ပုစြန္ဆိတ္ႏွင့္ေဂြးသီးငါးပ ိခ်က္ ခ်က္နည္း
************************** ******
ေဂြးသီးစိမ္းႏုႏု.......... ...........၁၅ လုံးခန္.
ပုစြန္ဆိတ္................ .........၁၅က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ................ ........၂ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............... ........၇တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.............. ..........၃လုံး
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္...... .... ၅ ေတာင့္ခန္.
ငါးပိ..................... ..............အနည္းငယ္(ပါသ ည္ဆုိရုံ)
ဆီ........................ ..............၃ ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္
ဟင္းခတ္မွဳန္.............. .........သင့္ေတာ္သလို
ပုစြန္ဆိတ္ေတြကို ေရေဆးသန့္စင္ၿပီး အခြံခြာကာ အ၇သာအနည္းငယ္ နယ္ထားပါ။
ေဂြးသီး၅လုံးခန့္ကို.. အေပၚယံအခြံစိမ္းေတြခြာထုတ္ၿ ပီး.. ခပ္ပါးပါးေလးလွီးပါ။
က်န္တဲ့ေဂြးသီးေတြကို နွူးေအာင္ၿပဳတ္ၿပီး ဖန္ရည္ေတြစစ္ထုတ္ပစ္ပါ။ႏူးသ ြားၿပီ
ဆိုရင္ အနွစ္တိုက္ထားပါ။
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေတြကို အညွာေၿခြၿပီးေရေႏြးစိမ္ထားပ ါ။
အနည္းငယ္ပြလာလွ်င္ၾကက္သြန္န ီ၊ ၿဖဴ.၊ ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ ေတြကိုေရာၿပီးညွက္ေအာင္ေထာင ္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုလည္းႏုပ္ ႏုပ္စင္းပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီ၊ နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္၊ ေထာင္းထား
ေသာအေရာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငါးပိ၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ေဂြးသီး၊ဟင ္းခတ္မွဳန္.ထည့္ၿပီးေရအနည္း ငယ္၀ိုက္ကာ
မီးေအးေအးမွာ...ဆီၿပန္ေအာင္ ခ်က္ပါ။
ဆီမၿပန္ခင္..အဖုံးမဖြင့္ပါႏ ွင့္..။
ပထမတစ္ေရခမ္းလို.ဆီၿပန္လာလွ ်င္..အရသာနယ္ထားတဲ့ပုစြန္ဆိ တ္၊အႏွစ္
တိုက္ထားတဲ့ေဂြးသီး
ေတြေပါင္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
လိုအပ္လွ်င္ေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖ ည့္ၿပီး..ေဂြးသီးေတြေပ် ာ္၀င္ၿပီး..ဆီၿပန္
လာသည္အထိခ်က္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးအလွဆ င္ေပးလိုက္ပါက..ထမင္းၿမိန္ေ စအုံးမယ့္
ဟင္းတစ္ခြက္ရၿပန္ပါၿပီ..။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
**************************
ေဂြးသီးစိမ္းႏုႏု..........
ပုစြန္ဆိတ္................
ၾကက္သြန္နီ................
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္......
ငါးပိ.....................
ဆီ........................
ငါးငံၿပာရည္
ဟင္းခတ္မွဳန္..............
ပုစြန္ဆိတ္ေတြကို ေရေဆးသန့္စင္ၿပီး အခြံခြာကာ အ၇သာအနည္းငယ္ နယ္ထားပါ။
ေဂြးသီး၅လုံးခန့္ကို.. အေပၚယံအခြံစိမ္းေတြခြာထုတ္ၿ
က်န္တဲ့ေဂြးသီးေတြကို နွူးေအာင္ၿပဳတ္ၿပီး ဖန္ရည္ေတြစစ္ထုတ္ပစ္ပါ။ႏူးသ
ဆိုရင္ အနွစ္တိုက္ထားပါ။
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေတြကို
အနည္းငယ္ပြလာလွ်င္ၾကက္သြန္န
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုလည္းႏုပ္
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီ၊ နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္၊ ေထာင္းထား
ေသာအေရာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငါးပိ၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ေဂြးသီး၊ဟင
မီးေအးေအးမွာ...ဆီၿပန္ေအာင္
ဆီမၿပန္ခင္..အဖုံးမဖြင့္ပါႏ
ပထမတစ္ေရခမ္းလို.ဆီၿပန္လာလွ
တိုက္ထားတဲ့ေဂြးသီး
ေတြေပါင္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
လိုအပ္လွ်င္ေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖ
လာသည္အထိခ်က္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးအလွဆ
ဟင္းတစ္ခြက္ရၿပန္ပါၿပီ..။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။