အုန္းႏို႕ ေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္း
-----------------
လူ ၁၀ ေယာက္စာအတြက္
ေခါက္ဆြဲအစို ၁ ပိသာ (သို႕) ၁ ပိသာ ၅၀ သား
ၾကက္သား ၅၀ သား (ပိုထည္႔ခ်င္လဲ ပိုထည္႔လို႕ ရပါတယ္)
ၾကက္အျမစ္ ၂၀ သား
ၾကက္သြန္နီ ၂၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီအလုံးေသး ၁၅ က်ပ္သား
အုန္းႏို႕ ႏို႕ဆီဗူး ၁ ဗူး (အုန္းႏို႕ကို ေလွ်ာ့ျပီး ထည္႔ထားတာပါ၊ ပိုထည္႔ခ်င္လွ်င္ ပိုထည္႔လို႕ ရပါတယ္)
ကုလားပဲမႈန္႕အၾကတ္ ႏို႕ဆီဗူး ၁ ဗူး (သို႕) ၁ ဗူးခြဲ
ဆီ ၁၅ က်ပ္သား
ငံျပာရည္ အခ်ိဳ ႏို႕ဆီဗူး သုံးပံု ၁ ပံု ( အငံေပါ့၍ လိုအပ္မွ ထပ္ထည္႔ပါ)
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ငါးဖယ္ ၁၅ က်ပ္သား (သို႕) ၂၀ က်ပ္သား
ၾကက္ဥ (သို႕) ဘဲဥ ၈ လုံး
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ႕အနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္႕ ႕အနည္းငယ္
အုန္းႏို႕ ေခါက္ဆြဲကို ၾကက္သား၊ၾကက္အျမစ္၊ငါးဖယ္ တို႕ႏွင့္ ခ်က္ထားတာပါ။ အုန္းႏို႕ ေခါက္ဆြဲခ်က္ရန္ အတြက္ ၾကက္ႏွင့္ၾကက္အျမစ္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ အတုံးေသးေသးေလးေတြ တုံးျပီး ဆား၊ငံျပာရည္၊နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္တို႕ျဖင့္ နယ္ျပီး နာရီဝက္ခန္႕ ႏွပ္ထားေပးပါ။ ကုလားပဲအၾကတ္မႈန္႕မ်ားကို ေရႏွင့္ လုံးျပီးခဲမေနေအာင္ ေသခ်ာေမႊျပီး ေဖ်ာ္ထားပါ။ငါးဖယ္ကိုု ဆား၊နႏြင္းမႈန့္ အနည္းငယ္တိုု့ျဖင့္ေရာနယ္ျပ ီး ငါးဖယ္ကိုု အနည္းငယ္မာသည္ အထိေထာင္းကာ သင့္ရံုုအျပားေလးမ်ားျပဳလုု ပ္ျပီး ေၾကာ္ထားပါ။ ၾကက္ဥ (သို႕) ဘဲဥမ်ားကို ျပဳတ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီဥေသး အလုံးေလးမ်ားကို အခြံခြါထားပါ။
ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားကို ပါးပါးလွီးျပီး နႏြင္းအနည္းငယ္ႏွင့္ ေရႊေရာင္သမ္းလာေအာင္ေၾကာ္၍ တဝက္ကိုခပ္ထုတ္ထားျပီး ဆီစစ္ထားကာ က်န္တဝက္ထဲသို႕ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ ္ထည္႔ျပီး
ေမႊေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကိုထည္႔ျပီး ေမႊပါ။
ဆား၊ငံျပာရည္၊သၾကား အနည္းငယ္စီ ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ။ အသင့္အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ
ပဲမႈန္႕အရည္ကို ထည္႔ျပီးေမႊေပးပါ။ အရည္မ်ားပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္
အုန္းႏို႕ရည္မ်ားကို ထည္႔ပါ။ ဟင္းအရည္မ်ား အရမ္းပ်စ္ေနလွ်င္
ေရအသင့္အတင့္ကို မွန္းျပီးထည္႔ေပးပါ။ ဟင္းရည္အိုးကို မၾကာခဏေမႊေမႊေပးပါ။
အရည္မ်ားဆူလာလွ်င္ အခြံခြါထားေသာ ၾကက္သြန္နီအလုံးေသးမ်ား၊ဆီစ စ္ထားေသာ
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားႏွင့္ ငါးဖယ္ေၾကာ္မ်ားကို ေသးေသးေလးၫႇပ္ျပီးထည္႔ပါ။
ပဲေသြး (ေခၚ) ဘဲေသြး ၾကိဳက္လွ်င္ အေနေတာ္ အရြယ္ အတုံးေလးမ်ား တုံးျပီး
ထည္႔ပါ။ ၾကက္ဥ (သို႕) ဘဲဥ ျပဳတ္ကိုပါးပါးလွီးျပီး ထည္႔ပါ။
ဟင္းရည္မ်ားပြက္ပြက္ဆူလာ၍ ၾကက္သားမ်ားႏူးျပီး ပဲရည္၊အုန္းႏို႕ရည္၊ၾကက္သြန ္နီမ်ား
အားလုံးလဲ က်က္လာျပီဆိုလွ်င္ အေပါ့၊အငံ၊အခ်ိဳ ျမည္းကာ အရသာရွိေသာ
ၾကက္သားအုန္းႏို႕ ဟင္းရည္ေလး က်က္ပါျပီ။ (ၾကက္သားမႈန္႕၊အရသာမႈန္႕၊ဟင ္းခ်ိဳမႈန္႕
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာႏွင့္ ထည္႔ခ်က္ခ်င္လွ်င္ ထည္႔ခ်က္လို႕ရပါတယ္။
ေသြးတိုးရွိသူမ်ား အုန္းႏို႕အစား ႏို႕စိမ္းႏွင့္လဲ ခ်က္လို႕ရပါတယ္ရွင္။)
ၾကက္သားအုန္းႏို႕ဟင္းရည္ကို ေခါက္ဆြဲအစို၊ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ဗ ူးသီးေၾကာ္၊ပဲေၾကာ္၊ၾကက္သြန ္ေၾကာ္၊မုန္႕ႂကြပ္ေၾကာ္၊ၾကက ္သြန္နီ၊ငရုတ္သီးမႈန္႕၊နံနံ ပင္၊ၾကက္သြန္မိတ္၊သံပုရာသီး တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္၍ အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
Credit to ေဒၚပုလက္ရာ
-----------------
လူ ၁၀ ေယာက္စာအတြက္
ေခါက္ဆြဲအစို ၁ ပိသာ (သို႕) ၁ ပိသာ ၅၀ သား
ၾကက္သား ၅၀ သား (ပိုထည္႔ခ်င္လဲ ပိုထည္႔လို႕ ရပါတယ္)
ၾကက္အျမစ္ ၂၀ သား
ၾကက္သြန္နီ ၂၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီအလုံးေသး ၁၅ က်ပ္သား
အုန္းႏို႕ ႏို႕ဆီဗူး ၁ ဗူး (အုန္းႏို႕ကို ေလွ်ာ့ျပီး ထည္႔ထားတာပါ၊ ပိုထည္႔ခ်င္လွ်င္ ပိုထည္႔လို႕ ရပါတယ္)
ကုလားပဲမႈန္႕အၾကတ္ ႏို႕ဆီဗူး ၁ ဗူး (သို႕) ၁ ဗူးခြဲ
ဆီ ၁၅ က်ပ္သား
ငံျပာရည္ အခ်ိဳ ႏို႕ဆီဗူး သုံးပံု ၁ ပံု ( အငံေပါ့၍ လိုအပ္မွ ထပ္ထည္႔ပါ)
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ငါးဖယ္ ၁၅ က်ပ္သား (သို႕) ၂၀ က်ပ္သား
ၾကက္ဥ (သို႕) ဘဲဥ ၈ လုံး
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ႕အနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္႕ ႕အနည္းငယ္
အုန္းႏို႕ ေခါက္ဆြဲကို ၾကက္သား၊ၾကက္အျမစ္၊ငါးဖယ္ တို႕ႏွင့္ ခ်က္ထားတာပါ။ အုန္းႏို႕ ေခါက္ဆြဲခ်က္ရန္ အတြက္ ၾကက္ႏွင့္ၾကက္အျမစ္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ အတုံးေသးေသးေလးေတြ တုံးျပီး ဆား၊ငံျပာရည္၊နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္တို႕ျဖင့္ နယ္ျပီး နာရီဝက္ခန္႕ ႏွပ္ထားေပးပါ။ ကုလားပဲအၾကတ္မႈန္႕မ်ားကို ေရႏွင့္ လုံးျပီးခဲမေနေအာင္ ေသခ်ာေမႊျပီး ေဖ်ာ္ထားပါ။ငါးဖယ္ကိုု ဆား၊နႏြင္းမႈန့္ အနည္းငယ္တိုု့ျဖင့္ေရာနယ္ျပ
ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားကို ပါးပါးလွီးျပီး နႏြင္းအနည္းငယ္ႏွင့္ ေရႊေရာင္သမ္းလာေအာင္ေၾကာ္၍ တဝက္ကိုခပ္ထုတ္ထားျပီး ဆီစစ္ထားကာ က်န္တဝက္ထဲသို႕ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ
ၾကက္သားအုန္းႏို႕ဟင္းရည္ကို
Credit to ေဒၚပုလက္ရာ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။