Min Zaw
႐ံုးပတီ သီး အစိမ္းစားျခင္းေလ်ာ့ပါ
ကြၽန္ေတာ္ ရြာေရာက္ေတာ့ ႐ံုးပတီသီးစိုက္သည့္ ေတာင္သူတစ္ဦးမွ ေျပာျပသျဖင့္ ထပ္ဆင့္မ်ွေဝျခင္းျဖစ္ပါသည္။
႐ံုးပတီသီးကို အစိမ္းတို႔စားရတာ ႀကိဳက္သည္ဆိုက ႐ံုးပတီသီးကို ဆားရည္ျဖင့္ နာရီဝက္ခန္႔ စိမ္ၿပီးမွ စားပါရန္ အၾကံေပးပါသည္။ ႐ံုးပတီသီးႀကိဳက္ေသာ ပိုးမႊားမ်ားတြင္ ေလွးပိုးသည္ ႏွိမ္နင္းရန္ အခက္ခဲဆံုးပိုးျဖစ္၏၊ အပင္ကို ဖ်က္ဆီးေသာ ထိုပိုးသည္ အေကာင္မျမင္ရ၊ ေဆးမ်ိဳးစံု သံုးေသာ္လည္း ထိုပိုးကို မႏိုင္။ ထို႔ေၾကာင့္ စိုက္ပ်ိဳးေရးဝန္ႀကီးဌာနက တားျမစ္ထားေသာ အႏၵိယမွလာသည့္ ေဆးတစ္မ်ိဳးကို သံုးၾက၏၊ ထိုေဆးကို သံုးမွရံုးပတီပင္ကို ဖ်က္ဆီးေသာ ေလွးပိုးကိုႏိုင္၏၊ အပင္သန္၏၊ အသီးလွ၏၊ သို႔ေသာ္
ထိုေဆး၏ အာနိသင္ကား အလြန္ျပင္းထန္လွ၏၊ ေဆးသံုးစြဲသျဖင့္ ေသေသာ ပိုးေကာင္ကို ငွက္စားက ငွက္ေသ၏၊ ထိုေသေသာ ငွက္ကို ေခြးကစားမိျပန္က ေခြးေသ၏။ ထိုေဆးအာနိသင္ကား ပိုးေကာင္လည္းေသ၊ ပိုးေကာင္ေသစားေသာ ငွက္လည္းေသ၊ ငွက္ေသစားေသာ ေခြးလည္းေသသျဖင့္ သံုးဆင့္ခန္႔ အာနိသင္ျပင္းထန္၏။ ထိုကဲ့သို႔ အာနိသင္ျပင္းထန္ေသာ ေဆးကို ႏိုင္ငံေတာ္က တားျမစ္ထားၿပီး စိုက္ပ်ိဳးေရး ပညာေပး ေဟာေျပာမႈေတြျပဳလုပ္ပါေသာ္လည္း အရင္းမ႐ွံုးလိုေသာ ေတာင္သူမ်ားက ေမွာင္ခိုဝင္လာလို႔ ရလွ်င္သံုးစြဲမည္သာ ျဖစ္၏။ ထိုအာနိသင္ျပင္းေသာ ေဆးကို ယေန႔ပက္ဖ်န္းၿပီး မနက္ျဖန္ ရံုးပတီသီးခူးကာ ၿမိဳ႕တက္ေရာင္းသည္လည္း႐ွိ၏။ ထို႐ံုးပတီသီးကို အစိမ္းစားသံုးမိပါက ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးကို ခံရမည္ျဖစ္၏။ ထို႔ေၾကာင့္႐ံုးပတီသီးကို အစိမ္းႀကိဳက္ပါက နာရီဝက္ခန္႔ ဆားရည္စိမ္စားသံုးပါရန္ ေတာင္သူဦးႀကီးတစ္ေယာက္၏ ေျပာျပခ်က္အား မွ်ေဝလိုက္ပါသည္။ ယံုခ်င္ယံု မယံုခ်င္ေန။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။