ကိုရီးယားထမင္းသုပ္ (Bibimbap)
------------
ကိုရီးယားထမင္းသုပ္ (Bibimbap) သည္ ကိုရီးယားတြင္ လူအၾကဳိက္အမ်ားဆံုး၊ ေရပန္းအစားဆံဳး ထမင္းသုပ္တမ်ဳိးျဖစ္ပါသည္။ တခ်ဳိ႔ကလည္း Bibimpap ဟုေခၚေ၀ၚၾကသည္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
အမဲသား(သို႔) ၀က္သား ၁၅က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ခ်က္ျပီသား ထမင္း ဆန္နုိ႔ဆီဗူး ၁လံုးခဲြ
ပဲပင္ေပါက္ လက္တစ္ဆုပ္စာ (ေရျဖင္႔ စင္ေအာင္ေဆးပါ)
မုန္လာဥနီ ၁ခု (အရွည္လိုက္လွီးပါ)
မွုိေျခာက္ ၄ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီး အရွည္လွီးပါ)
သခြာသီး ၁ခု (အခြံမႏြာပဲ အ၇ွည္ပါးပါး လွီးပါ)
ကိုရီးယား ငရုတ္သီးအနွစ္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
(CityMart တြင္ ကိုရီးယားငရုတ္သီးနွစ္ကို ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၁စည္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္ဥ ၁လံုး
ဟင္းနုႏြယ္ရြက္ (သို႔) ဆလက္၇ြက္ လက္တဆုတ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
နွမ္း စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
နွမ္းဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
--------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အမဲသားစဥ္းေကာကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ပဲငံျပာရည္အခ်ဳိ(စားပြဲတင္ဇ ြန္း ၁ဇြန္း)၊ နွမ္းဆီ(အနည္းငယ္) ထည္႔နုယ္ပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ျပီး အမဲမ်ား က်က္သည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ နွမ္းဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ႃပီး သခြာသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ မွုိေျခာက္ အားလံုးကို တလွည္႔စီ အေရာင္ေျပာင္းသည္အထိထည္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ေရပြက္ပြက္ဆူေသာ အုိးထဲသို႔ ပဲပင္ေပါက္မ်ားထည္႔၍ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ေပးျပီ ၃မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။ ျပီေနာက္ ျပန္ဆယ္ျပီ ဆား၊ နွမ္းဆီ အနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာနုယ္ထားပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ေျမအိုးတစ္ခုထဲသို႔ (ထမင္း၊ အမဲသား၊ ပဲပင္ေပါက္၊ သခြာသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ မုွိေျခာက္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ၾကက္ဥ) တုိ႔ကို စီထည္႔ထားလုိက္ပါ။
၅။ ျပီမွ အရသာအတြက္ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ နွမ္းဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ သၾကား တို႔ကိုထည္႔ျပီ ဇြန္းျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ျမည္းျပီး အေနေတာ္လွ်င္ ေျမအုိးကို အဖံုးအုပ္ျပီ မီးအပူျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးျပီ ပူပူေလး သံုးေဆာင္ နုိင္ပါျပီ။
ရ။ တခ်ဳိ႔က ၾကက္ဥကို ေဖာက္မထည္႔ပဲ ေၾကာ္၍ထည္႔ပါက မီးအပူေပးရန္ မလိုပဲ အသင္႔စားသံုးနုိင္ပါသည္။
၈။ ကိုရီးယားထမင္းသုတ္ (Bibimbap)ကို ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
မူရင္း = Wutyee Food House
------------
ကိုရီးယားထမင္းသုပ္ (Bibimbap) သည္ ကိုရီးယားတြင္ လူအၾကဳိက္အမ်ားဆံုး၊ ေရပန္းအစားဆံဳး ထမင္းသုပ္တမ်ဳိးျဖစ္ပါသည္။ တခ်ဳိ႔ကလည္း Bibimpap ဟုေခၚေ၀ၚၾကသည္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
အမဲသား(သို႔) ၀က္သား ၁၅က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ခ်က္ျပီသား ထမင္း ဆန္နုိ႔ဆီဗူး ၁လံုးခဲြ
ပဲပင္ေပါက္ လက္တစ္ဆုပ္စာ (ေရျဖင္႔ စင္ေအာင္ေဆးပါ)
မုန္လာဥနီ ၁ခု (အရွည္လိုက္လွီးပါ)
မွုိေျခာက္ ၄ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီး အရွည္လွီးပါ)
သခြာသီး ၁ခု (အခြံမႏြာပဲ အ၇ွည္ပါးပါး လွီးပါ)
ကိုရီးယား ငရုတ္သီးအနွစ္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
(CityMart တြင္ ကိုရီးယားငရုတ္သီးနွစ္ကို ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၁စည္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္ဥ ၁လံုး
ဟင္းနုႏြယ္ရြက္ (သို႔) ဆလက္၇ြက္ လက္တဆုတ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
နွမ္း စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
နွမ္းဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
--------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အမဲသားစဥ္းေကာကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ပဲငံျပာရည္အခ်ဳိ(စားပြဲတင္ဇ
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ျပီး အမဲမ်ား က်က္သည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ နွမ္းဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ႃပီး သခြာသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ မွုိေျခာက္ အားလံုးကို တလွည္႔စီ အေရာင္ေျပာင္းသည္အထိထည္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ေရပြက္ပြက္ဆူေသာ အုိးထဲသို႔ ပဲပင္ေပါက္မ်ားထည္႔၍ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ေပးျပီ ၃မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။ ျပီေနာက္ ျပန္ဆယ္ျပီ ဆား၊ နွမ္းဆီ အနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာနုယ္ထားပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ေျမအိုးတစ္ခုထဲသို႔ (ထမင္း၊ အမဲသား၊ ပဲပင္ေပါက္၊ သခြာသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ မုွိေျခာက္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ၾကက္ဥ) တုိ႔ကို စီထည္႔ထားလုိက္ပါ။
၅။ ျပီမွ အရသာအတြက္ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ နွမ္းဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ သၾကား တို႔ကိုထည္႔ျပီ ဇြန္းျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ျမည္းျပီး အေနေတာ္လွ်င္ ေျမအုိးကို အဖံုးအုပ္ျပီ မီးအပူျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးျပီ ပူပူေလး သံုးေဆာင္ နုိင္ပါျပီ။
ရ။ တခ်ဳိ႔က ၾကက္ဥကို ေဖာက္မထည္႔ပဲ ေၾကာ္၍ထည္႔ပါက မီးအပူေပးရန္ မလိုပဲ အသင္႔စားသံုးနုိင္ပါသည္။
၈။ ကိုရီးယားထမင္းသုတ္ (Bibimbap)ကို ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
မူရင္း = Wutyee Food House
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။