သံပုရာသီးကို မစားပဲ ဒီလိုေနရာေတြမွာ အသံုးခ်ရေအာင္႕႕
************************** ***********
သံပုရာသီးက စြယ္စံုအသံုး၀င္တယ္လို့ ေျပာရင္ေတာင္ မမွားပါဘူး။ ဟင္းခ်က္ရာမွာျဖစ္ျဖစ္ ေဖ်ာ္ေသာက္ရာမွာျဖစ္ျဖစ္ မ်က္နွာေပါင္းတင္ရာမွာျဖစ္ျ ဖစ္
သူ့ေနရာနဲ့သူ အသံုး၀င္ေနတဲ့ သံပုရာသီးက မီးဖိုေခ်ာင္းတြင္း
အျခားေနရာေတြမွာလည္း အံ့ၾသေလာက္ေအာင္ အသံုးျပဳလို့ရတာေၾကာင့္
မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
၁။ျခစ္ခံု သန့္စင္မယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊မုန္လာဥနီစတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းနွံေတြကို ပါးပါးေလးလႊာျခစ္တဲ့ ျခစ္ခံုေတြၾကာလာေတာ့ ဘယ္ေလာက္ေဆးေဆး ေျပာင္တယ္ရယ္လို့မရွိပဲ အေပါက္ေလးေတြထဲမွာ အစာက်န္တာကတစ္ဆင့္ ေခ်းပံုစံ ကပ္ျငိလာပါတယ္။
အဲ့ဒီ့အခါ သံပုရာသီးကို နွစ္ျခမ္းျခမ္းျပီး ျခစ္ခံုရဲ့အေပါက္တစ္ေနရာမက် န္ပြတ္တိုက္ေပးပါ။
၂။ ဟင္းသီးဟင္းနွံေတြ ေဆးေၾကာမယ္။
အခုေခတ္မွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ သစ္သီး၀လံေတြမွာ ပိုးသတ္ေဆးေတြရဲ့အာနိသင္ရွိ ေနတာေၾကာင့္
စားသံုးရတဲ့အခါ က်န္းမာေရးအတြက္ စိုးရိမ္ရပါတယ္။အဲ့ဒီ့ေတာ့ အသီးအနွံေတြကို
မစားခင္ သံပုရာသီး၊ ရွာလကာရည္၊ ေရ သံုမ်ိဳးကိုေရာျပီး
အသီးအနွံေတြေပၚျဖန္းေပးပါ။ျ ပီးရင္ေရေအးနဲ့ေဆးျပီး စားသံုးလို့ရပါျပီ။
၃။ သစ္သီးအေရာင္စြန္းတာ ဖယ္ရွားေပး။
ဘယ္ရီးသီးေတြစားလို့ အ၀တ္အစားေပၚစြန္းထင္ခဲ့ရင္ သံပုရာသီးနဲ့ပြတ္ေပးပါ။အစြန ္းအထင္းေပ်ာက္တဲ့ အျပင္ အနံအသက္ေလးပါေ်ပ်ာက္ေစပါတယ္ ။
၄။ အသီးအနွံေတြျဖဴေဖြးေစ။
တစ္ခ်ိ္ဳ့အသီးအနွံေတြျဖစ္တဲ ့
အာလူး၊ ပန္းသီး၊ သစ္ေတာ္သီး စတာေတြက ဓားနဲ့လွီးလိုက္တဲ့အခါ
အညိဳေရာင္သန္းသြားပါတယ္။ သံပုရာရည္ဖ်န္းလိုက္ပါ။ ခ်က္ခ်င္ျဖဴေဖြးသြားမယ္။
၅။ စတီးပစၥည္းေတြကို ေျပာင္လက္ေစ။
ေပါင္မုန့္ဖုတ္စက္၊ စတီးၾကိတ္စက္ စတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္သံုးစတီးပစၥည္း ေတြ ဆီေခ်းတက္ညစ္ေပေနတဲ့အခါ သံပုရာသီးနဲ့တိုက္ေပးျပီး အ၀တ္ေၿခာက္နဲ့ ျပန္သုတ္ေပးပါ။ေျပာင္လက္ေတာ ကေ္ျပာင္သြားပါလိမ့္မယ္။
မုန့္ဖုတ္ဆိုဒါနဲ့ပါ ေရာတိုက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဒီထက္ပိုေတာက္ေျပာင္သြားပါလ ိမ့္မယ္။
၆။ မိုက္ခရုိေ၀့ဗ္ မီးဖိုကို သန့္စင္ေပး။
မိုက္ခရုိေ၀့ဗ္ ပန္းကန္လံုးထဲကို သံပုရာသီး အစိတ္စိတ္လွီး အရည္ညွစ္၊ ေရေႏြးထည့္ျပီး မိုက္ခရုိေ၀့ဗ္ထဲ ဆူတဲ့အထိထားျပီး ဆူတာနဲ့ တစ္မိနစ္ေလာက္ ထားျပီးမွထုတ္ပါ။
သံပုရာသီးေပါင္းရည္ အေငြ့က မိုက္ခရုိေ၀့ဗ္ထဲရွိတဲ့ အညစ္အေၾကးေတြကို နူးေပ်ာ္ေစျပီး အ၀တ္သန့္နဲ့ သုတ္လိုက္ရင္ သန့္ရွင္းသြားပါျပီ။
၇။ ပုရြက္ဆိတ္ ေရွာင္ေျပး။
တံခါးေဘာင္၊ ျပတင္းေပါက္ ေဘာင္ေပၚပြတ္တိုက္ေပးျခင္းအ ားျဖင့္ ပုရြက္ဆိတ္နဲ့ အျခားအင္းဆက္ေတြကို အိမ္ေျပာင္းေစပါတယ္။
အခုဆိုရင္ သံပုရာသီးရဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ေရးရာ အသံုး၀င္ပံုကိုသိရျပီ ဆိုတဲ့အတြက္ လြယ္လြယ္ကူကူ အသံုးျပဳနိုင္ၾကပါေစ။
Source: Food Network
===========
MyFood Myanmar
**************************
သံပုရာသီးက စြယ္စံုအသံုး၀င္တယ္လို့ ေျပာရင္ေတာင္ မမွားပါဘူး။ ဟင္းခ်က္ရာမွာျဖစ္ျဖစ္ ေဖ်ာ္ေသာက္ရာမွာျဖစ္ျဖစ္ မ်က္နွာေပါင္းတင္ရာမွာျဖစ္ျ
၁။ျခစ္ခံု သန့္စင္မယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊မုန္လာဥနီစတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းနွံေတြကို ပါးပါးေလးလႊာျခစ္တဲ့ ျခစ္ခံုေတြၾကာလာေတာ့ ဘယ္ေလာက္ေဆးေဆး ေျပာင္တယ္ရယ္လို့မရွိပဲ အေပါက္ေလးေတြထဲမွာ အစာက်န္တာကတစ္ဆင့္ ေခ်းပံုစံ ကပ္ျငိလာပါတယ္။
အဲ့ဒီ့အခါ သံပုရာသီးကို နွစ္ျခမ္းျခမ္းျပီး ျခစ္ခံုရဲ့အေပါက္တစ္ေနရာမက်
၂။ ဟင္းသီးဟင္းနွံေတြ ေဆးေၾကာမယ္။
အခုေခတ္မွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ သစ္သီး၀လံေတြမွာ ပိုးသတ္ေဆးေတြရဲ့အာနိသင္ရွိ
၃။ သစ္သီးအေရာင္စြန္းတာ ဖယ္ရွားေပး။
ဘယ္ရီးသီးေတြစားလို့ အ၀တ္အစားေပၚစြန္းထင္ခဲ့ရင္ သံပုရာသီးနဲ့ပြတ္ေပးပါ။အစြန
၄။ အသီးအနွံေတြျဖဴေဖြးေစ။
တစ္ခ်ိ္ဳ့အသီးအနွံေတြျဖစ္တဲ
၅။ စတီးပစၥည္းေတြကို ေျပာင္လက္ေစ။
ေပါင္မုန့္ဖုတ္စက္၊ စတီးၾကိတ္စက္ စတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္သံုးစတီးပစၥည္း
မုန့္ဖုတ္ဆိုဒါနဲ့ပါ ေရာတိုက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဒီထက္ပိုေတာက္ေျပာင္သြားပါလ
၆။ မိုက္ခရုိေ၀့ဗ္ မီးဖိုကို သန့္စင္ေပး။
မိုက္ခရုိေ၀့ဗ္ ပန္းကန္လံုးထဲကို သံပုရာသီး အစိတ္စိတ္လွီး အရည္ညွစ္၊ ေရေႏြးထည့္ျပီး မိုက္ခရုိေ၀့ဗ္ထဲ ဆူတဲ့အထိထားျပီး ဆူတာနဲ့ တစ္မိနစ္ေလာက္ ထားျပီးမွထုတ္ပါ။
သံပုရာသီးေပါင္းရည္ အေငြ့က မိုက္ခရုိေ၀့ဗ္ထဲရွိတဲ့ အညစ္အေၾကးေတြကို နူးေပ်ာ္ေစျပီး အ၀တ္သန့္နဲ့ သုတ္လိုက္ရင္ သန့္ရွင္းသြားပါျပီ။
၇။ ပုရြက္ဆိတ္ ေရွာင္ေျပး။
တံခါးေဘာင္၊ ျပတင္းေပါက္ ေဘာင္ေပၚပြတ္တိုက္ေပးျခင္းအ
အခုဆိုရင္ သံပုရာသီးရဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ေရးရာ အသံုး၀င္ပံုကိုသိရျပီ ဆိုတဲ့အတြက္ လြယ္လြယ္ကူကူ အသံုးျပဳနိုင္ၾကပါေစ။
Source: Food Network
===========
MyFood Myanmar
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။