အင္ဥခ်က္နည္း
----------------
ရာသီစာ အင္ဥေလးေတြကို ခ်က္စားရေအာင္။ အင္ဥေလးေတြက စားလိုက္ရင္ ေဖာက္ေဖာက္ ၿမည္ၿပီး အထဲက အႏွစ္ေလးေတြကလည္း ဆိမ့္တဲ့ အရသာ ႐ွိပါတယ္။
အထူးသၿဖင့္ ၀က္သားႏွင့္ ခ်က္လွ်င္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ သူရဲ ့ဆိမ္ ့တဲ့အရသာကို စားခ်င္လို ့ အသားမပါပဲ ႐ုိး႐ုိးေလး ခ်က္စားပါတယ္။
င႐ုတ္သီးစိမ္းေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ အင္ဥခ်က္ကို ထမင္းၿဖဴေလးႏွင့္ စားရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
အင္ဥေလးေတြကို သန္ ့႐ွင္းေရးလုပ္ရတာ နည္းနည္းၾကာေပမယ္ ့ခ်က္နည္းေလးကေတာ့ လြယ္ကူပါတယ္။
Ingredients:
အင္ဥ ႏို ့ဆီဘူး ၁လံုး
ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ ၃လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္ အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
Preparation Method:
၁) ေရဇလံုထဲကို ေရတ၀က္ေလာက္ ထည့္ၿပီး အင္ဥေလးေတြကို ဇကာၿဖင့္ တိုက္ေဆးပါ။ သဲေတြ ေၿပာင္သြားသည္အထိ ေရလဲလဲၿပီး၊ဇကာၿဖင့္ တိုက္ေဆးပါ။။
၂) အိုးထဲ ေရထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ အင္ဥေလးေတြကို ထည့္ၿပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။
၃) ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့တို ့ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။
၄) ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ နႏြင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ေထာင္းထားေသာ အေရာကို ဆီသတ္ပါ။
၅) အနံ ့ေမႊးလာလွ်င္ လွီးထားေသာ အင္ဥေတြကို ထည့္ပါ။ ေရေႏြး အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၆) ငါးငံၿပာရည္၊ ဆားတို ့ထည့္ၿပီး အရသာအေပါ့အငန္ ၿပင္ပါ။ အင္ဥ မႏူးေသးလွ်င္ ေရေႏြး အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ၿပီး တည္ပါ။
၇) အင္ဥႏူးသြားၿပီဆိုလွ်င္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြကို ထက္ၿခမ္းၿခမ္း ထည္၊့အသာေမႊၿပီးလွ်င္ မီးပိတ္ပါ။
စားခါနီးမွ နံနံပင္ အနည္းငယ္တင္လိုက္လွ်င္ အနံ ့ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ အင္ဥခ်က္ဆိမ့္ဆိမ္ ့ေလး ရပါၿပီ႐ွင္။
Credit to KaeKae's FoodPalace
----------------
ရာသီစာ အင္ဥေလးေတြကို ခ်က္စားရေအာင္။ အင္ဥေလးေတြက စားလိုက္ရင္ ေဖာက္ေဖာက္ ၿမည္ၿပီး အထဲက အႏွစ္ေလးေတြကလည္း ဆိမ့္တဲ့ အရသာ ႐ွိပါတယ္။
အထူးသၿဖင့္ ၀က္သားႏွင့္ ခ်က္လွ်င္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ သူရဲ ့ဆိမ္ ့တဲ့အရသာကို စားခ်င္လို ့ အသားမပါပဲ ႐ုိး႐ုိးေလး ခ်က္စားပါတယ္။
င႐ုတ္သီးစိမ္းေမႊးေမႊးေလးနဲ
အင္ဥေလးေတြကို သန္ ့႐ွင္းေရးလုပ္ရတာ နည္းနည္းၾကာေပမယ္ ့ခ်က္နည္းေလးကေတာ့ လြယ္ကူပါတယ္။
Ingredients:
အင္ဥ ႏို ့ဆီဘူး ၁လံုး
ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ ၃လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္ အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
Preparation Method:
၁) ေရဇလံုထဲကို ေရတ၀က္ေလာက္ ထည့္ၿပီး အင္ဥေလးေတြကို ဇကာၿဖင့္ တိုက္ေဆးပါ။ သဲေတြ ေၿပာင္သြားသည္အထိ ေရလဲလဲၿပီး၊ဇကာၿဖင့္ တိုက္ေဆးပါ။။
၂) အိုးထဲ ေရထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ အင္ဥေလးေတြကို ထည့္ၿပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။
၃) ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့တို ့ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။
၄) ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ နႏြင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ေထာင္းထားေသာ အေရာကို ဆီသတ္ပါ။
၅) အနံ ့ေမႊးလာလွ်င္ လွီးထားေသာ အင္ဥေတြကို ထည့္ပါ။ ေရေႏြး အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၆) ငါးငံၿပာရည္၊ ဆားတို ့ထည့္ၿပီး အရသာအေပါ့အငန္ ၿပင္ပါ။ အင္ဥ မႏူးေသးလွ်င္ ေရေႏြး အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ၿပီး တည္ပါ။
၇) အင္ဥႏူးသြားၿပီဆိုလွ်င္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြကို ထက္ၿခမ္းၿခမ္း ထည္၊့အသာေမႊၿပီးလွ်င္ မီးပိတ္ပါ။
စားခါနီးမွ နံနံပင္ အနည္းငယ္တင္လိုက္လွ်င္ အနံ ့ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ အင္ဥခ်က္ဆိမ့္ဆိမ္ ့ေလး ရပါၿပီ႐ွင္။
Credit to KaeKae's FoodPalace
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။