းထြန္း TuTu&တူးတူး V.NoTun&V.ႏိုထြန္း WaiLa&ေဝလ WaNa&ဝန WarsoMoeOo&ဝါဆိုမိုးဦး WineSuKhineThein&ဝိုင္းစုခိုင္သိန္း WyneLay&ဝိုင္းေလး Xbox XGALZ Y-Zet YadanaMai&ရတနာမိုင္ YadanaOo&ရတနာဦး YairYintAung&ရဲရင္႔ေအာင္ YanAung&ရန္ေအာင္ YarZarWinTint&ရာဇာဝင္းတင္႔ YeTwin&ရဲသြင္ YummyRookie YuZaNa&ယုဇန YY&၀ိုင္၀ိုင္း Z.DiLa&Z.ဒီးလာ ZamNu&ဇမ္ႏူး ZawOne&ေဇာ္ဝမ္း ZawPaing&ေဇာ္ပိုင္ ZawWinHtut&ေဇာ္ဝင္းထြဋ္ ZawWinShing&ေဇာ္ဝင္းရွိန္ ZayYe&ေဇရဲ ZwePyae&ဇြဲျပည္႔
သီခ်င္းနားေထာင္ရန္ အေပၚက အဆိုေတာ္ နာမည္ Click ပါေနာ္

Facebook မွာ ဖတ္ခ်င္ရင္ Like တစ္ခ်က္ေလာက္ နဲ႔ အားေပးႏိုင္ပါသည္

Thursday, October 27, 2016

ကင္ဆာေရာဂါကုိ ကာကြယ္ႏုိင္မည့္ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

ကင္ဆာေရာဂါကုိ ကာကြယ္ႏုိင္မည့္ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

------------------------------------------------------ #ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး

ကၽြႏ္ုပ္တုိ႔စားတဲ့အစားအစာေတြဟာ ကၽြႏ္ုပ္တုိ႔ရဲ႕ က်န္းမာေရးအေပၚမွာ လႊမ္းမုိးမႈ ရွိပါတယ္။ ကင္ဆာလုိမ်ဳိး ဆုိးရြားတဲ့ ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခေတြေတာင္ အစားအစာေၾကာင့္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္။ ဘာကုိ စားရမလဲဆုိတဲ့ တစ္မ်ဳိးတည္း အေရး
ႀကီးတာ မဟုတ္ပါဘူး။ အစားအစာေတြကုိ ခ်က္ျပဳတ္နည္းကလည္း က်န္းမာေရးအတြက္ အေရးႀကီးပါတယ္။ ဥပမာအားျဖင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အလံုးလုိက္ကုိက္စားတာထက္ ထုေထာင္းၿပီး စားတာက ကင္ဆာကာကြယ္ဖုိ႔အတြက္ ပုိမုိ
ေကာင္းမြန္ႏိုင္ပါတယ္။ ေအာက္ေဖာ္ျပပါေတြဟာ ကင္ဆာကာကြယ္ႏုိင္ဖုိ႔အတြက္ အေကာင္းဆံုးခ်က္ျပဳတ္နည္းေတြပါ။
..............................
အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ »»» ေရေႏြးျဖင့္ ေပါင္းစားပါ

အစိမ္းေရာင္ပန္းေဂၚဖီလုိမ်ဳိး Cruciferous အမ်ဳိးအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ ကင္ဆာကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိရွိပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီမွာ မ်ားစြာပါ၀င္တဲ့ ဆာဖုိရက္ဖိန္း ျဒပ္ေပါင္းေတြဟာ ကင္ဆာကုိ
တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ အရည္အခ်င္းအျပည့္အ၀ရွိတယ္လုိ႔ ဓာတ္ခြဲခန္းစမ္းသပ္ခ်က္အရ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။ ဆာဖုိရက္ဖိန္းထုတ္ဖုိ႔အတြက္ လုိအပ္တဲ့၊ ဘ႐ိုကုိလီေခၚတဲ့ အစိမ္းေရာင္ပန္းေဂၚဖီမွာ ပါ၀င္တဲ့ မုိင္႐ုိဆီးနစ္အင္ဇုိင္းေတြဟာ အပူ
ရွိန္အျပင္းအထန္နဲ႔ ထိေတြ႕ရင္ ပ်က္စီးသြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကင္ဆာကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိလည္း ပ်က္စီးသြားပါတယ္။ ဒီအသီးအရြက္ေတြကုိ ေရေႏြးေငြ႕နဲ႔ ငါးမိနစ္ခန္႔ ေပါင္းစားတာဟာ မုိင္႐ုိဆီးနစ္ အင္ဇုိင္းကုိ မပ်က္ျ
ပယ္ေစတဲ့ အေကာင္းဆံုးေသာ နည္းလမ္းပါ။ ဘ႐ုိကုိလီအၫြန္႔ေတြမွာ မုိင္႐ုိဆီးနစ္အင္ဇုိင္း အေျမာက္အျမားပါ၀င္တဲ့အတြက္ ကင္ဆာကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ ဆာဖုိရက္ဖိန္းထုတ္လုပ္မႈလည္း ပုိမုိမ်ားျပားတတ္ပါတယ္။
..............................
ခရမ္းခ်ဥ္သီး »»» ခ်က္စားပါ

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ အစြမ္းထက္ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္း လုိင္ကုိပင္းေတြဟာ ကင္ဆာအမ်ဳိးအစား မ်ဳိးစံုျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ မိနစ္ အနည္းငယ္ၾကာ ခ်က္ၿပီးမွသာ စားသင့္တယ္လုိ႔ အေမရိကန္က
င္ဆာသုေတသီဌာနက အႀကံေပးထားပါတယ္။ ဟင္းခ်က္တာေၾကာင့္ ထြက္ရွိလာတဲ့ လုိင္ကုိပင္းေတြကုိ ခႏၶာကုိယ္က ပုိမုိစုပ္ယူႏုိင္တာေၾကာင့္ပါလုိ႔ ရွင္းျပပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ခ်က္ရာမွာ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ရင္ ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕
လုိင္ကုိပင္းစုပ္ယူမႈအား ပုိမုိေကာင္းမြန္လာႏုိင္ပါတယ္။
..............................
ၾကက္သြန္ျဖဴ »»» ႀကိတ္ၿပီးမွ ခ်က္ပါ

ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဟင္းမခ်က္ခင္မွာ ႀကိတ္တာ ဒါမွမဟုတ္ ေထာင္းတာေတြ လုပ္ၿပီး ၁၀-၁၅ မိနစ္ခန္႔ ေစာင့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ထြက္ရွိလာႏုိင္တဲ့ အယ္လီစင္ဟာ ေရာဂါမ်ဳိးစံုကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္ပါတယ္။ အယ္လီစင္ဟာ ၾကက္သြန္ျဖဴထဲမွာ
ရွိတဲ့ ျဒပ္ေပါင္း အယ္လီယန္နဲ႔ အယ္လီယန္းေန႔စ္ျဒပ္ေပါင္းတုိ႔ ဓာတ္ျပဳၿပီးမွ ထြက္ရွိလာပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥအတုိင္း စားမယ္ဆုိရင္ အယ္လီယန္နဲ႔ အယ္လီယန္းေန႔စ္တုိ႔ဟာ တကြဲတျပားစီ ရွိေနတတ္ၿပီး ညက္ညက္ေထာင္းတာ ဒါမွ
မဟုတ္ ႀကိတ္လုိက္တဲ့အခါမွာ အဲဒီျဒပ္ေပါင္းႏွစ္ခု အတူေပါင္းစပ္သြားၿပီး အယ္လီစင္ျဒပ္ေပါင္းထြက္ရွိလာႏုိင္ပါတယ္။ ႀကိတ္ၿပီး ခဏေစာင့္ခုိင္းရတာဟာ အပူရွိန္ေၾကာင့္ အယ္လီယန္းေန႔စ္အင္ဇုိင္းေတြ ပ်က္စီးသြားႏုိင္တာေၾကာင့္ပါ။
..............................
အာလူး »»» ဟင္းမခ်က္ခင္ ၁၅ မိနစ္ခန့္ ေရစိမ္ထားပါ

အာလူးေတြကုိ တခ်ဳိ႕ဟင္းခ်က္နည္းနဲ႔ ခ်က္ရာမွာ အခ႐ုိင္လစ္မုိက္ေခၚတဲ့ ဓာတုပစၥည္းေတြ ထြက္ရွိလာတတ္ပါတယ္။ အခ႐ုိင္လစ္မုိက္ေတြ ျမင့္မားေနရင္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ မ်ားတယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈအမ်ားအျပားအရ ေတြ႕ရွိထားပါတ
ယ္။ ေၾကာ္တာ၊ ဖုတ္တာ၊ မီးကင္တာလုိမ်ဳိး အပူခ်ိန္ျမင့္မားစြာနဲ႔ အခ်ိန္အၾကာႀကီး ခ်က္ရတဲ့အခါ အခ႐ုိင္လစ္မုိက္ေတြ မ်ားစြာ ထြက္ရွိလာတတ္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အာလူးကုိ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ မထည့္ထားသင့္ပါဘူး။ ဟင္းခ်က္ရာမွာ
အခ႐ုိင္လစ္မုိက္ေတြ ပုိမုိထြက္ရွိလာႏုိင္တာေၾကာင့္ပါ။ ဟင္းမခ်က္ခင္ အာလူးကုိ ၁၀-၁၅ မိနစ္ခန္႔ ေရစိမ္ထားပါက အခ႐ုိင္လစ္မုိက္ ထြက္ရွိတဲ့ပမာဏ ေလ်ာ့နည္းသြားႏုိင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အခြံပါတဲ့ အာလူးကုိ ေရနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ရင္ အခ႐ု
ိင္လစ္မုိက္ မထြက္ရွိလာႏုိင္ဘူးလုိ႔ ဆုိပါတယ္။ အာလူးေၾကာ္မွ စားခ်င္ေနသူေတြအတြက္ အာလူးေၾကာ္ရင္ ေရႊေရာင္ေျပာင္းတဲ့အထိသာ ေၾကာ္ရပါမယ္။ အညိဳေရာင္ေျပာင္းသြားရင္ အခ႐ုိင္လစ္မုိက္ေတြ ပုိမုိပါ၀င္ႏုိင္ပါတယ္။
..............................
ေပါင္မုန္႔ »»» မီးေငြ႔ေငြ႔နဲ႔သာ ကင္ပါ

ေပါင္မုန္႔ကုိ အပူခ်ိန္ျပင္းစြာနဲ႔ မီးကင္ရင္ အခ႐ုိင္လစ္မုိက္ေတြ ထြက္ရွိလာႏုိင္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ကင္စားရာမွာ အညိဳႏုေရာင္ေျပာင္းတဲ့အထိပဲ ကင္ရပါမယ္။ အညိဳရင့္ေရာင္ျဖစ္သြားရင္ မစားသင့္ပါဘူး။
..............................
အသား »»» မီးေငြ႔ေငြ႔ျဖင့္ ခ်က္စားပါ

အသားေတြကုိ အပူရွိန္ျမင့္မားစြာနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ရင္ DNA ပ်က္စီးႏုိင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြ ထြက္လာၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ မ်ားပါတယ္။ အသားေတြကုိ မီးေသြးနဲ႔ မီးကင္ၿပီး မစားသင့္ပါဘူး။ အကယ္၍ မီးကင္စားမယ္ဆုိရင္ မီးမကင္ခင္ အ
သားေတြကို Rosemary လုိမ်ဳိး ေဆးဖက္၀င္ အရြက္ေတြ၊ မဆလာေတြနဲ႔ အရင္ႏွပ္ၿပီးမွ ကင္ပါ။ Rosemary မွာပါ၀င္တဲ့ Carnosol ဟာ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းထြက္ရွိႏႈန္း နည္းသြားႏုိင္တာေၾကာင့္ပါ။ အသားေတြကုိ ဟုိဘ
က္ဒီဘက္ မၾကာခဏ လွည့္ေပးပါ။ တူးျခစ္တဲ့့ေနရာေတြကုိ ဖယ္ရွားသင့္ပါတယ္။
..............................
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံ »»» အခြံပါ စားပါ၊ ေရေႏြးေငြ႔ျဖင့္ ေပါင္းစားပါ

သစ္သီးအခြံေတြမွာ ကင္ဆာကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ အပင္ျဒပ္ေပါင္းေတြ မ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဥပမာအားျဖင့္ အခြံပါတဲ့ ပန္းသီးဟာ အခြံခြာထားတဲ့ ပန္းသီးထက္ ကင္ဆာကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ျဒပ္ေပါင္း ကြာစီတင္ ၇၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ပုိမုိပါ၀င္ပါ
တယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကုိ အခ်ိန္ၾကာၾကာ ခ်က္ျပဳတ္ရင္ ဗီတာမင္ စီ၊ ေဖာလိတ္အက္စစ္လုိမ်ဳိး ေရမွာေပ်ာ္၀င္တဲ့ ဗီတာမင္စီနဲ႔ တခ်ဳိ႕အပင္ျဒပ္ေပါင္းေတြ ပ်က္စီးႏုိင္ပါတယ္။ ဟင္းရြက္ေတြ ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ သံလြင္ဆီလုိမ်ဳိး က်န္း
မာေရးေကာင္းေစတဲ့အဆီအနည္းငယ္ ထည့္ခ်က္ရပါမယ္။ ဒီအဆီက ဘီတာကယ္႐ုိတင္းနဲ႔ ဗီတာမင္ ေအ အီးနဲ႔ ေက လုိမ်ဳိး အဆီမွာ ေပ်ာ္၀င္တဲ့ ဗီတာမင္ေတြကို စုပ္ယူမႈ ေကာင္းေစႏုိင္တာေၾကာင့္ပါ။

#ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး
Good Health Journal

No comments:

Post a Comment

မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။