Maung Maung Nyunt to Myanmar Breaking News
ေကာ္ဖီကို ျမန္မာ့႐ိုးရာ ထန္းလ်က္ရည္ျဖင့္ တီထြင္ ေဖ်ာ္စပ္သူ
........................................
အသက္ ၁၉ႏွစ္သာရွိေသးတဲ့ ယြန္းပန္းအိဟာ
Hilton ေနျပည္ေတာ္ ဟိုတယ္မွာ ဖြင့္ထားတဲ့ စီမံခန္႔ခြဲမႈသင္တန္းကို
တက္ေရာက္ေနတဲ့ သင္တန္းသူတစ္ဦးျဖစ္ပါတယ္။
တစ္ႏွစ္ခြဲခန္႔ ၾကာျမင့္တဲ့ စီမံခန္႔ခြဲမႈသင္တန္းကို စတက္ၿပီး
၂ လအၾကာမွာပဲ ဟိုတယ္တြင္း က်င္းပတဲ့
F&B Masters 2016 ကိုဝင္ေရာက္ယွဥ္ၿပိဳင္ခဲ့ပါတယ္။
F&B Masters 2016 မွာ ဝိုင္၊ ေကာ့ေတး၊ ကိတ္ႏွင့္အခ်ိဳပြဲ၊ ဟင္းလ်ာႏွင့္
ေကာ္ဖီေဖ်ာ္စပ္ျခင္း စတဲ့ ၿပိဳင္ပြဲ ငါးမ်ိဳးထဲမွာ မိမိႏွစ္သက္တဲ့
ကိုယ္ပိုင္စိတ္ကူးနဲ႔ ေကာ္ဖီအမ်ိဳးအစားအသစ္ေတြကို
တီထြင္စမ္းသပ္ ေဖ်ာ္စပ္ရတာကို သေဘာက်တဲ့ အတြက္ေၾကာင့္
ေကာ္ဖီေဖ်ာ္စပ္ျခင္း ၿပိဳင္ပြဲကို ေရြးခ်ယ္ခဲ့ပါတယ္။
ေကာ္ဖီ၊ ႏို႔၊ ထန္းလ်က္ရည္ ႏွင့္ ေခ်ာကလက္ကို အသံုးျပဳၿပီး
ေဖ်ာ္စပ္ထားတဲ့ ေကာ္ဖီရဲ႕ အရသာေၾကာင့္သူဟာ ဒီဇင္ဘာ ၁၄ ရက္ေန႔မွာ
ထိုင္းႏိုင္ငံရွိ Millennium Hilton Bangkok မွာ က်င္းပမယ့္
ဒုတိယအဆင့္ ၿပိဳင္ပြဲမွာ ဝင္ေရာက္ ယွဥ္ ၿပိဳင္ဖို႔ေရြးျခယ္ခံခဲ့ရပါတယ္။
သူမရဲ႕ ဟိုတယ္လုပ္ငန္းအေပၚဝါသနာ၊ ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ စပ္ျခင္းၿပိဳင္ပြဲ ဝင္ျဖစ္ပံု နဲ႔
ဟိုတယ္စီမံခန္႔ခြဲမႈ သင္တန္းကို တက္ေရာက္ျဖစ္ပံုေတြကို ေမးျမန္းထားပါတယ္။
........................................
အသက္ ၁၉ႏွစ္သာရွိေသးတဲ့ ယြန္းပန္းအိဟာ
Hilton ေနျပည္ေတာ္ ဟိုတယ္မွာ ဖြင့္ထားတဲ့ စီမံခန္႔ခြဲမႈသင္တန္းကို
တက္ေရာက္ေနတဲ့ သင္တန္းသူတစ္ဦးျဖစ္ပါတယ္။
တစ္ႏွစ္ခြဲခန္႔ ၾကာျမင့္တဲ့ စီမံခန္႔ခြဲမႈသင္တန္းကို စတက္ၿပီး
၂ လအၾကာမွာပဲ ဟိုတယ္တြင္း က်င္းပတဲ့
F&B Masters 2016 ကိုဝင္ေရာက္ယွဥ္ၿပိဳင္ခဲ့ပါတယ္။
F&B Masters 2016 မွာ ဝိုင္၊ ေကာ့ေတး၊ ကိတ္ႏွင့္အခ်ိဳပြဲ၊ ဟင္းလ်ာႏွင့္
ေကာ္ဖီေဖ်ာ္စပ္ျခင္း စတဲ့ ၿပိဳင္ပြဲ ငါးမ်ိဳးထဲမွာ မိမိႏွစ္သက္တဲ့
ကိုယ္ပိုင္စိတ္ကူးနဲ႔ ေကာ္ဖီအမ်ိဳးအစားအသစ္ေတြကို
တီထြင္စမ္းသပ္ ေဖ်ာ္စပ္ရတာကို သေဘာက်တဲ့ အတြက္ေၾကာင့္
ေကာ္ဖီေဖ်ာ္စပ္ျခင္း ၿပိဳင္ပြဲကို ေရြးခ်ယ္ခဲ့ပါတယ္။
ေကာ္ဖီ၊ ႏို႔၊ ထန္းလ်က္ရည္ ႏွင့္ ေခ်ာကလက္ကို အသံုးျပဳၿပီး
ေဖ်ာ္စပ္ထားတဲ့ ေကာ္ဖီရဲ႕ အရသာေၾကာင့္သူဟာ ဒီဇင္ဘာ ၁၄ ရက္ေန႔မွာ
ထိုင္းႏိုင္ငံရွိ Millennium Hilton Bangkok မွာ က်င္းပမယ့္
ဒုတိယအဆင့္ ၿပိဳင္ပြဲမွာ ဝင္ေရာက္ ယွဥ္ ၿပိဳင္ဖို႔ေရြးျခယ္ခံခဲ့ရပါတယ္။
သူမရဲ႕ ဟိုတယ္လုပ္ငန္းအေပၚဝါသနာ၊ ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ စပ္ျခင္းၿပိဳင္ပြဲ ဝင္ျဖစ္ပံု နဲ႔
ဟိုတယ္စီမံခန္႔ခြဲမႈ သင္တန္းကို တက္ေရာက္ျဖစ္ပံုေတြကို ေမးျမန္းထားပါတယ္။
ငယ္ဘဝသူ႔စိတ္ကူး
.................
ကေလးဘဝတုန္းကေတာ့ ေတြးခဲ့တဲ့ စိတ္ကူးအိမ္မက္ေတြ အမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။
ဆရာဝန္ တို႔ အင္ဂ်င္နီယာတို႔ ျဖစ္ခ်င္ခဲ့တယ္။
ဒါေပမဲ့ Hotel Life ထဲဝင္ျဖစ္ခဲ့မယ္လို႔ တစ္ခါမွ စိတ္ကူးမရွိခဲ့ပါဘူး။
ကြ်န္မအစ္ကိုက Hotel Life ထဲဝင္သြားတယ္။ ပထမေတာ့ အဲဒီအလုပ္ကို
သေဘာမက်ဘူး။ တစ္ေနကုန္မတ္တပ္ရပ္ၿပီး လူေတြနဲ႔ စကားေျပာေနတာ
ပင္ပန္းလိုက္တာလို႔ စိတ္ထဲမွာ ထင္မိတယ္။ ေနာက္ေတာ့ ဧည့္သည္ေတြကို
ေဖာ္ေဖာ္ေရြေရြနဲ႔ ဝန္ေဆာင္မႈေပးေနတဲ့ သူ႔ကိုၾကည့္ၿပီး
Hotel Life ကို စိတ္ဝင္ စားလာပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မေလးရွားႏိုင္ငံ
Berjaya University College of Hospitality ေက်ာင္းမွာ
Hospitality ဘာသာရပ္ နဲ႔ ႏွစ္ႏွစ္ခြဲတက္ခဲ့ၿပီး ဒီပလိုမာ ရခဲ့ပါတယ္။
အဲဒီေက်ာင္းေရာက္ေတာ့ Hospitality ရဲ႕ နယ္ပယ္ဟာ
အလြန္က်ယ္ျပန္႔တာကို သိလာရတယ္။ သူ႔နယ္ပယ္မွာ
ဟိုတယ္၊ စားေသာက္ဆိုင္ နဲ႔ ေလေၾကာင္းလိုင္းသာမက
ခရီးသြားလာေရးလုပ္ငန္းနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ စတဲ့
customer service ဆိုင္ရာ လုပ္ငန္းေတြ ပါတာကိုေတြ႕ပါတယ္။
ကိုယ္က လူေတြနဲ႔ ေျပာဆိုဆက္ဆံရတာကို သေဘာက်တယ္။
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မႈ ေပးလိုက္တာကို တစ္ဖက္လူက
သေဘာက် ေက်နပ္သြားရင္ ပီတိျဖစ္ေတာ့
ဟိုတယ္လိုင္းဘက္လိုက္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္ခဲ့ပါတယ္။
Hilton Nay Pyi Taw ဟိုတယ္ရဲ႕ စီမံခန္႔ခြဲမႈသင္တန္း တက္ျဖစ္ပံု
..........................
စီမံခန္႔ခြဲမႈသင္တန္းက တစ္ႏွစ္ခြဲၾကာျမင့္ပါတယ္။
ဟိုတယ္တစ္ခုလံုး စီမံခန္႔ခြဲ ပံုေတြကို လက္ေတြ႕သင္ေပးတာပါ။
ဟိုတယ္မွာ လက္ေတြ႕ လုပ္ကိုင္ေနတဲ့ လူႀကီးေတြက
သင္ၾကားေတာ့ အျမင္လည္းပိုက်ယ္လာပါတယ္။
Hilton ဟိုတယ္က Brand တစ္ခုျဖစ္ တဲ့အတြက္ ဒီဟိုတယ္က ပို႔ခ်တဲ့
သင္တန္းကို တက္ျဖစ္တာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။
ပထမ ၆ လမွာေတာ့ ဟိုတယ္တစ္ခုလံုးမွာ ရွိတဲ့ဌာန အားလံုး
ဘယ္လို လည္ပတ္ေနသလဲဆိုတာ လိုက္ေလ့လာရပါတယ္။
ေအာက္ေျခဌာန အပါအဝင္ ဌာနအကုန္လံုးကို လိုက္ေလ့လာရ ပါတယ္။
ေနာက္ ၆လမွာေတာ့ Operational ဌာနေတြျဖစ္တဲ့ Food and Beverages ၊
Housekeeping နဲ႔ Front Office အဲဒီသံုးမ်ိဳးထဲက
ကိုယ္အႏွစ္သက္ဆံုးအထူးျပဳ တစ္မ်ိဳးကို ေရြးခ်ယ္ေလ့လာရမွာျဖစ္ၿပီး
ေရြးခ်ယ္လိုက္တဲ့ဌာနမွာ ၃လ အဲဒီေရြးခ်ယ္ ထားတဲ့ ဌာနနဲ႔သက္ဆိုင္ရာ ဌာနမွာ
၃လ စီခြဲထားပါတယ္။ ေနာက္ဆံုး ၆ လမွာေတာ့ ေရြးခ်ယ္ထားတဲ့အထူးျပဳ
တစ္မ်ိဴးတည္းကိုပဲအျခား Hilton ဟိုတယ္ တစ္ခုမွာ
cross training အေနနဲ႔ေလ့လာရမွာပါ။
ကြ်န္မက Front Office ကို ႏွစ္သက္တဲ့အတြက္ အဲဒါကိုပဲ
အထူးျပဳသင္ယူမယ္လို႔ ဆံုးျဖတ္ထားပါတယ္။
F&B Masters 2016
.....................
Hilton ဟိုတယ္က F&B Masters ၿပိင္ပြဲကို တစ္ႏွစ္တစ္ခါ က်င္းပပါတယ္။
ၿပိဳင္ပြဲက အခ်က္အျပဳတ္ျဖစ္ေစ အေဖ်ာ္ယမကာနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး
အၿမဲတမ္း အသစ္အဆန္းေတြ တီထြင္ခ်င္တဲ့ စိတ္ကူးေကာင္းေကာင္းရွိတဲ့
လူငယ္ေတြကို ေျမေတာင္ေျမွာက္ေပးခ်င္ တဲ့ ရည္ရြယ္ခ်က္နဲ႔ က်င္းပတာပါ။
ေရၿပီးရင္ ဒုတိယအႏွစ္သက္ဆံုးကေတာ့ ေကာ္ဖီပါ။
ေကာ္ဖီကို ႏွစ္သက္တဲ့အတြက္ ေကာ္ဖီနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး
စာအုပ္ေတြထဲမွာ အမ်ားႀကီး ေလ့လာဖူးပါတယ္။ ေကာ္ဖီ အေၾကာင္းဟာ
က်ယ္ျပန္႔ၿပီး အလြန္စိတ္ဝင္စားဖို႔ ေကာင္းပါ တယ္။ ၿပိဳင္ပြဲမွာ
ေကာ္ဖီအေဖ်ာ္ၿပိဳင္ပြဲလည္းပါတဲ့ အတြက္ ဝင္ၿပိဳင္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္ခဲ့ပါတယ္။
ေကာ္ဖီေဖ်ာ္စပ္ၿပီး ယွဥ္ၿပိဳင္ရတဲ့ ၿပိဳင္ပြဲအေတြ႕အႀကံဳ လံုးဝမရွိပါဘူး။
သတ္မွတ္ထားတဲ့ ၁၀ မိနစ္အတြင္းမွာ ေကာ္ဖီ ၉ခြက္ေဖ်ာ္ခိုင္းပါတယ္။
Espresso ၃ ခြက္၊ Capuccino ၃ ခြက္နဲ႔ ကိုယ္ပိုင္တီထြင္ထားတဲ့
ေကာ္ဖီ ၃ ခြက္နဲ႔ ၿပိဳင္ရတာပါ။ ျမန္မာမႈျပဳတဲ့အေနနဲ႔
ထန္း လ်က္ရည္ကိုအသံုးျပဳၿပီး ကိုယ္ပိုင္တီထြင္ထားတဲ့ေကာ္ဖီနဲ႔
ဝင္ၿပိဳင္ခဲ့ပါတယ္။ ေကာ္ဖီ တစ္လႊာ၊ ႏို႔တစ္လႊာနဲ႔ ထန္းလ်က္ရည္တစ္လႊာ
အေပၚက ေခ်ာကလက္နဲ႔ ပံုေဖာ္ထားတဲ့ ေကာ္ဖီကို အႀကိမ္ႀကိမ္စမ္းသပ္ၿပီး
ဝင္ၿပိဳင္ခဲ့တာ အေရြးခံခဲ့ရပါတယ္။ ေနာက္တစ္ဆင့္ၿပိဳင္ ပြဲကိုေတာ့
ထိုင္းႏိုင္ငံက Millennium Hilton Bangkok မွာ သြားၿပိဳင္ရမွာပါ။
ခံယူခ်က္
............
မည္သူမဆို စိတ္ႏွစ္ျမွဳပ္ၿပီးအေကာင္းဆံုး လုပ္ကို္င္မယ္ဆို
ေအာင္ေအာင္ျမင္ျမင္ လုပ္ႏိုင္မယ္လို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္။
မျဖစ္ျဖစ္ေအာင္ လုပ္မယ္ဆိုတဲ့ စိတ္နဲ႔ အလုပ္အေပၚမွာ
စိတ္ႏွစ္ျမႇဳပ္ၿပီးလုပ္မယ္ဆို ျဖစ္ကိုျဖစ္ႏိုင္တယ္ဆိုတာ ေျပာခ်င္ပါတယ္။
အနာဂတ္ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္
......................
Front Office ကိုစိတ္ဝင္စားတဲ့ အတြက္ ဒါကိုပဲ ဆက္လုပ္ျဖစ္မွာပါ။
ငယ္ေသးေတာ့ ပညာေတြ အမ်ားႀကီးဆက္ေလ့လာဦးမွာပါ။
ေကာ္ဖီကို ခ်စ္ျမတ္ႏိုးတဲ့အတြက္ ေကာ္ဖီ နဲ႔ ပတ္သက္တာေတြကို လည္း
ဆက္လက္ဆည္းပူးေနဦးမွာပါ။ တစ္ေန႔မွာ အခြင့္အေရး ရရင္ေတာ့
ကိုယ္ပိုင္ ေကာ္ဖီဆိုင္တစ္ဆိုင္ ဖြင့္ခ်င္ပါတယ္။
...........................
ေမးျမန္းသူဇြန္ပန္းပြင့္
For Food Magazine
.................
ကေလးဘဝတုန္းကေတာ့ ေတြးခဲ့တဲ့ စိတ္ကူးအိမ္မက္ေတြ အမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။
ဆရာဝန္ တို႔ အင္ဂ်င္နီယာတို႔ ျဖစ္ခ်င္ခဲ့တယ္။
ဒါေပမဲ့ Hotel Life ထဲဝင္ျဖစ္ခဲ့မယ္လို႔ တစ္ခါမွ စိတ္ကူးမရွိခဲ့ပါဘူး။
ကြ်န္မအစ္ကိုက Hotel Life ထဲဝင္သြားတယ္။ ပထမေတာ့ အဲဒီအလုပ္ကို
သေဘာမက်ဘူး။ တစ္ေနကုန္မတ္တပ္ရပ္ၿပီး လူေတြနဲ႔ စကားေျပာေနတာ
ပင္ပန္းလိုက္တာလို႔ စိတ္ထဲမွာ ထင္မိတယ္။ ေနာက္ေတာ့ ဧည့္သည္ေတြကို
ေဖာ္ေဖာ္ေရြေရြနဲ႔ ဝန္ေဆာင္မႈေပးေနတဲ့ သူ႔ကိုၾကည့္ၿပီး
Hotel Life ကို စိတ္ဝင္ စားလာပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မေလးရွားႏိုင္ငံ
Berjaya University College of Hospitality ေက်ာင္းမွာ
Hospitality ဘာသာရပ္ နဲ႔ ႏွစ္ႏွစ္ခြဲတက္ခဲ့ၿပီး ဒီပလိုမာ ရခဲ့ပါတယ္။
အဲဒီေက်ာင္းေရာက္ေတာ့ Hospitality ရဲ႕ နယ္ပယ္ဟာ
အလြန္က်ယ္ျပန္႔တာကို သိလာရတယ္။ သူ႔နယ္ပယ္မွာ
ဟိုတယ္၊ စားေသာက္ဆိုင္ နဲ႔ ေလေၾကာင္းလိုင္းသာမက
ခရီးသြားလာေရးလုပ္ငန္းနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ စတဲ့
customer service ဆိုင္ရာ လုပ္ငန္းေတြ ပါတာကိုေတြ႕ပါတယ္။
ကိုယ္က လူေတြနဲ႔ ေျပာဆိုဆက္ဆံရတာကို သေဘာက်တယ္။
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မႈ ေပးလိုက္တာကို တစ္ဖက္လူက
သေဘာက် ေက်နပ္သြားရင္ ပီတိျဖစ္ေတာ့
ဟိုတယ္လိုင္းဘက္လိုက္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္ခဲ့ပါတယ္။
Hilton Nay Pyi Taw ဟိုတယ္ရဲ႕ စီမံခန္႔ခြဲမႈသင္တန္း တက္ျဖစ္ပံု
..........................
စီမံခန္႔ခြဲမႈသင္တန္းက တစ္ႏွစ္ခြဲၾကာျမင့္ပါတယ္။
ဟိုတယ္တစ္ခုလံုး စီမံခန္႔ခြဲ ပံုေတြကို လက္ေတြ႕သင္ေပးတာပါ။
ဟိုတယ္မွာ လက္ေတြ႕ လုပ္ကိုင္ေနတဲ့ လူႀကီးေတြက
သင္ၾကားေတာ့ အျမင္လည္းပိုက်ယ္လာပါတယ္။
Hilton ဟိုတယ္က Brand တစ္ခုျဖစ္ တဲ့အတြက္ ဒီဟိုတယ္က ပို႔ခ်တဲ့
သင္တန္းကို တက္ျဖစ္တာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။
ပထမ ၆ လမွာေတာ့ ဟိုတယ္တစ္ခုလံုးမွာ ရွိတဲ့ဌာန အားလံုး
ဘယ္လို လည္ပတ္ေနသလဲဆိုတာ လိုက္ေလ့လာရပါတယ္။
ေအာက္ေျခဌာန အပါအဝင္ ဌာနအကုန္လံုးကို လိုက္ေလ့လာရ ပါတယ္။
ေနာက္ ၆လမွာေတာ့ Operational ဌာနေတြျဖစ္တဲ့ Food and Beverages ၊
Housekeeping နဲ႔ Front Office အဲဒီသံုးမ်ိဳးထဲက
ကိုယ္အႏွစ္သက္ဆံုးအထူးျပဳ တစ္မ်ိဳးကို ေရြးခ်ယ္ေလ့လာရမွာျဖစ္ၿပီး
ေရြးခ်ယ္လိုက္တဲ့ဌာနမွာ ၃လ အဲဒီေရြးခ်ယ္ ထားတဲ့ ဌာနနဲ႔သက္ဆိုင္ရာ ဌာနမွာ
၃လ စီခြဲထားပါတယ္။ ေနာက္ဆံုး ၆ လမွာေတာ့ ေရြးခ်ယ္ထားတဲ့အထူးျပဳ
တစ္မ်ိဴးတည္းကိုပဲအျခား Hilton ဟိုတယ္ တစ္ခုမွာ
cross training အေနနဲ႔ေလ့လာရမွာပါ။
ကြ်န္မက Front Office ကို ႏွစ္သက္တဲ့အတြက္ အဲဒါကိုပဲ
အထူးျပဳသင္ယူမယ္လို႔ ဆံုးျဖတ္ထားပါတယ္။
F&B Masters 2016
.....................
Hilton ဟိုတယ္က F&B Masters ၿပိင္ပြဲကို တစ္ႏွစ္တစ္ခါ က်င္းပပါတယ္။
ၿပိဳင္ပြဲက အခ်က္အျပဳတ္ျဖစ္ေစ အေဖ်ာ္ယမကာနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး
အၿမဲတမ္း အသစ္အဆန္းေတြ တီထြင္ခ်င္တဲ့ စိတ္ကူးေကာင္းေကာင္းရွိတဲ့
လူငယ္ေတြကို ေျမေတာင္ေျမွာက္ေပးခ်င္ တဲ့ ရည္ရြယ္ခ်က္နဲ႔ က်င္းပတာပါ။
ေရၿပီးရင္ ဒုတိယအႏွစ္သက္ဆံုးကေတာ့ ေကာ္ဖီပါ။
ေကာ္ဖီကို ႏွစ္သက္တဲ့အတြက္ ေကာ္ဖီနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး
စာအုပ္ေတြထဲမွာ အမ်ားႀကီး ေလ့လာဖူးပါတယ္။ ေကာ္ဖီ အေၾကာင္းဟာ
က်ယ္ျပန္႔ၿပီး အလြန္စိတ္ဝင္စားဖို႔ ေကာင္းပါ တယ္။ ၿပိဳင္ပြဲမွာ
ေကာ္ဖီအေဖ်ာ္ၿပိဳင္ပြဲလည္းပါတဲ့ အတြက္ ဝင္ၿပိဳင္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္ခဲ့ပါတယ္။
ေကာ္ဖီေဖ်ာ္စပ္ၿပီး ယွဥ္ၿပိဳင္ရတဲ့ ၿပိဳင္ပြဲအေတြ႕အႀကံဳ လံုးဝမရွိပါဘူး။
သတ္မွတ္ထားတဲ့ ၁၀ မိနစ္အတြင္းမွာ ေကာ္ဖီ ၉ခြက္ေဖ်ာ္ခိုင္းပါတယ္။
Espresso ၃ ခြက္၊ Capuccino ၃ ခြက္နဲ႔ ကိုယ္ပိုင္တီထြင္ထားတဲ့
ေကာ္ဖီ ၃ ခြက္နဲ႔ ၿပိဳင္ရတာပါ။ ျမန္မာမႈျပဳတဲ့အေနနဲ႔
ထန္း လ်က္ရည္ကိုအသံုးျပဳၿပီး ကိုယ္ပိုင္တီထြင္ထားတဲ့ေကာ္ဖီနဲ႔
ဝင္ၿပိဳင္ခဲ့ပါတယ္။ ေကာ္ဖီ တစ္လႊာ၊ ႏို႔တစ္လႊာနဲ႔ ထန္းလ်က္ရည္တစ္လႊာ
အေပၚက ေခ်ာကလက္နဲ႔ ပံုေဖာ္ထားတဲ့ ေကာ္ဖီကို အႀကိမ္ႀကိမ္စမ္းသပ္ၿပီး
ဝင္ၿပိဳင္ခဲ့တာ အေရြးခံခဲ့ရပါတယ္။ ေနာက္တစ္ဆင့္ၿပိဳင္ ပြဲကိုေတာ့
ထိုင္းႏိုင္ငံက Millennium Hilton Bangkok မွာ သြားၿပိဳင္ရမွာပါ။
ခံယူခ်က္
............
မည္သူမဆို စိတ္ႏွစ္ျမွဳပ္ၿပီးအေကာင္းဆံုး လုပ္ကို္င္မယ္ဆို
ေအာင္ေအာင္ျမင္ျမင္ လုပ္ႏိုင္မယ္လို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္။
မျဖစ္ျဖစ္ေအာင္ လုပ္မယ္ဆိုတဲ့ စိတ္နဲ႔ အလုပ္အေပၚမွာ
စိတ္ႏွစ္ျမႇဳပ္ၿပီးလုပ္မယ္ဆို ျဖစ္ကိုျဖစ္ႏိုင္တယ္ဆိုတာ ေျပာခ်င္ပါတယ္။
အနာဂတ္ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္
......................
Front Office ကိုစိတ္ဝင္စားတဲ့ အတြက္ ဒါကိုပဲ ဆက္လုပ္ျဖစ္မွာပါ။
ငယ္ေသးေတာ့ ပညာေတြ အမ်ားႀကီးဆက္ေလ့လာဦးမွာပါ။
ေကာ္ဖီကို ခ်စ္ျမတ္ႏိုးတဲ့အတြက္ ေကာ္ဖီ နဲ႔ ပတ္သက္တာေတြကို လည္း
ဆက္လက္ဆည္းပူးေနဦးမွာပါ။ တစ္ေန႔မွာ အခြင့္အေရး ရရင္ေတာ့
ကိုယ္ပိုင္ ေကာ္ဖီဆိုင္တစ္ဆိုင္ ဖြင့္ခ်င္ပါတယ္။
...........................
ေမးျမန္းသူဇြန္ပန္းပြင့္
For Food Magazine
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။