Si Hein
ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း
ငါးသေလာက္
စပါးလင္ ၄ပင္
ရွာလကာရည္ စတီးဇြန္း ၃ ဇြန္း
သၾကားလက္ဖက္စားဇြန္း တဝက္
ေရွာက္သီး တစ္စိပ္
ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ ၁၀လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၄ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥၾကီး ၄မႊာ
ငါးသေလာက္ေပါင္းလုပ္နည္း
ငါးမ်ားကိုေရစင္စြာေဆး၍ ဆား
ဟင္းခတ္မႈန္႕ ဆႏြန္းမႈန္႔တို႔ျဖင္ႏွယ္ပါ
စပါးလင္ ၃ပင္ကိုေရစင္စင္ေဆး၍
၃ ပိုင္းပိုင္းပါ စပါးလင္ဥမ်ားကို အနည္းငယ္ထုပါ
pressure cooker ထဲသို႔ စပါးလင္အပိုင္းမ်ားကိုထည့္ျပီး
ျဖန္႔ခင္းထားပါ
ျပီးလ်ွင္ ငါးမ်ားကိုစီစီရီရီထည့္ပါ
ရွာလကာရည္သံုးဇြန္းထည့္ပါ
ေရွာက္သီးအနည္းငယ္ ညွစ္ထည့္ပါ
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ဟင္းခတ္မႈန္႔
အနည္းငယ္ထည့္ပါ
သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ပါ
ငါးျမွပ္သည္ထိေရကိုထည့္ပါ
ျပီးလ်ွင္ အိုးကိုလံုေအာင္ဖံုး၍
၄၅မိနစ္ခန္႕တည္ပါ
ၾကက္သြန္နီ ၃လံုး ျဖဴ ၄ မႊာ ငရုတ္သီးမႈန္႔
စပါးလင္ ၁ ဥကိုပါးပါးလွီးထည့္၍ ညက္
ေအာင္ေထာင္းထားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး မ်ားကိုလွီးထားပါ
ၾကက္သြန္နီ ၇ လံုးကိုအခြံခြာထားပါ
ငါးေပါင္းအိုး ၄၅မိနစ္ျပည့္သြားေသာအခါ
ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ
တို႔ကိုဆီသတ္၍ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို
ထည့္ပါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကပါက
ငါးနွင့္ၾကက္သြန္ဥမ်ားကိုထည့္၍
ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ
ဆီျပန္လာေသာအခါ အေပါ့အငံျမည္း၍
မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးနိုင္ပါျပီ
Credit....Yinyin shwe
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။