မွဳိ ကန္ဇြန္းေၾကာ္
မွဳိ ကန္ဇြန္းေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
2. ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၄ တက္
3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – စားႏိူင္သေလာက္
4. ေရေဆးကာ လက္ညိွဳးအရွည္ခန္႕ျဖတ္ထားေသ ာ ကန္ဇြန္းရြက္ – 280 g
5. ေရေဆးကာ အျမစ္ျဖတ္ထားေသာ မွဳိ – 300 g
6. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
#. ဆီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း ကို high heat ျဖင့္ ၁ မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ကန္ဇြန္းရြက္၊ မွဳိ နွင့္ chicken powder ထည့္ကာ ၄ မိနစ္ခန္႕ ခပ္ဖြဖြ အထက္ေအာက္လွန္ၿပီးေၾကာ္ေပးပ ါ။ (ထိုးေျခၿပီးမေမႊပါနွင့္။)
#. ေအာက္ပံုပါအတိုင္း စိမ္းစိမ္းေလးႏြမ္းက်သြားသည ္နွင့္
မီးဖိုေပၚမွ ခ်ကာ ခ်က္ခ်င္း (အိုးအပူရွိန္ေၾကာင့္ အစိမ္းေရာင္
မေျပာက္သြားေစရန္) ပန္းကန္ထဲခူးထည့္ၿပီး မွဳိ ကန္ဇြန္းေၾကာ္ကို အရသာရွိစြာ
သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
မူရင္း - Chaw Su's Food Friends
မွဳိ ကန္ဇြန္းေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
2. ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၄ တက္
3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – စားႏိူင္သေလာက္
4. ေရေဆးကာ လက္ညိွဳးအရွည္ခန္႕ျဖတ္ထားေသ
5. ေရေဆးကာ အျမစ္ျဖတ္ထားေသာ မွဳိ – 300 g
6. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
#. ဆီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း ကို high heat ျဖင့္ ၁ မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ကန္ဇြန္းရြက္၊ မွဳိ နွင့္ chicken powder ထည့္ကာ ၄ မိနစ္ခန္႕ ခပ္ဖြဖြ အထက္ေအာက္လွန္ၿပီးေၾကာ္ေပးပ
#. ေအာက္ပံုပါအတိုင္း စိမ္းစိမ္းေလးႏြမ္းက်သြားသည
မူရင္း - Chaw Su's Food Friends

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။