━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
ထမင္းခ်က္ျခင္းလွ်ိဳ႕၀ွက္ခ် က္မ်ား
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္ထမင္းခ်က ္ရာတြင္ အရသာသာမက က်န္းမာေရးအတြက္ အာဟာရဓာ္ေတြပါမဆံုးရႈံးေစမည ့္ အလြယ္တစ္ကူတစ္ခါတည္းၿပီးျပည ့္စံုေစမယ့္ နည္းေလးမ်ားကို စုစည္း တင္ျပေပးလိုက္ရပါတယ္။
.
၁။ရွာလကာရည္
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ရွာလကာရည္တစ ္စက္၊ႏွစ္စက္ထည့္ေပးရံုျဖင္ ့ထမင္းရဲ႕အန႔ံအရသာကိုပိုၿပီ းထင္ေပၚေမႊးပ်ံ႕ေစႏိုင္မယ့္ အျပင္ရာသီဥတုအလြန္ပူျပင္းၿပ ီးထမင္းသိုးျခင္းကိုကာကြယ္ေ ပးႏိုင္ပါတယ္။(ရွာလကာရည္နံ႔ လံုး၀မထြက္ပါ)
၂။ဘီယာ
ဆန္ေဟာင္းမ်ားအထားၾကာသြားၿပ ီးခ်က္ျပဳတ္ရာမွာအန႔ံအရသာက ဆန္သစ္ေလာက္ မေကာင္းတဲ့အခ်ိန္မွာစိတ္မပူ ပါနဲ႔ဆန္အေဟာင္းကိုခ်က္ခ်ိန ္မွာဘီယာအနည္းငယ္သာ ထည့္လိုက္ပါေပၚဆန္းေမႊးပမာေ မႊးပ်ံ႕တဲ့ထမင္းကိုရရွိေစမွ ာျဖစ္ပါတယ္။
၃။ေျမပဲဆီ
ထမင္းခ်က္ရာမွာဆားအနည္းငယ္န ဲ႕ေျမပဲဆီအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ ကာေရာၿပီးေမႊေပးပါကဆန္ဖြာျခ င္းမရွိပဲခံတြင္းကိုေတြ႔ေစမ ွာျဖစ္ပါတယ္။
၄။ဆား
လက္က်န္ထမင္္းကိုျပန္ေႏြးရာ တြင္ဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးျခင္ းအားျဖင့္အနံ႔ဆိုးမ်ားကိုေပ ်ာက္ေစသည့္အျပင္ခံတြင္းတြင္ လည္းႏူးညံ႔ေနေစမွာေသခ်ာပါတယ ္။
၆။ဆန္အရက္၊အရက္ျဖဴ
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ ထမင္းတြင္အရက္သံုး၊ေလးစက္အန ည္းငယ္ ထည့္ကာေၾကာ္ေပးပါက နတ္သဒၶါပမာထမင္းအရသာကိုရေစႏ ိုင္ပါတယ္။ အကယ္၍ထမင္းက်က္တ၀က္မက်က္တဝက ္ျဖစ္ေနတဲ့အေျခအေနမ်ိဳးနဲ႔ၾ ကံဳပါကဇြန္း၂ဇြန္းစာဆန္အရက္ ကိုထည့္ၿပီးေႏြးေပးျခင္းနဲ႔ ထမင္းကိုလံုး၀က်က္ေစႏိုင္ပါ တယ္။
၇။ေရက်က္ေအး
ထမင္းခ်က္ခ်ိန္မွာေရက်က္ေအး နဲ႔ခ်က္ပါကဆန္မွာပါ၀င္တဲ့ဗီ တာမင္ B1 ဓာတ္ကို အျပည့္အ၀ရရွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္ ။
၈။ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ထမင္းတူးသြားပါကထမင္းၾကားမွ ာၾကက္သြန္ၿမိတ္တစ္ပင္ကိုထည္ ့ၿပီးခဏအဖံုးအုပ္ထားေပးပါကတ ူးန႔ံမ်ားကိုယူပစ္လိုက္သလို ေျပာက္ကင္းသြားမွာျဖစ္ပါတယ္ ။
၉။လက္ဖက္
ေရေႏြးၾကမ္းကိုထမင္းခ်က္ရာမ ွာထည့္ၿပီးသာမာန္အတိုင္းထမင ္းခ်က္ပါကရရွိလာတဲ့ထမင္းကအန ံ႔အရသာကိုျပည့္စံုရံုသာမကအာ ဟာရလည္းအလြန္ျဖစ္ေစပါတယ္။
၁၀။သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္ရာတြင္သံလြင္ဆီအနည ္းငယ္ထည့္ေပးပါကဆန္ထဲရွိသၾက ားဓာတ္တိုးျမႇင့္မႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္တဲ့အျပင္အစာ အိမ္ကိုလည္းဥပဒ္မျဖစ္ေစႏိုင ္ပါဘူး။ဆီးခ်ိဳသမားမ်ားအတြက ္လည္းသင့္ေလွ်ာ္ပါတယ္။
﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏
@[1489494484619945:1:
က်န္းမာေရးဗဟုသုတမ်ားရယူဖို ႔
ထမင္းခ်က္ျခင္းလွ်ိဳ႕၀ွက္ခ်
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္ထမင္းခ်က
.
၁။ရွာလကာရည္
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ရွာလကာရည္တစ
၂။ဘီယာ
ဆန္ေဟာင္းမ်ားအထားၾကာသြားၿပ
၃။ေျမပဲဆီ
ထမင္းခ်က္ရာမွာဆားအနည္းငယ္န
၄။ဆား
လက္က်န္ထမင္္းကိုျပန္ေႏြးရာ
၆။ဆန္အရက္၊အရက္ျဖဴ
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ ထမင္းတြင္အရက္သံုး၊ေလးစက္အန
၇။ေရက်က္ေအး
ထမင္းခ်က္ခ်ိန္မွာေရက်က္ေအး
၈။ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ထမင္းတူးသြားပါကထမင္းၾကားမွ
၉။လက္ဖက္
ေရေႏြးၾကမ္းကိုထမင္းခ်က္ရာမ
၁၀။သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္ရာတြင္သံလြင္ဆီအနည
﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏
@[1489494484619945:1:
က်န္းမာေရးဗဟုသုတမ်ားရယူဖို
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။