၀က္ေျခေထာက္စြတ္ျပဳတ္ ခ်က္နည္း
-------
၀က္ေျခေထာက္ ဟင္းခ်ဳိကို ခ်က္နည္းပါ။ Pressure cooker နဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ ႏူးအိျပီ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္...
-------
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
• ၀က္ေျခေထာက္ – ၄၀က်ပ္သား (၁လက္မခန္႔ အတံုးမ်ား တံုးေပးပါ)
• ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ခန္႔ (မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)
• ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
• ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
• ခရုဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• မုန္႔ညွင္းစိမ္း - ၁စည္း (ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
• ေရ – ၁လီတာ
• ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
• နတ္နတ္ပြင္႔ - ၂ခု
• နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
• ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
----------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္ေျခေထာက္တံုးမ်ားကို ေရျဖင္႔ သန္႔စင္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ၀က္ေျခေထာက္ကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။
၃။ Pressure cooker (သုိ႔)ဒယ္အုိး ထဲသို႔ ေရ ၁လီတာထည္႔ျပီ ဆူေအာင္ တည္ထားေပးပါ။
၄။ ဆူလာလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ ၀က္ေျခေထာက္မ်ားကို ထည္႔ပါ။
၅။ အရသာ အတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ နတ္နတ္ပြင္႔ တုိ႔ကို
ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၆။ အဖံုးအုပ္ျပီ ၀က္ေျခေထာက္နူးအိသည္အထိ ၄၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
ရ။ ၀က္ေျခေထာက္မ်ား နူးအိျပီ ဆိုလွ်င္ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ၾကက္သြန္ျမိတ္ တုိ႔ကို ျဖဴးေပးပါ။
၈။ အရသာေကာင္းမြန္ေသာ ၀က္ေျခေထာက္ဟင္းခ်ဳိကုိ မုန္႔ညွင္းစိမ္းျဖင္႔ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ....
-----------
Credit : Wutyee Food House
-------
၀က္ေျခေထာက္ ဟင္းခ်ဳိကို ခ်က္နည္းပါ။ Pressure cooker နဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ ႏူးအိျပီ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္...
-------
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
• ၀က္ေျခေထာက္ – ၄၀က်ပ္သား (၁လက္မခန္႔ အတံုးမ်ား တံုးေပးပါ)
• ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ခန္႔ (မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)
• ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
• ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
• ခရုဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• မုန္႔ညွင္းစိမ္း - ၁စည္း (ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
• ေရ – ၁လီတာ
• ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
• နတ္နတ္ပြင္႔ - ၂ခု
• နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
• ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
----------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္ေျခေထာက္တံုးမ်ားကို ေရျဖင္႔ သန္႔စင္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ၀က္ေျခေထာက္ကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။
၃။ Pressure cooker (သုိ႔)ဒယ္အုိး ထဲသို႔ ေရ ၁လီတာထည္႔ျပီ ဆူေအာင္ တည္ထားေပးပါ။
၄။ ဆူလာလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ ၀က္ေျခေထာက္မ်ားကို ထည္႔ပါ။
၅။ အရသာ အတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ နတ္နတ္ပြင္႔ တုိ႔ကို
ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၆။ အဖံုးအုပ္ျပီ ၀က္ေျခေထာက္နူးအိသည္အထိ ၄၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
ရ။ ၀က္ေျခေထာက္မ်ား နူးအိျပီ ဆိုလွ်င္ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ၾကက္သြန္ျမိတ္ တုိ႔ကို ျဖဴးေပးပါ။
၈။ အရသာေကာင္းမြန္ေသာ ၀က္ေျခေထာက္ဟင္းခ်ဳိကုိ မုန္႔ညွင္းစိမ္းျဖင္႔ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ....
-----------
Credit : Wutyee Food House

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။