မႈိက္ခရုိေဝ့မီးဖုိ Microwave -Oven တီထြင္ကတည္းက ကမာၻတစ္ဝွမ္း နိစၥဓူဝအသုံးျပဳသူ တဟုန္ထုိးမ်ားျပားလာခဲ့ပါတယ္။ ကမာၻတစ္ဝွမ္း လူ ၈၀% ေက်ာ္ မႈိက္ခရိုေဝ့မီးဖုိသုံးစြဲေနၾကေၾကာင္း ခန္႔မွန္းထားပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဒီကိရိယာ ဘယ္လုိပုံစံ လည္ပတ္အလုပ္လုပ္ေနသလဲဆုိတာ အမ်ားစု သတိမျပဳမိၾကပါဘူး။
မိႈက္ခရိုေဝ့မီးဖုိ လည္ပတ္ေဆာင္ရြက္ပုံက AC သုိ႔မဟုတ္ ျပန္လွန္လွ်ပ္စီးဟာ အက္တမ္ေတြကို ေျပာင္းျပန္လွန္ပစ္ပါတယ္။ အဲဒီလုိလုပ္ျခင္းျဖင့္ ပြတ္အားေတြျဖစ္ေပၚကာ အစားအစာအတြင္း ေရေမာ္လီက်ဴးေတြ ျပင္းထန္စြာ တုန္ခါေစျပီး အစားအေသာက္ကို အတြင္းဘက္ကေန ျပန္ေႏြးေပးပါတယ္။
အစားအေသာက္ကို မႈုိက္ခရိုေဝ့မီးဖုိနဲ႔ျပန္ေႏြးျခင္းျဖင့္ အစားအေသာက္ရိွ အာဟာရဓာတ္အားလုံး ဖ်က္ဆီးပစ္ပါတယ္။အစားအစားထဲက ေရေမာ္လီက်ဴးေတြ႕ ျပင္းထန္စြာတုန္ခါတာေၾကာင့္ ေမာ္လီက်ဴးဖြဲ႕
စည္းမႈ ေျပာင္းလဲျပီး အက်ဳိးဆက္အေနနဲ႔ အာဟာရတန္ဖိုး ဆုံးရႈံးသြားပါတယ္။ မိႈက္ခရိုေဝ့နဲ႔ အပူေပးလုိက္တဲ့အခါမွာ ႏုိ႔၊ ဝက္သားနဲ႔ အသားစိမ္းတုိ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ B12 ၃၀% ေက်ာ္ဟာ လုံးဝေပ်ာက္ကြယ္သြားတယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈေတြက ဆုိပါတယ္။
သြားေစႏိုင္ပါတယ္။
မိႈက္ခရိုေဝ့ျဖင့္ ျပန္ေႏႊးထားတဲ့ ႏုိ႔နဲ႔ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြဟာစိုးရိမ္စရာေသြးျပသနာေတြျဖစ္ေစေၾကာင္း ယုံၾကည္ၾကပါတယ္။ အစားအေသာက္ေတြကို မိႈက္ခရိုေဝ့အသုံးျပဳျပန္ေႏႊးေပးျခင္းကိစၥ ျပန္သပ္သုံးဖုိ႔ တကယ္လုိအပ္ေနပါျပီ။ တကယ္ေတာ့ အစားအေသာက္ေတြကို သာမန္မီးဖုိ သုိ႔မဟုတ္ ဂတ္စ္မီးဖုိျဖင့္သာ ျပန္ေႏႊးသင့္ပါတယ္။
Credit:ဖိုးသူေတာ္
http://www.lwinpyin.com/2016/12/microwave-oven.html
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။