မုန္ညင္းခ်ဥ္(ရွမ္းခ်ဥ္) လုပ္နည္း
အရသာရွိျပီး စားေကာင္းတဲ့ ရွမ္းခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးကို လူမင္းသား(ျမန္မာလက္ရာဒံေပါ က္) မွ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
မုန္ညင္းစိမ္း ၂ပိႆာခန့္၊ မုန္လာဥနီ ၁၅ က်ပ္သား၊ ဂ်ဴးျမစ္ ၁၅ က်ပ္သား၊ ပဲပုိးတီ ၂၅ က်ပ္သား၊ ဂ်င္း ၅ က်ပ္သား၊ မုန္ညင္းေစ့ ၁ က်ပ္သား၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ၅ က်ပ္သား၊ နံနံေစ့ ၁ က်ပ္သား၊ ဆား၊ ၾကံသကာ ၅ က်ပ္သား၊ ဆန္အရက္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း။
(၁) မုန္ညင္းကို ေရႏွစ္ခါေဆးျပီး ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္၊ ေရထည့္၊ ဆားထည့္ျပီး တစ္နာရီခန့္ ဆားရည္စိမ္ထားပါ။
(၂) ျပီးရင္ ေရစစ္ျပီး နာရီ၀က္ေက်ာ္ေလာက္ ေနလွန္းပါ။ အနည္းငယ္ႏြမ္းရင္ အေနေတာ္ေလာက္ လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၃) ပဲပိုးတီ၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ မုန္လာဥနီတို့ကို ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ျပီးရင္ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
(၄) အေမႊးအၾကိဳင္အတြက္ နံနံေစ့နဲ့ မုန္ညင္းေစ့ကို အနံ့ေမြးေအာင္ ေလွာ္ျပီးရင္ အနည္းငယ္ ေထာင္းေပးထားပါ။ ဂ်င္းပါးပါးလွီးထားတဲ့အထဲက တစ္၀က္ကိုထည့္ျပီး ေထာင္းလိုက္ပါ။
(၅) ငရုသီးပြေျခာက္နဲ့ ၾကံသကာတို့ကိုလည္း ထည့္ျပီး ေခ်ေပးပါ။
(၆) ေရစစ္ထားတဲ့ အသီးအရြက္မ်ားကို ဇလံုးၾကီးတစ္ခုထဲထည့္၊ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားကိုထည့္၊ ဆား၊ ၾကံသကာ၊ ဆန္အရက္တို့ကိုထည့္ျပီး ႏွံ့စပ္ေအာင္ နယ္ပါ။
(၇) ျပီးလွ်င္ စဥ့္အိုထဲ သို့မဟုတ္ ဖန္ပုလင္းထဲ သိပ္ထည့္ျပီး ပလတ္စတစ္အုပ္ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ ဖံုးထားပါ။
(၈) ေနပူထဲ ခ်ထားရင္ ၄ ရက္၊ အရိပ္ထဲ သို့မဟုတ္ ေအးတဲ့ရာသီဆိုရင္ ၈ ရက္ခန့္ဆိုရင္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ရပါျပီ။
ဖတ္ရွဳသူမ်ားအားလံုးကို လူမင္းသားမွ ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ားကိုလည္း ဆက္လက္ေရးတင္ေပးပါဦးမယ္။
Royal Sai
လူမင္းသား - ျမန္မာလက္ရာဒံေပါက္
အမွတ္(4-C) ျမင္သာ ၁၁ လမ္းနွင့္
သံသုမာလမ္းေဒါင့္
၁၄ ရပ္ကြက္ တ/ဥကၠလာပ။
ဖုန္း - 09256142929, 09780978070
(Max ဆီဆုိင္အေရွ့တည့္တည့္)
အရသာရွိျပီး စားေကာင္းတဲ့ ရွမ္းခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးကို လူမင္းသား(ျမန္မာလက္ရာဒံေပါ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
မုန္ညင္းစိမ္း ၂ပိႆာခန့္၊ မုန္လာဥနီ ၁၅ က်ပ္သား၊ ဂ်ဴးျမစ္ ၁၅ က်ပ္သား၊ ပဲပုိးတီ ၂၅ က်ပ္သား၊ ဂ်င္း ၅ က်ပ္သား၊ မုန္ညင္းေစ့ ၁ က်ပ္သား၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ၅ က်ပ္သား၊ နံနံေစ့ ၁ က်ပ္သား၊ ဆား၊ ၾကံသကာ ၅ က်ပ္သား၊ ဆန္အရက္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း။
(၁) မုန္ညင္းကို ေရႏွစ္ခါေဆးျပီး ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္၊ ေရထည့္၊ ဆားထည့္ျပီး တစ္နာရီခန့္ ဆားရည္စိမ္ထားပါ။
(၂) ျပီးရင္ ေရစစ္ျပီး နာရီ၀က္ေက်ာ္ေလာက္ ေနလွန္းပါ။ အနည္းငယ္ႏြမ္းရင္ အေနေတာ္ေလာက္ လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၃) ပဲပိုးတီ၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ မုန္လာဥနီတို့ကို ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ျပီးရင္ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
(၄) အေမႊးအၾကိဳင္အတြက္ နံနံေစ့နဲ့ မုန္ညင္းေစ့ကို အနံ့ေမြးေအာင္ ေလွာ္ျပီးရင္ အနည္းငယ္ ေထာင္းေပးထားပါ။ ဂ်င္းပါးပါးလွီးထားတဲ့အထဲက တစ္၀က္ကိုထည့္ျပီး ေထာင္းလိုက္ပါ။
(၅) ငရုသီးပြေျခာက္နဲ့ ၾကံသကာတို့ကိုလည္း ထည့္ျပီး ေခ်ေပးပါ။
(၆) ေရစစ္ထားတဲ့ အသီးအရြက္မ်ားကို ဇလံုးၾကီးတစ္ခုထဲထည့္၊ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားကိုထည့္၊ ဆား၊ ၾကံသကာ၊ ဆန္အရက္တို့ကိုထည့္ျပီး ႏွံ့စပ္ေအာင္ နယ္ပါ။
(၇) ျပီးလွ်င္ စဥ့္အိုထဲ သို့မဟုတ္ ဖန္ပုလင္းထဲ သိပ္ထည့္ျပီး ပလတ္စတစ္အုပ္ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ ဖံုးထားပါ။
(၈) ေနပူထဲ ခ်ထားရင္ ၄ ရက္၊ အရိပ္ထဲ သို့မဟုတ္ ေအးတဲ့ရာသီဆိုရင္ ၈ ရက္ခန့္ဆိုရင္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ရပါျပီ။
ဖတ္ရွဳသူမ်ားအားလံုးကို လူမင္းသားမွ ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ားကိုလည္း ဆက္လက္ေရးတင္ေပးပါဦးမယ္။
Royal Sai
လူမင္းသား - ျမန္မာလက္ရာဒံေပါက္
အမွတ္(4-C) ျမင္သာ ၁၁ လမ္းနွင့္
သံသုမာလမ္းေဒါင့္
၁၄ ရပ္ကြက္ တ/ဥကၠလာပ။
ဖုန္း - 09256142929, 09780978070
(Max ဆီဆုိင္အေရွ့တည့္တည့္)
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။