သင္ဟာ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ဖို႔ ဆုံးျဖတ္ခ်က္ခ်ထားသူျဖစ္တယ္ဆိုရင္ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြဟာ သင့္ရဲ႕မ်ဳိးဥဖြံ႕ျဖိဳးျခင္းကို အေႏွာင့္အယွက္ေပးႏိုင္္တဲ့အတြက္ သတိထားေရွာင္ရွားသင့္ပါတယ္။
အဆီထုတ္ထားျခင္းမရိွတဲ့အစားအစာ
အဆီမထုတ္ထားတဲ့
အစားအစာေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္နဲ႔ သင့္ေတာ္တဲ့အစားအစာမဟုတ္တာေတာ့
အားလုံးသိထားျပီးသားလို႔ ထင္ပါတယ္။ ထမင္းေၾကာ္၊ အသင့္စားသုံးႏိုင္တဲ့
အစားအစာေတြ၊ ေထာပတ္အစရိွတဲ့ အစားအစာေတြထဲမွာ အဆီေတြ ေျမာက္မ်ားစြာ
ပါဝင္တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။ အဲလိုအစားအေသာက္ေတြကို တြယ္တာမယ့္အစား သံလြင္ဆီ၊
ေထာပတ္သီး၊ ေျမပဲ၊ ႏွင့္ ဘဲသားေတြကို အစားထိုး စားသုံးသင့္ပါတယ္။
ကာဗြန္ဟိုင္ဒရိုက္ပါတဲ့အစားအစာ
သင့္ေသြးေၾကာထဲ
သၾကားဓါတ္ေျမာက္မ်ားစြာစီးဝင္ေစတဲ့အတြက္ ဟိုမုန္းထုတ္ႏႈန္းျမန္ေစျပီး
သင့္မ်ဳိးရိုးဗီဇသာမက အေထြေထြက်န္းမာေရးအတြက္ ဆိုးက်ဳိးျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
ကာဗြန္ဟိုင္ဒရိုက္ပါတဲ့ အစားအစာေတြကေတာ့ ဂ်ဳံမုန္႔၊ အာလူး၊
ကာဗြန္ဟိုင္ဒရိုက္အမ်ားၾကီးပါတဲ့ ဆန္ စတဲ့အစားအစာေတြကို
စားသုံးေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေသခ်ာေရြးခ်ယ္ျပီး စားသုံးသင့္ပါတယ္။
ယမကာနဲ႔ ကာဖိန္းဓါတ္ပါတ့ဲအေအးမ်ား
သင့္ခႏၶာကိုယ္အား
အက္ဆစ္၊ alcohol နဲ႔ ကဖိန္းဓါတ္ပါတဲ့ အေအး စတဲ့ အစားအေသာက္ေတြနဲ႔
ဖြံ႔ျဖိဳးေစတဲ့အတြက္ သင့္ခႏၶာကိုယ္ကို သိသိသာသာ
အက္ဆစ္ဓါတ္ပိုမ်ားလာေစႏိုင္ပါတယ္။ အသည္းနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ကို
ထိခိုက္ေစရုံတင္မကဘူး။ မ်ဳိးပြားျခင္းအတြက္လည္း အထူးသျဖင့္ထိခိုက္ေစပါတယ္။
ထို႔ေၾကာင့္ မိခင္ေလာင္းေတြအေနနဲ႔ အက္ဆစ္ဓါတ္အမ်ားၾကီးပါတဲ့ အစားအစာ၊
အေအးေတြကို ေရွာင္ျပီးေတာ့ အသီးအႏွံေတြကို ပိုျပီးစားသုံးသင့္ပါတယ္။
အရြယ္အစားၾကီးတဲ့ငါးမ်ား
ႏႈတ္ခမ္းဓါးရွည္ကဲ့သို႔ရိွေနတဲ့ငါး၊
တူနာ သို႔မဟုတ္ ငါးမန္းအစရိွတဲ့ အရြယ္အစားၾကီးမားတဲ့ငါးေတြကို
တစ္ပတ္တစ္ခါထက္ပိုျပီး စားသုံးျခင္းကေန သင့္ခႏၶာကိုယ္အတြင္း
အဆိပ္အေတာက္ေတြျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ သင့္ဟိုမုန္းထုတ္မႈ၊
ကိုလတ္ထရႊိဳင္အဆင့္၊ ေသြးအတြင္းသၾကားဓါတ္ပါဝင္ႏႈန္း၊ နဲ႔
အစာေျချခင္းေတြကိုလည္း ထိခိုက္ေစပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ခုနေဖာ္ျပထားတဲ့
ငါးေတြထက္ ပိုေသးငယ္တဲ့ ငါးေတြကိုေရြးျပီး စားသုံးဖို႔လိုအပ္ပါတယ္
ဒါမွမဟုတ္ရင္ေတာ့ စားသုံးတဲ့နႈန္းကို ကန္႔သတ္ထားဖို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။Ref:womenshealthmag.com
Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။