ပန္းသီး၏ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ာ း
(၁) ပန္းသီးကို စားသံုးျခင္း၊ ပန္းသီးအခြံႏွင့္တကြ ေရာၾကိတ္ထားေသာ
ေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္သံုးေပးျခင္းျဖင့္ အသည္းကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅၇ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္။
(၂) ပန္းသီးတြင္ပါ၀င္သည့္ Pectin ျဒပ္ေ္ပါငး္က အေထာက္အပံ့ေပးသျဖင့္ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ဳိကိုလည္း ထိန္းညႇိေပးသည္။
(၃) ပန္းသီးစားသံုးသူအေယာက္ ၁၀၀၀၀ ကို သုေတသီမ်ားက စစ္ေဆးစမ္းသပ္ၾကည့္ရာ ရာခိုင္ႏွဳန္း ၅၀ ခန့္ အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ပြါးမွဳႏွဳန္ းကို ကာကြယ္ေပးေၾကာင္း ေတြ့ရွိရသည္။
(၄) ပန္းသီးတြင္ ပါသည့္ Boron ျဒပ္ေပါင္းသည္ အ႐ိုးမ်ားကို ခိုင္မာေစသည္ဟု ျပင္သစ္သုေတသီမ်ားက စမ္းသပ္ေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့သည္ ။
(၅) ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္မ်ား ပန္းသီးကို မၾကာခဏ စားသံုးေပးပါက
ေမြးဖြားလာမည့္ရင္ေသြးမွာ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါကင္းစင္ေ စေၾကာင္း
ေလ့လာေတြ့ရွိထားသည္။
(၆) ပန္းသီးကို မၾကခဏစားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးအတြင္းမွ အဆီဓါတ္မ်ားကို ၁၆ ရာခိုင္ႏွဳန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္သည့္အတြက္ ကိုလက္စထေရာကို က်ေစပါသည္။
(၇) ပန္းသီးကို တစ္ေန့တစ္လံုးမွ် စားသံုးေပးပါက ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြါးမွဳႏွဳန ္းကို ၁၆ ရာခိုင္ႏွဳန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင့္ ေလ့လာေတြ့ရွိထားၾကသည္။
(၈) ပနး္သီးတြင္ပါ၀င္သည့္ Pectin ျဒပ္ေပါငး္သည္ အူလမ္းေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္ရွိ အစာေခ်စနစ္ကို အေထာက္အကျူပဳ႐ုံမက အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကိုလ ည္း ထိန္းခ်ဳပ္ေပးသည္။
သတိျပဳရန္ -
(၁) ပန္းသီးကို အခြံမခြါပဲ စားတတ္သူမ်ားအေနျဖင့္ တာရွည္ခံေအာင္ အခြံေပၚသုတ္လိမ္းထားသည့္ ဖေယာင္းရည္ကို ျခစ္ထုတ္ျပီးမွ စားသင့္ပါသည္။
(၂) ပန္းသီးအေစ့ကိုလည္း မစားမိေစရန္ သတိထားပါ။ ပန္းသီးအေစ့မွာ ဓါတ္မတည့္ေသာ အစားအစာမ်ားႏ်ွင့္ေတြ့လွ်င္ အဆိပ္အျဖစ္ ေျပာင္းသြားတတ္ပါသည္။
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ (ပူတာအို)
ကိုးကား - Benefits of Apple, Good Health
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ - ပူတာအို
(၁) ပန္းသီးကို စားသံုးျခင္း၊ ပန္းသီးအခြံႏွင့္တကြ ေရာၾကိတ္ထားေသာ
ေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္သံုးေပးျခင္းျဖင့္ အသည္းကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅၇ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္။
(၂) ပန္းသီးတြင္ပါ၀င္သည့္ Pectin ျဒပ္ေ္ပါငး္က အေထာက္အပံ့ေပးသျဖင့္ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ဳိကိုလည္း ထိန္းညႇိေပးသည္။
(၃) ပန္းသီးစားသံုးသူအေယာက္ ၁၀၀၀၀ ကို သုေတသီမ်ားက စစ္ေဆးစမ္းသပ္ၾကည့္ရာ ရာခိုင္ႏွဳန္း ၅၀ ခန့္ အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ပြါးမွဳႏွဳန္
(၄) ပန္းသီးတြင္ ပါသည့္ Boron ျဒပ္ေပါင္းသည္ အ႐ိုးမ်ားကို ခိုင္မာေစသည္ဟု ျပင္သစ္သုေတသီမ်ားက စမ္းသပ္ေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့သည္
(၅) ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္မ်ား ပန္းသီးကို မၾကာခဏ စားသံုးေပးပါက
ေမြးဖြားလာမည့္ရင္ေသြးမွာ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါကင္းစင္ေ
ေလ့လာေတြ့ရွိထားသည္။
(၆) ပန္းသီးကို မၾကခဏစားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးအတြင္းမွ အဆီဓါတ္မ်ားကို ၁၆ ရာခိုင္ႏွဳန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္သည့္အတြက္ ကိုလက္စထေရာကို က်ေစပါသည္။
(၇) ပန္းသီးကို တစ္ေန့တစ္လံုးမွ် စားသံုးေပးပါက ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြါးမွဳႏွဳန
(၈) ပနး္သီးတြင္ပါ၀င္သည့္ Pectin ျဒပ္ေပါငး္သည္ အူလမ္းေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္ရွိ
သတိျပဳရန္ -
(၁) ပန္းသီးကို အခြံမခြါပဲ စားတတ္သူမ်ားအေနျဖင့္ တာရွည္ခံေအာင္ အခြံေပၚသုတ္လိမ္းထားသည့္ ဖေယာင္းရည္ကို ျခစ္ထုတ္ျပီးမွ စားသင့္ပါသည္။
(၂) ပန္းသီးအေစ့ကိုလည္း မစားမိေစရန္ သတိထားပါ။ ပန္းသီးအေစ့မွာ ဓါတ္မတည့္ေသာ အစားအစာမ်ားႏ်ွင့္ေတြ့လွ်င္
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ (ပူတာအို)
ကိုးကား - Benefits of Apple, Good Health
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ - ပူတာအို
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။