ခရမ္းသီးစားပါ
============
စားသံုးမႈမ်ားတဲ့စားဖိုေဆာင ္သီးႏွံခရမ္းသီးဟာ
ခႏၶာ ကိုယ္အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးေတြ အမ်ားႀကီးေပးတဲ့အေၾကာင္း အသိေပးခ်င္ပါတယ္။
ဦးေခါင္းကအစ ေျခဖ်ားအဆံုး ဘာေတြေကာင္းက်ဳိးျပဳသလဲဆုိတ ာ ေလ့လာၾကည့္ရေအာင္ပါ။
ခရမ္းသီးဟာ အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္ဝၿပီး ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ပမာဏနဲ႔ ဂလူးကို႔စ္စုပ္ယူမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္တာေၾကာင့ ္ ဆီးခ်ဳိသမားေတြစားေပးသင့္ပါ တယ္။
ကိုလက္စထေရာပမာဏကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးတဲ့အျပင္ ေသြးဖိအားကိုလည္း
ပံုမွန္ျဖစ္ေစတာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးမွာ မွတ္ဉာဏ္ေကာင္း မြန္ေစတဲ့အာဟာရဓာတ္ေတြပါဝင္ တဲ့အတြက္
ဦးေႏွာက္အတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့
သံဓာတ္ပမာဏကိုလည္း ျဖည့္တင္းေပးႏိုင္ၿပီး ကယ္လိုရီပမာဏလည္း နည္းတာေၾကာင့္
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ခ်င္ သူေတြ စားေပးသင့္ပါတယ္။ အစာေျခဖ်က္အားလည္း ေကာင္း တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္တာေတြ၊ အူကင္ ဆာေတြမျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးဟာ အာ႐ံုေၾကာဆိုင္ရာေရာဂါေတြနဲ ႔ ေလျဖတ္ျခင္းျဖစ္ပြားမႈေလ်ာ့ နည္းေစတဲ့အျပင္
ခရမ္းသီးမွာ နီကိုတင္းဓာတ္အနည္းငယ္ပါ တာေၾကာင့္ ေဆးလိပ္ျဖတ္သူေတြကိုလည္း
ေထာက္ကူေပးႏိုင္ပါေသး တယ္။ ဗီတာမင္စီလည္း ႂကြယ္ဝျပန္တာေၾကာင့္
ေရာဂါပိုးဝင္တာေတြကို လည္း ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
သတၱဳဓာတ္ေတြ၊ ဗီတာမင္ေတြနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြပါတာေၾကာင့္ အသားအေရစိုျပည္လွပေစတဲ့အျပင ္ ႏူးည့ံေခ်ာေမြ႕ေစႏိုင္ပါတယ္ ။ အရြယ္မတိုင္မီအိုမင္း ရင့္ေရာ္တာေတြကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အေရျပား ကင္ဆာျဖစ္တာေတြကိုလည္း ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ဆံသားေတြနက္ေမွာင္သန္စြမ္းက ်န္းမာဖို႔ အတြက္လည္း အက်ဳိးျပဳၿပီး ဦးေရျပားေျခာက္ေသြ႕ျခင္းကို လည္း တားဆီးကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္
============
စားသံုးမႈမ်ားတဲ့စားဖိုေဆာင
ခရမ္းသီးဟာ အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္ဝၿပီး ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ပမာဏနဲ႔ ဂလူးကို႔စ္စုပ္ယူမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏိုင္တာေၾကာင့
ခရမ္းသီးဟာ အာ႐ံုေၾကာဆိုင္ရာေရာဂါေတြနဲ
သတၱဳဓာတ္ေတြ၊ ဗီတာမင္ေတြနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြပါတာေၾကာင့္ အသားအေရစိုျပည္လွပေစတဲ့အျပင
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။