ပိႏၷဲေစ့ ၏ အာနိသင္မ်ား
•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
1. အေရးအေၾကာင္းမ်ား ေပ်ာက္ေစျခင္း ( Fights wrinkles:)
ပိႏၷဲေစ့ တေစ့ကိုု နိုု႕ေအးထဲတြင္ ခဏ စိမ္ထားပါ ။
၎ေနာက္ အေစ့ကိုု ေသခ်ာ ႀကိတ္ေခ်ပါ ။
မ်က္ႏွာေပၚမွ အေရးအေၾကာင္းမ်ားကိုု ဖံုုးအုုပ္ လိမ္းက်ံပါ ။
၄ ပတ္ ၅ ပတ္ ေလာက္ ၾကာလ ွ်င္ မ်က္နွာ ေခ်ာ့ေမြ႕ ၍ အေရးအေၾကာင္းမ်ား ေပ်ာက္
ကြယ္သြားပါလိမ့္မည္ ။
2. အဆင္း ၀င္းပေစျခင္း ( Helps get a glowing complexion:)
ပိႏၷဲေစ့ကိုု တိုုက္ရိုုက္ စားသံုုးနိုုင္ပါသည္ ။
ဖိုုင္ဘာၾကြယ္၀ သျဖင့္ ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း ကိုု ကာကြယ္ပါသည္ ။
၀မ္းမွန္သျဖင့္ အသားအေရ ၾကည္လင္၀င္းပ လာပါမည္ ။
3. ျပစ္မ်ိဳး မွဲ႕ မထင္ ( Flawless skin:)
ပိႏၷဲေစ့အေျခာက္ကိုု နိုု႕ ၊ ပ်ားရည္ တိုု႕ ႏွင့္ စိမ္ပါ ။
နုုိ႕ ၊ ပ်ားရည္ တိုု႕ ႏွင့္ ေရာ၍ အႏွစ္ျဖစ္ေအာင္ ႀကိတ္ေခ်ပါ ။
မ်က္ႏွာ ၊ လည္ပင္း ၊ လက္ ေပၚတြင္ လိမ္းက်ံပါ ။
မိနစ္ အနည္းငယ္ထားၿပီး မ်က္ႏွာသစ္ ၊ ေဆးေၾကာပါ ။
အနာအဆာ ကင္းေသာ အသားအေရ ကိုု ရရွိပါလိမ့္မည္ ။
4. ပရိုုတိန္း ၾကြယ္၀ျခင္း ( High in protein:)
ပိႏၷဲေစ့သည္ ပရိုုတိန္းဓါတ္ ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိပါသည္ ။
ပိႏၷဲေစ့ကိုု ဟင္းလ်ာမ်ားတြင္ ထဲ့ခ်က္၍ စားသံုုးႏိုုင္ပါသည္ ။
5. ကင္ဆာကာကြယ္ျခင္း ( Anti-cancer nutrients:)
ဖိုုင္တိုုနူးႀတိရင့္ ( phytonutrients ) မ်ားစြာပါ၀င္သျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါကိုု ကာကြယ္ပါသည္ ။
6. အစာေၾကျခင္း ( Comfort from indigestion:)
ပိႏၷဲေစ့ ေနလွမ္း အေျခာက္ခံ၍ အမႈန္႕ ျပဳ ၿပီး စားသံုုးပါက အစာေၾကေစပါသည္ ။
ရင္ျပည့္ ရင္ကယ္ျဖစ္ျခင္း ေပ်ာက္ေစပါသည္ ။
7. ဆံပင္သန္ေစျခင္း ( Promotes hair growth:)
ဦးေရျပားအတြင္း ေသြးလွည့္ပတ္ျခင္းကိုု ေကာင္းေစသျဖင့္ ၊ ဆံပင္ေပါက္ျခင္း ၊
သန္စြမ္းျခင္းကိုု ျဖစ္ေစပါသည္ ။
8.ဗီတာမင္ ေအ ( Vitamin A:)
ဗီတာမင္ ေအ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္သျဖင့္ ဆံပင္ ေျခာက္ျခင္း ၊ ၾကြပ္ဆတ္ျခင္း ကိုုလည္း
ကာကြယ္ေပးပါသည္ ။
9. အစာေခ်ျခင္း ( Healthy digestion:)
ပိႏၷဲေစ့သည္ အစာေခ်ျခင္းကိုု အေထာက္အပံ့ေပးပါသည္ ။
အစာေၾကျခင္းက ဆံပင္ေကာင္းမြန္ျခင္းအတြက္ အေရးႀကီးပါသည္ ။
အစာမေၾကပါက အသဲလုုပ္ငန္း ထိခိုုက္ၿပီး ၊ အသဲလုုပ္ငန္း ထိခိုုက္ေသာအခါ
ဆံပင္ကၽြတ္တတ္ပါသည္ ။ အသဲ က်န္းမာေရး ႏွင့္ ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္း ဆက္ႏြယ္ေနပါသည္ ။
ႀကံဳသည့္အခါ ပိႏၷဲေစ့ကိုု ျပဳတ္စားျခင္း ၊ ဖုုတ္စားျခင္း ျပဳၾကေသာ္လည္း ၊ က်န္းမာေရးအက်ိဳးငွာ
သီးသီးသန္႕သန္႕ စားသံုုးေလ့ မရွိၾကပါ ။
က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ
PannPwint - Health
28 December 2015
•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
1. အေရးအေၾကာင္းမ်ား ေပ်ာက္ေစျခင္း ( Fights wrinkles:)
ပိႏၷဲေစ့ တေစ့ကိုု နိုု႕ေအးထဲတြင္ ခဏ စိမ္ထားပါ ။
၎ေနာက္ အေစ့ကိုု ေသခ်ာ ႀကိတ္ေခ်ပါ ။
မ်က္ႏွာေပၚမွ အေရးအေၾကာင္းမ်ားကိုု ဖံုုးအုုပ္ လိမ္းက်ံပါ ။
၄ ပတ္ ၅ ပတ္ ေလာက္ ၾကာလ ွ်င္ မ်က္နွာ ေခ်ာ့ေမြ႕ ၍ အေရးအေၾကာင္းမ်ား ေပ်ာက္
ကြယ္သြားပါလိမ့္မည္ ။
2. အဆင္း ၀င္းပေစျခင္း ( Helps get a glowing complexion:)
ပိႏၷဲေစ့ကိုု တိုုက္ရိုုက္ စားသံုုးနိုုင္ပါသည္ ။
ဖိုုင္ဘာၾကြယ္၀ သျဖင့္ ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း ကိုု ကာကြယ္ပါသည္ ။
၀မ္းမွန္သျဖင့္ အသားအေရ ၾကည္လင္၀င္းပ လာပါမည္ ။
3. ျပစ္မ်ိဳး မွဲ႕ မထင္ ( Flawless skin:)
ပိႏၷဲေစ့အေျခာက္ကိုု နိုု႕ ၊ ပ်ားရည္ တိုု႕ ႏွင့္ စိမ္ပါ ။
နုုိ႕ ၊ ပ်ားရည္ တိုု႕ ႏွင့္ ေရာ၍ အႏွစ္ျဖစ္ေအာင္ ႀကိတ္ေခ်ပါ ။
မ်က္ႏွာ ၊ လည္ပင္း ၊ လက္ ေပၚတြင္ လိမ္းက်ံပါ ။
မိနစ္ အနည္းငယ္ထားၿပီး မ်က္ႏွာသစ္ ၊ ေဆးေၾကာပါ ။
အနာအဆာ ကင္းေသာ အသားအေရ ကိုု ရရွိပါလိမ့္မည္ ။
4. ပရိုုတိန္း ၾကြယ္၀ျခင္း ( High in protein:)
ပိႏၷဲေစ့သည္ ပရိုုတိန္းဓါတ္ ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိပါသည္ ။
ပိႏၷဲေစ့ကိုု ဟင္းလ်ာမ်ားတြင္ ထဲ့ခ်က္၍ စားသံုုးႏိုုင္ပါသည္ ။
5. ကင္ဆာကာကြယ္ျခင္း ( Anti-cancer nutrients:)
ဖိုုင္တိုုနူးႀတိရင့္ ( phytonutrients ) မ်ားစြာပါ၀င္သျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါကိုု ကာကြယ္ပါသည္ ။
6. အစာေၾကျခင္း ( Comfort from indigestion:)
ပိႏၷဲေစ့ ေနလွမ္း အေျခာက္ခံ၍ အမႈန္႕ ျပဳ ၿပီး စားသံုုးပါက အစာေၾကေစပါသည္ ။
ရင္ျပည့္ ရင္ကယ္ျဖစ္ျခင္း ေပ်ာက္ေစပါသည္ ။
7. ဆံပင္သန္ေစျခင္း ( Promotes hair growth:)
ဦးေရျပားအတြင္း ေသြးလွည့္ပတ္ျခင္းကိုု ေကာင္းေစသျဖင့္ ၊ ဆံပင္ေပါက္ျခင္း ၊
သန္စြမ္းျခင္းကိုု ျဖစ္ေစပါသည္ ။
8.ဗီတာမင္ ေအ ( Vitamin A:)
ဗီတာမင္ ေအ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္သျဖင့္ ဆံပင္ ေျခာက္ျခင္း ၊ ၾကြပ္ဆတ္ျခင္း ကိုုလည္း
ကာကြယ္ေပးပါသည္ ။
9. အစာေခ်ျခင္း ( Healthy digestion:)
ပိႏၷဲေစ့သည္ အစာေခ်ျခင္းကိုု အေထာက္အပံ့ေပးပါသည္ ။
အစာေၾကျခင္းက ဆံပင္ေကာင္းမြန္ျခင္းအတြက္ အေရးႀကီးပါသည္ ။
အစာမေၾကပါက အသဲလုုပ္ငန္း ထိခိုုက္ၿပီး ၊ အသဲလုုပ္ငန္း ထိခိုုက္ေသာအခါ
ဆံပင္ကၽြတ္တတ္ပါသည္ ။ အသဲ က်န္းမာေရး ႏွင့္ ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္း ဆက္ႏြယ္ေနပါသည္ ။
ႀကံဳသည့္အခါ ပိႏၷဲေစ့ကိုု ျပဳတ္စားျခင္း ၊ ဖုုတ္စားျခင္း ျပဳၾကေသာ္လည္း ၊ က်န္းမာေရးအက်ိဳးငွာ
သီးသီးသန္႕သန္႕ စားသံုုးေလ့ မရွိၾကပါ ။
က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ
PannPwint - Health
28 December 2015
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။