သိမွတ္ဖြယ္ရာ ဗဟုသုတရြာ added 6 new photos.
ေဆးဖက္၀င္တဲ့ ဖလံေတာင္ေ၀ွးပင္ ေလးမ်ား
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
အခုလို မိုးဦးကာလမွာ ေတြ႕ရတဲ့ ရာသီစာ
ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ ေတြ ေပၚလာပါၿပီ။
သူ႔ပင္ကို သဘာဝက ေဆးစြမ္းထက္ တာေၾကာင့္
နားျပည္ယိုျခင္း နဲ႔ နားကိုက္ျခင္း အတြက္
ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ ရဲ႕အေပၚယံ အခြံကိုႏႊာ ႏြမ္း႐ုံေလာက္
မီးကင္ အေအးခံ ၿပီးတဲ့အခါ အရည္ညႇစ္ယူ ထားပါ။
ရလာတဲ့ ဖလံေတာင္ေဝွးရည္ ေလးစက္ခန္႔ နားထဲကို
တစ္ေန႔ငါးႀကိမ္ခန္႔ ထည့္ေပးျခင္းျဖင့္ သက္သာ
ေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေရွးလူႀကီး ေတြက
ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ ရဲ႕အျမစ္ကို ေထာင္းထုၿပီး ႏွာေစး၊
ေခ်ာင္းဆုိး၊ အဖ်ား၊ အစာမေၾက၊ ေလနာ၊ အေရျပားေရာဂါနဲ႔
ေျမြကုိက္ျခင္း တို႔အတြက္ ေဆးၿမီးတို အျဖစ္
ကုသေလ့ ရွိပါတယ္။
အမ်ဳိးသမီး ေရာဂါျဖစ္တဲ့ သားအိမ္ေလွ်ာ၊ သားအိမ္က်၊
သားအိမ္ေအာင့္ျခင္း နဲ႔ အမ်ဳိးသား ေရာဂါမ်ားျဖစ္တဲ့
အူက်ျခင္း၊ တုိနာေရာဂါတို႔ အတြက္ ဖလံေတာင္ေဝွး ကုိ
အေျခာက္လွန္း အမႈန္႔ျပဳကာ အုန္းဆီနဲ႔ ေရာေဖ်ာ္ၿပီး စအုိနဲ႔
ဆီးစပ္ေပၚကို လိမ္းထားျခင္းျဖင့္ သက္သာ ရာ ရေစႏိုင္ပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ အမ်ဳိးသမီး ေတြမွာျဖစ္တတ္တဲ့ ရင္သားအဆီ
က်ိတ္ဖုအတြက္ ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ အႏုအရင့္ေတြကုိ
ထုေျခၿပီး အက်ိတ္ေပၚ အုံေပးကာ အဝတ္စည္း ေပးျခင္းျဖင့္
အက်ိတ္ေၾက ေစပါတယ္။
တစ္ႏွစ္မွ တစ္ႀကိမ္သာ ေပၚတဲ့ ရာသီစာ ဖလံေတာင္ေဝွး ကို
ႏို႔တိုက္မိခင္ ေတြမွာ ျဖစ္ေလ့ရိွတဲ့ ႏုိ႔မထြက္ျခင္း၊ ႏုိ႔ပူျခင္း၊
ယားယံျခင္း၊ ႏုိ႔အနာ ေပါက္ျခင္း၊ ႏုိ႔ေၾကာင္းပိတ္ ျခင္းနဲ႔
သက်ည္း ကုိက္ျခင္း စတဲ့ျပႆနာ ေတြအတြက္ မၾကာခဏ ဟင္းခါးခ်က္စား ေပးပါ။ ႏွမ္းဆီစစ္စစ္နဲ႔ ေၾကာ္ၿပီးစားပါက
ေခ်ာင္းဆုိးေရာဂါ နဲ႔ ႏွလုံးအားနည္းလို႔ ႏွလံုးတုန္တဲ့
ေရာဂါကုိ သက္သာ ေစႏိုင္ပါတယ္။ ငါးသုိင္း ဒါမွမဟုတ္
ပုစြန္နဲ႔ေရာခ်က္ စားပါက ေသြးဝမ္းေရာဂါကို ေပ်ာက္ေစပါတယ္။
အမဲသား နဲ႔ခ်က္စားပါက ဆီးရႊင္ၿပီး ေက်ာက္ကပ္ကို
က်န္းမာ ေစပါတယ္။
.
Credit. ; ေပါက္ေပါက္
.
ေရၾကက္သားနဲ႔ ခ်က္စားပါက ဆီးေက်ာက္တည္၊ ဆီးပူ၊
ဆီးေအာင့္၊ ဆီးအားနည္း၊ ဆီးက်န္နဲ႔ ဆီးဝါျခင္း တုိ႔ကုိ
ေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္ပါတယ္။ ပုစြန္ဆိတ္ေလး ေတြနဲ႔
ေၾကာ္စားပါက လိပ္ေခါင္း ေသြးက်ျခင္းကို သက္သာ
ေစပါတယ္။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ နဲ႔ ေရာေၾကာ္စားပါက
ဆံပင္ျဖဴျခင္းနဲ႔ ေသြးဆံုးကိုင္ ေဝဒနာကို
သက္သာေစပါတယ္။
ဖလံေတာင္ေဝွးက အမွ်င္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝတာေၾကာင့္
မၾကာခဏ ခ်က္စားေပးရင္ ဝမ္းမခ်ဳပ္ေတာ့ ပါဘူး။
အမ်ဳိးသားမ်ား ဒူလာေရာဂါ အတြက္ကိုေတာ့ လက္တစ္ဆုပ္စာ
ပမာဏရွိတဲ့ ဖလံေတာင္ေဝွး အပင္နဲ႔ အျမစ္တို႔ကို
သုံးခြက္တစ္ခြက္ တင္က်ဳိ ဒါမွမဟုတ္ ဖလံေတာင္ေဝွး
အျမစ္ဥကုိ ခ်င္း၊ သၾကားနဲ႔ ေရာက်ဳိကာ တစ္ေန႔ႏွစ္ႀကိမ္
ေသာက္ေပးသင့္ ပါတယ္။
အထိုင္မ်ားၿပီး ခါးနာတတ္သူ ေတြနဲ႔ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ေၾကာင့္
ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးသူ ေတြအတြက္ ဖလံေတာင္ေဝွး
ပၪၥငါးပါး (ပင္စည္၊ အျမစ္၊ အရြက္၊ အပြင့္၊ အျမစ္ဥ) ကုိ
င႐ုတ္ေကာင္း ႏွစ္ေစ့ထည့္ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္ က်ဳိခ်က္ကာ
ေသာက္သံုးႏိုင္ ပါတယ္။
နာလန္ထစ လူနာေတြ အတြက္ ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ ကုိ
အေျခာက္မႈန္႔ ျပဳၿပီး ပ်ားရည္၊ ေထာပတ္နဲ႔ ေရာကာ
ညအိပ္ရာဝင္ ခါနီးတိုင္း လက္ဖက္ရည္ ဇြန္းတစ္ဇြန္း မွန္မွန္
စားသုံးေပးရင္ ရက္သတၱပတ္ အနည္းငယ္ အတြင္း
သိသိသာသာ ခြန္အားျပည့္လာ ေစပါတယ္။
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🗿🗿(#သိမွတ္ဖြယ္ရာ_ဗဟုသုတရြာ)
နားျပည္ယိုျခင္း နဲ႔ နားကိုက္ျခင္း အတြက္
ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ ရဲ႕အေပၚယံ အခြံကိုႏႊာ ႏြမ္း႐ုံေလာက္
မီးကင္ အေအးခံ ၿပီးတဲ့အခါ အရည္ညႇစ္ယူ ထားပါ။
ရလာတဲ့ ဖလံေတာင္ေဝွးရည္ ေလးစက္ခန္႔ နားထဲကို
တစ္ေန႔ငါးႀကိမ္ခန္႔ ထည့္ေပးျခင္းျဖင့္ သက္သာ
ေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေရွးလူႀကီး ေတြက
ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ ရဲ႕အျမစ္ကို ေထာင္းထုၿပီး ႏွာေစး၊
ေခ်ာင္းဆုိး၊ အဖ်ား၊ အစာမေၾက၊ ေလနာ၊ အေရျပားေရာဂါနဲ႔
ေျမြကုိက္ျခင္း တို႔အတြက္ ေဆးၿမီးတို အျဖစ္
ကုသေလ့ ရွိပါတယ္။
အမ်ဳိးသမီး ေရာဂါျဖစ္တဲ့ သားအိမ္ေလွ်ာ၊ သားအိမ္က်၊
သားအိမ္ေအာင့္ျခင္း နဲ႔ အမ်ဳိးသား ေရာဂါမ်ားျဖစ္တဲ့
အူက်ျခင္း၊ တုိနာေရာဂါတို႔ အတြက္ ဖလံေတာင္ေဝွး ကုိ
အေျခာက္လွန္း အမႈန္႔ျပဳကာ အုန္းဆီနဲ႔ ေရာေဖ်ာ္ၿပီး စအုိနဲ႔
ဆီးစပ္ေပၚကို လိမ္းထားျခင္းျဖင့္ သက္သာ ရာ ရေစႏိုင္ပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ အမ်ဳိးသမီး ေတြမွာျဖစ္တတ္တဲ့ ရင္သားအဆီ
က်ိတ္ဖုအတြက္ ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ အႏုအရင့္ေတြကုိ
ထုေျခၿပီး အက်ိတ္ေပၚ အုံေပးကာ အဝတ္စည္း ေပးျခင္းျဖင့္
အက်ိတ္ေၾက ေစပါတယ္။
တစ္ႏွစ္မွ တစ္ႀကိမ္သာ ေပၚတဲ့ ရာသီစာ ဖလံေတာင္ေဝွး ကို
ႏို႔တိုက္မိခင္ ေတြမွာ ျဖစ္ေလ့ရိွတဲ့ ႏုိ႔မထြက္ျခင္း၊ ႏုိ႔ပူျခင္း၊
ယားယံျခင္း၊ ႏုိ႔အနာ ေပါက္ျခင္း၊ ႏုိ႔ေၾကာင္းပိတ္ ျခင္းနဲ႔
သက်ည္း ကုိက္ျခင္း စတဲ့ျပႆနာ ေတြအတြက္ မၾကာခဏ ဟင္းခါးခ်က္စား ေပးပါ။ ႏွမ္းဆီစစ္စစ္နဲ႔ ေၾကာ္ၿပီးစားပါက
ေခ်ာင္းဆုိးေရာဂါ နဲ႔ ႏွလုံးအားနည္းလို႔ ႏွလံုးတုန္တဲ့
ေရာဂါကုိ သက္သာ ေစႏိုင္ပါတယ္။ ငါးသုိင္း ဒါမွမဟုတ္
ပုစြန္နဲ႔ေရာခ်က္ စားပါက ေသြးဝမ္းေရာဂါကို ေပ်ာက္ေစပါတယ္။
အမဲသား နဲ႔ခ်က္စားပါက ဆီးရႊင္ၿပီး ေက်ာက္ကပ္ကို
က်န္းမာ ေစပါတယ္။
.
Credit. ; ေပါက္ေပါက္
.
ေရၾကက္သားနဲ႔ ခ်က္စားပါက ဆီးေက်ာက္တည္၊ ဆီးပူ၊
ဆီးေအာင့္၊ ဆီးအားနည္း၊ ဆီးက်န္နဲ႔ ဆီးဝါျခင္း တုိ႔ကုိ
ေပ်ာက္ကင္း ေစႏိုင္ပါတယ္။ ပုစြန္ဆိတ္ေလး ေတြနဲ႔
ေၾကာ္စားပါက လိပ္ေခါင္း ေသြးက်ျခင္းကို သက္သာ
ေစပါတယ္။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ နဲ႔ ေရာေၾကာ္စားပါက
ဆံပင္ျဖဴျခင္းနဲ႔ ေသြးဆံုးကိုင္ ေဝဒနာကို
သက္သာေစပါတယ္။
ဖလံေတာင္ေဝွးက အမွ်င္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝတာေၾကာင့္
မၾကာခဏ ခ်က္စားေပးရင္ ဝမ္းမခ်ဳပ္ေတာ့ ပါဘူး။
အမ်ဳိးသားမ်ား ဒူလာေရာဂါ အတြက္ကိုေတာ့ လက္တစ္ဆုပ္စာ
ပမာဏရွိတဲ့ ဖလံေတာင္ေဝွး အပင္နဲ႔ အျမစ္တို႔ကို
သုံးခြက္တစ္ခြက္ တင္က်ဳိ ဒါမွမဟုတ္ ဖလံေတာင္ေဝွး
အျမစ္ဥကုိ ခ်င္း၊ သၾကားနဲ႔ ေရာက်ဳိကာ တစ္ေန႔ႏွစ္ႀကိမ္
ေသာက္ေပးသင့္ ပါတယ္။
အထိုင္မ်ားၿပီး ခါးနာတတ္သူ ေတြနဲ႔ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ေၾကာင့္
ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးသူ ေတြအတြက္ ဖလံေတာင္ေဝွး
ပၪၥငါးပါး (ပင္စည္၊ အျမစ္၊ အရြက္၊ အပြင့္၊ အျမစ္ဥ) ကုိ
င႐ုတ္ေကာင္း ႏွစ္ေစ့ထည့္ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္ က်ဳိခ်က္ကာ
ေသာက္သံုးႏိုင္ ပါတယ္။
နာလန္ထစ လူနာေတြ အတြက္ ဖလံေတာင္ေဝွးပင္ ကုိ
အေျခာက္မႈန္႔ ျပဳၿပီး ပ်ားရည္၊ ေထာပတ္နဲ႔ ေရာကာ
ညအိပ္ရာဝင္ ခါနီးတိုင္း လက္ဖက္ရည္ ဇြန္းတစ္ဇြန္း မွန္မွန္
စားသုံးေပးရင္ ရက္သတၱပတ္ အနည္းငယ္ အတြင္း
သိသိသာသာ ခြန္အားျပည့္လာ ေစပါတယ္။
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🗿🗿(#သိမွတ္ဖြယ္ရာ_ဗဟုသုတရြာ)
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။