shared by ThiThi on 29/09/16 - 7daydaily.com - Other
ပစၥည္းတစ္ခုခုဝယ္လာၿပီးတာနဲ႔ ပ်က္စီးမွာစိုးလုိ႔ဆုိၿပီး အကုန္ေရခဲ ေသတၱာထဲထည့္သိမ္းေလ့ရွိၾက တာေၾကာင့္ ဘယ္အရာေတြက ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းစရာမလို ဘဲ ထားႏုိင္တယ္ဆုိတာ သိထားဖို႔အတြက္ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။
င႐ုတ္ေဆာ့စ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ့စ္
ပူစပ္တဲ့ င႐ုတ္ေဆာ့စ္ေတြ မွာ ဗက္တီးရီးယားေပါက္ပြားႏိုင္ စြမ္းမရွိတာေၾကာင့္ င႐ုတ္ေဆာ့စ္ ေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲမထည့္ဘဲ ဒီအတိုင္းထားရင္ သံုးႏွစ္ေလာက္ အထိ အထားခံပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္ ေဆာ့စ္ဟာဆုိရင္လည္း အက္ စစ္သဘာဝရွိတဲ့အတြက္ အခန္း အပူခ်ိန္မွာေတာင္ ဗက္တီးရီးယား မေပါက္ပြားႏိုင္ပါဘူး။
မတ္စတတ္
အသားနဲ႔စားဖို႔အတြက္ ထုပ္ထားတဲ့ အဝါေရာင္၊ အညိဳ ေရာင္ မတ္စတတ္ေတြကလည္း ေရခဲေသတၱာထဲမထည့္ဘဲ အခ်ိန္ ေတာ္ေတာ္ၾကာေအာင္ ထားလို႔ရ ပါတယ္။
အာလူး
အာလူးကို ေရခဲေသတၱာထဲ သိမ္းမိရင္ ေရခဲနာၿပီး ျမန္ျမန္ပုပ္ လြယ္တယ္ဆိုတာ သိပါလား။ အ ေကာင္းဆံုးကေတာ့ စကၠဴအိတ္ ထဲထည့္ၿပီး မီးဖိုေခ်ာင္ထဲကေအး ၿပီး ေျခာက္ေသြ႕တဲ့တစ္ေနရာမွာ ထားလိုက္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
မီးဖိုေဆာင္ထဲက ေျခာက္ ေသြ႕တဲ့တစ္ေနရာရာမွာ သိမ္း တာ အေကာင္းဆံုးပါ။
ပန္းသီး၊ သစ္ေတာ္သီး
ေရခဲေသတၱာထဲမထည့္ဘဲ အျပင္မွာထားမယ္ဆုိရင္ တစ္ ပတ္ေလာက္ထားလို႔ရပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရခဲ ေသတၱာထဲမွာ သိမ္းမယ္ဆုိရင္ အရသာေျပာင္းသြားတဲ့အျပင္ ပုပ္ လြယ္တယ္ဆုိတာ မွတ္ထားလိုက္ပါ။
ဖရဲသီး
အသီးမခြဲရေသးရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းဖို႔မလို အပ္ပါဘူး။ အကယ္၍ သိမ္းခဲ့ တယ္ဆုိရင္ ဖရဲသီးမွာပါတဲ့ ဓာတ္ တုိးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိဟာ ေရခဲ ေသတၱာထဲက အပူခ်ိန္ေၾကာင့္ ပ်က္စီးႏုိင္တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
ပ်ားရည္
ဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာ မပ်က္စီးတဲ့ပစၥည္း ျဖစ္တဲ့အ တြက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေနရာ ေပးထားဖို႔ မလိုအပ္ပါဘူး။
ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာသီးေတြကို ျမန္ျမန္ မမွည့္ေစခ်င္ဘူးဆုိရင္ေတာ့ ေရ ခဲေသတၱာထဲမွာထားလုိ႔ အဆင္ ေျပပါတယ္။
ေထာပတ္သီး
ေထာပတ္သီးကို ေရခဲ ေသတၱာထဲသိမ္းမိရင္ေတာ့ မွည့္ ဖို႔အေတာ္ေစာင့္ရမွာျဖစ္လုိ႔ စကၠဴ အိတ္တစ္လံုးထဲမွာ ေထာပတ္သီး တို႔၊ ငွက္ေပ်ာသီးတုိ႔အတူထားၿပီး ျမန္ျမန္ဝင္းမွည့္ေအာင္လုပ္လုိ႔ရ ပါတယ္။
ပင္စိမ္း
ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား တဲ့အခါ အထဲက တျခားအနံ႔အ သက္ေတြကို စုပ္ယူတဲ့အတြက္ ပင္စိမ္းရဲ႕ သဘာဝအနံ႔ေတြ ေပ်ာက္ကုန္တာေၾကာင့္ အ ေကာင္းဆံုးကေတာ့ ပင္စိမ္းပင္ ေလးေတြကို ဖန္ခြက္ခြက္ထဲမွာ ေရထည့္ၿပီး မီးဖိုေဆာင္မွာထား တာပါ။
ေကာ္ဖီ
ေရခဲေသတၱာထဲမွာဆုိ ေရ ေငြ႕ျပန္ႏုိင္တာေၾကာင့္ ေလလံုဘူး ထဲထည့္ၿပီး အျပင္မွာထားတာ အ ေကာင္းဆံုးပါ။
ဆီ
အုန္းဆီနဲ႔ သံလြင္ဆီကို ေရ ခဲေသတၱာထဲသိမ္းရင္ အခဲလိုက္ ထြက္လာမွာမို႔ မီးဖိုေဆာင္ထဲက ဗီ႐ိုမွာပဲသိမ္းသင့္ပါတယ္။ ဒါေပ မဲ့ အခြံမာသီးဆီေတြဆုိရင္ေတာ့ ၾကာရွည္ခံေအာင္ ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ သိမ္းဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။
ေျမပဲေထာပတ္
ေအာ္ဂဲနစ္ (ဒါမွမဟုတ္) သဘာဝပစၥည္းေတြနဲ႔ ခ်ည္းထုတ္ ထားတဲ့ ေျမပဲေထာပတ္ဆုိရင္ ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားဖို႔ မလိုပါဘူး။ —Ref: healthdigezt
Credit - 7Day Daily - ၇ ရက္ ေန႔စဥ္ သတင္းစာ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။