ရွမ္းဆန္စီးေခါက္ဆြဲ (သို.) ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ အသုပ္နွင့္အရည္
-------------------------- -------------------------- -----------------
ဒီေန. ေဖေဖာ္၀ါရီလ (၇) ရက္ေန.ပာာ ရွမ္းျပည္နယ္ေန.ျဖစ္တာေျကာင ့္ရွမ္းျပည္နယ္က အစားအစာေလး ေတြထပ္တင္ေပးပါမယ္..
ရွမ္းေခါက္ဆြဲသည္လဲ ရွမ္းျပည္မွအစားအစာတစ္ခုပါပ ဲ… က်ြန္မကေတာ.ဆန္စီးေခါက္ဆြဲက ိုတိုပာူးေႏြးနွင့္စားရတာပိ ုျကိုက္ျပီး ၊ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲကိုေတာ. အရည္နွင့္စားရတာပိုျကိုက္ပါ တယ္ရွင္..
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ဆန္စီးေခါက္ဆြဲ ( or) ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ - 500 g ( ေခါက္ဆြဲေျခာက္ျဖင့္လုပ္မည္ ဆိုလ်င္ 20 မိနစ္ခန္.ေရစိမ္ထားရန္လိုသည ္)
-ၾကက္သား(သို႔)ဝက္သား 300gm ကို ခပ္နွုတ္နွဳိတ္လွီးထားကာ နႏြင္း၊ဆား၊အရသာမုန္.၊ငံျပာ ရည္တို.နွင့္နယ္ထားပါ။
-ၾကက္သြန္နီ ၂လုံးနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ 2မွြာကို ငရုပ္အေရာင္တင္မွဳန္.ေရာကာေ ထာင္းထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး (2)လံုးကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ၊
-ေရြွပဲရြက္ (သို.) ေရြွပဲညြန္. (100) g ကိုေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ၊
-တိုပာူးေျကာ္
-ၾကက္သြန္ပင္နွင့္နံနံပင္ 3 ပင္စီ ပါးပါးလီွးထားပါ။
-ေျမပဲဆံေလွာ္နွင့္ နွမ္းေလွာ္ေထာင္းျပီးသား - 50 g
- ပဲငပိအစပ္ - 50 g
-ရွမ္းခ်ဥ္ - 100 g မရိွက မုန္ညွင္းစိမ္းပင္ေသးေသး(သိ ု.) မုန္လာဥအ၇ြက္ကိုေရစင္စင္ေဆး ကာပါးပါးလွီးျပီးရွာလကာရည္အ နဲငယ္နွင့္ နယ္ထားပါ။
-မညွက္တညွက္ေထာင္းထားေသာငရု ပ္သီးေျခာက္မုန္.ထဲကို ဆီပူပူကိုငရုပ္သီးျမဳိပ္ရုံ ထည.္ကာ အေအးခံထားပါ။
-ၾကက္သားမႈန္႕၊ဂ်င္း၊ျကက္သြ န္ျဖဴ၊ငရုပ္ေကာင္း၊ ေ၇ွာက္ေကာပတ္ေကာမွဳန္.(သို. )နာနတ္ပြင့္ - 2 ပြင့္
-ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ကို ငရုပ္သီးအေရာင္တင္နွင့္ေရာက ာခ်က္ထားပါ၊
-ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ွဆား၊ ျကာညိဳ သို. သျကား အနဲငယ္စီ
ခ်က္နည္း
-ပာင္းခ်က္ရန္အတြက္ ေထာင္းထား ေသာျကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီသတ္ျပီး ခပ္နွုတ္နွဳိတ္လွီးထားကာ နႏြင္း၊ဆား၊အရသာမုန္.၊ငံျပာ ရည္တို.နွင့္ နယ္ထားေသာ ၾကက္သား(သို႔)ဝက္သား 300gm ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေရွာက္ေကာပတ္ေ ကာမုွန္.အနဲငယ္(သို.)
ေထာင္းထားေသာ နာနတ္ 1ပြင့္ကို ငံျပာရည္၊ျကက္သားမုွန္.၊ဆား တုိ.ကိုထည္.ျပီး ေရကုန္ေအာင္လံုးခ်က္ပါ၊
ဆီျပန္ျပီဆိုလွ်င္ ေရေႏြးအနဲငယ္ထည္.ကာ ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။
-ပာင္းရည္အတြက္ ေရေႏြးဆူဆူ (2) liter ထဲသို. ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဂ်င္းဒါးျပားရုိက္ကာထည္.ျပီ း ၊ျကက္ရုိး (200) နွင့္ အခြံခြာကာပါးပါးလွီးထားေသာမ ုန္လာဥ၊ ျကက္သားမုွန္.၊ ဆား၊ငံျပာရည္၊ငရုပ္ေကာင္း၊ ေထာင္းထားေသာနာနတ္ပြင့္တို. ကိုထည္.ကာ ေရအနဲငယ္ခန္းေအာင္တည္ထားပါ. .
ျပင္ဆင္နည္း
စားခါနီးမွေခါက္ဆြဲ တစ္ပဲြစာနွင့္ ေရြွပဲရြက္ကို ေရေႏြးဆူဆူတြင္ 1 မိနွစ္ခန္.ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ျပီး ပုဂံထဲသို.ထည္.ပါ၊ အေပၚမွ ျကက္သားပာင္း၊ျကက္သြန္ျဖဴဆီ ခ်က္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ျကာညို.၊ဆား၊ ပဲငပိအစပ္၊ၾကက္သားမႈန္႕၊ေျမ ပဲဆံေလွာ္ေထာင္း၊ၾကက္သြန္ပင ္နွင့္ နံနံပင္၊ တိုပာူးေျကာ္ ရွမ္းခ်ဥ္နွင့္ငရုပ္သီးတို. ကိုထည္.ကာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲအသုပ္ကိုစားသံ ုးႏိုင္ပါျပီရွင္..
ပာင္းရည္ပုဂံတြင္ျကက္ရုိးစြ ပ္ျပဳတ္၊ ျကက္သြန္ပင္ နွင့္ ငရုပ္ေကာင္းထည္.ကာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲအသုပ္နွင့္တြဲ ျပီးေသာက္သံုးနိုင္ပါတယ္..
ရွမ္းဆန္စီး(သို.) ေရစိမ္အရည္နွင့္စားလိုသူမ်ာ း
ေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုေလ်ာ.ထည.္ကာ ခပ္မာမာျပဳတ္ထားေသာေခါက္ဆြဲ ထဲသို.
ျကက္ရုိးစြပ္ျပဳတ္ကိုေလာင္း ထည္.ကာ က်န္တာကအသုပ္ကဲ.သို.ပင္ထည္. ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အရည္ထဲသို. ဆီတိုပာူးျကိုက္သူမ်ား ထည္.စားနိုင္သည္။
(မွတ္ခ်က္) ေခါက္ဆြဲကိုုျကိုတင္ျပီးျပဳ တ္ထားရန္မလို
မူရင္း = Myanmar Foods & Other
--------------------------
ဒီေန. ေဖေဖာ္၀ါရီလ (၇) ရက္ေန.ပာာ ရွမ္းျပည္နယ္ေန.ျဖစ္တာေျကာင
ရွမ္းေခါက္ဆြဲသည္လဲ ရွမ္းျပည္မွအစားအစာတစ္ခုပါပ
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ဆန္စီးေခါက္ဆြဲ ( or) ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ - 500 g ( ေခါက္ဆြဲေျခာက္ျဖင့္လုပ္မည္
-ၾကက္သား(သို႔)ဝက္သား 300gm ကို ခပ္နွုတ္နွဳိတ္လွီးထားကာ နႏြင္း၊ဆား၊အရသာမုန္.၊ငံျပာ
-ၾကက္သြန္နီ ၂လုံးနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ 2မွြာကို ငရုပ္အေရာင္တင္မွဳန္.ေရာကာေ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး (2)လံုးကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ၊
-ေရြွပဲရြက္ (သို.) ေရြွပဲညြန္. (100) g ကိုေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ၊
-တိုပာူးေျကာ္
-ၾကက္သြန္ပင္နွင့္နံနံပင္ 3 ပင္စီ ပါးပါးလီွးထားပါ။
-ေျမပဲဆံေလွာ္နွင့္ နွမ္းေလွာ္ေထာင္းျပီးသား - 50 g
- ပဲငပိအစပ္ - 50 g
-ရွမ္းခ်ဥ္ - 100 g မရိွက မုန္ညွင္းစိမ္းပင္ေသးေသး(သိ
-မညွက္တညွက္ေထာင္းထားေသာငရု
-ၾကက္သားမႈန္႕၊ဂ်င္း၊ျကက္သြ
-ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ကို ငရုပ္သီးအေရာင္တင္နွင့္ေရာက
-ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ွဆား၊ ျကာညိဳ သို. သျကား အနဲငယ္စီ
ခ်က္နည္း
-ပာင္းခ်က္ရန္အတြက္ ေထာင္းထား ေသာျကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီသတ္ျပီး ခပ္နွုတ္နွဳိတ္လွီးထားကာ နႏြင္း၊ဆား၊အရသာမုန္.၊ငံျပာ
ေထာင္းထားေသာ နာနတ္ 1ပြင့္ကို ငံျပာရည္၊ျကက္သားမုွန္.၊ဆား
ဆီျပန္ျပီဆိုလွ်င္ ေရေႏြးအနဲငယ္ထည္.ကာ ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။
-ပာင္းရည္အတြက္ ေရေႏြးဆူဆူ (2) liter ထဲသို. ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဂ်င္းဒါးျပားရုိက္ကာထည္.ျပီ
ျပင္ဆင္နည္း
စားခါနီးမွေခါက္ဆြဲ တစ္ပဲြစာနွင့္ ေရြွပဲရြက္ကို ေရေႏြးဆူဆူတြင္ 1 မိနွစ္ခန္.ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ျပီး ပုဂံထဲသို.ထည္.ပါ၊ အေပၚမွ ျကက္သားပာင္း၊ျကက္သြန္ျဖဴဆီ
ပာင္းရည္ပုဂံတြင္ျကက္ရုိးစြ
ရွမ္းဆန္စီး(သို.) ေရစိမ္အရည္နွင့္စားလိုသူမ်ာ
ေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုေလ်ာ.ထည.္ကာ ခပ္မာမာျပဳတ္ထားေသာေခါက္ဆြဲ
ျကက္ရုိးစြပ္ျပဳတ္ကိုေလာင္း
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အရည္ထဲသို. ဆီတိုပာူးျကိုက္သူမ်ား ထည္.စားနိုင္သည္။
(မွတ္ခ်က္) ေခါက္ဆြဲကိုုျကိုတင္ျပီးျပဳ
မူရင္း = Myanmar Foods & Other
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။