ငွက္ေပ်ာဖူးစားျခင္းရဲ႕ က်န္းမာေရးေကာင္းက်ိဳး (၈) မ်ိဳး
======================================
ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ငွက္ေပ်ာသီးအေျမာက္အမ်ား ထြက္ရာေဒသေတြမွာ ပုံစံအမ်ိဳး လုပ္ၿပီး စားသုံးၾကပါ
တယ္။ အညာဘက္မွာေတာ့ အလွဴပြဲေတြမွာ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ အခ်ဥ္သိပ္ၿပီး ဧည့္သည္ေတြကို ေကၽြး
ေမြးေလ့ရွိပါတယ္။ သုိ႕မဟုတ္ ငွက္ေပ်ာဖူးကို အဖန္ရည္ထြက္သြားေအာင္ ျပဳတ္ၿပီး ေျမပဲ၊ ႏွမ္း-
စသည္ျဖင့္ သုပ္စားရင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖူးစားေပးျခင္းရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳး(၈)မ်ိဳးကို
ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။
၁. ေရာဂါကူးစက္မႈကုိ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္
ငွက္ေပ်ာဖူးမွာ သက္ေစာင့္ ဗီတာမင္ေတြျဖစ္တဲ့ ဗီတာမင္ C နဲ႕ ဗီတာမင္ A တုိ႕ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ
ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းကို ၀င္ေရာက္လာႏုိင္တဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ၊ ဗုိင္းရပ္ပုိးေတြကို ႀကိဳ
တင္ကာကြယ္ႏုိင္စြမ္းရွိၿပီး ပုံမွန္စားသုံးေပးပါက က်န္းမာခ်မ္းသာတဲ့ ဘ၀ကုိ ပုိင္ဆုိင္ေစပါတယ္။
၂. ေသြးအားနည္းေရာဂါကုိ ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္တယ္
ငွက္ေပ်ာဖူးမွာ သံဓာတ္နဲ႕ အမွ်င္ဓာတ္လည္း ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႕ ေသြးနီဥေတြကုိ
အားေကာင္းေစၿပီး ေသြးအားနည္းေရာဂါကုိ သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစႏုိ္င္ပါတ ယ္။ ေသြးအားနည္းၿပီး
ေဖ်ာ့ေတာ့ေနရင္ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ပါးပါးလွီးၿပီး နႏြင္းတတ္/ဆား အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေသာက္ေပးႏုိင္
ပါတယ္။
၃. ေမြးကင္းစမိခင္မ်ား ႏုိ႕ရည္လုိက္ေစတယ္
ႏုိ႕အထြက္နည္းတဲ့ မိခင္မ်ားအတြက္ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ျပဳတ္စားျခင္း၊ သုပ္စားျခင္းေတြ လုပ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ငွက္ေပ်ာဖူးမွာပါတဲ့ အဖန္ရည္ေၾကာင့္ ၀မ္းကိ ခ်ဳပ္ေစႏုိင္လုိ႕ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ျပဳတ္
ေပးဖုိ႕ လုိအပ္ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႕ ဗီတာမင္ C ပါ၀င္လုိ႕ ကိုယ္၀န္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြ အတြက္
လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။
၄. အဆီက်ေစတယ္
အဆီက်လုိသူမ်ားအတြက္ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ေရနဲ႕ျပဳတ္ပါ၊ ေအးသြားတဲ့အခါ၊ အုန္းေရ 1/4 ေလာက္ထည့္
ၿပီး င႐ုတ္သီး ခပ္စပ္စပ္ ႏွစ္ေတာင့္ေလာက္ ေထာင္းထည့္ကာ ေသာက္ေပးရင္ အဆီက်ေစႏုိင္ပါတယ္။
၅. အာ႐ုံစူးစုိက္မႈကုိ အားေကာင္းေစတယ္
ငွက္ေပ်ာဖူးမွာ မဂၢနီစီယံဓာတ္လည္း ပါ၀င္ပါတယ္။ အဲဒီအျပင့္ ဗီတာမင္ C ဓာတ္လည္း ပါ၀င္လုိ႕ စိတ္
ဖိအားကုိ ကင္းစင္ေစႏုိင္ၿပီး အာ႐ုစူးစုိက္မႈကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္။
၆. အုိမင္းမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တယ္
ေသြးသားကုိ မွန္ကန္ေစတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္၊ သတၳဳဓာတ္ေတြအျပင္ ဗီတာမင္ C နဲ႕ A လည္း ပါ၀င္လုိ႕
ငွက္ေပ်ာဖူးကို ပုံမွန္စားသုံးေပးပါက အရြယ္တင္ ႏုပ်ိဳေစပါတယ္။
၇. သားအိမ္က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္တယ္
ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ပုံမွန္စားသုံးေပးရင္ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ အျဖစ္မ်ားတဲ့ သားအိမ္ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္
ေပးႏုိင္ပါတယ္။ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္လုိ႕ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအတြက္ အသုံး
တည့္တဲ့ ေဆးတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
၈. ကင္ဆာနဲ႕ႏွလုံးေရာဂါကုိ ကာကြယ္ေပးတယ္
ေရာဂါဆုိးႀကီးႏွစ္မ်ိဳးျဖစ္ တဲ့ ကင္ဆာနဲ႕ ႏွလုံးေရာဂါကုိ ငွက္ေပ်ာဖူးမွာပါတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ၊ ဗီတာမင္နဲ႕
သတၳဳဓာတ္ေတြက ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ေသြးလည္ပတ္မႈ ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္လုိ႕ ေသြးဖိအားကို
လည္း ပုံမွန္ ထိန္းေပးပါတယ္။
============
MyFood Myanmar
======================================
ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ငွက္ေပ်ာသီးအေျမာက္အမ်ား ထြက္ရာေဒသေတြမွာ ပုံစံအမ်ိဳး လုပ္ၿပီး စားသုံးၾကပါ
တယ္။ အညာဘက္မွာေတာ့ အလွဴပြဲေတြမွာ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ အခ်ဥ္သိပ္ၿပီး ဧည့္သည္ေတြကို ေကၽြး
ေမြးေလ့ရွိပါတယ္။ သုိ႕မဟုတ္ ငွက္ေပ်ာဖူးကို အဖန္ရည္ထြက္သြားေအာင္ ျပဳတ္ၿပီး ေျမပဲ၊ ႏွမ္း-
စသည္ျဖင့္ သုပ္စားရင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖူးစားေပးျခင္းရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳး(၈)မ်ိဳးကို
ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။
၁. ေရာဂါကူးစက္မႈကုိ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္
ငွက္ေပ်ာဖူးမွာ သက္ေစာင့္ ဗီတာမင္ေတြျဖစ္တဲ့ ဗီတာမင္ C နဲ႕ ဗီတာမင္ A တုိ႕ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ
ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းကို ၀င္ေရာက္လာႏုိင္တဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ၊ ဗုိင္းရပ္ပုိးေတြကို ႀကိဳ
တင္ကာကြယ္ႏုိင္စြမ္းရွိၿပီး
၂. ေသြးအားနည္းေရာဂါကုိ ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္တယ္
ငွက္ေပ်ာဖူးမွာ သံဓာတ္နဲ႕ အမွ်င္ဓာတ္လည္း ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႕ ေသြးနီဥေတြကုိ
အားေကာင္းေစၿပီး ေသြးအားနည္းေရာဂါကုိ သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစႏုိ္င္ပါတ
ေဖ်ာ့ေတာ့ေနရင္ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ပါးပါးလွီးၿပီး နႏြင္းတတ္/ဆား အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေသာက္ေပးႏုိင္
ပါတယ္။
၃. ေမြးကင္းစမိခင္မ်ား ႏုိ႕ရည္လုိက္ေစတယ္
ႏုိ႕အထြက္နည္းတဲ့ မိခင္မ်ားအတြက္ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ျပဳတ္စားျခင္း၊ သုပ္စားျခင္းေတြ လုပ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ငွက္ေပ်ာဖူးမွာပါတဲ့ အဖန္ရည္ေၾကာင့္ ၀မ္းကိ ခ်ဳပ္ေစႏုိင္လုိ႕ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ျပဳတ္
ေပးဖုိ႕ လုိအပ္ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႕ ဗီတာမင္ C ပါ၀င္လုိ႕ ကိုယ္၀န္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြ
လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။
၄. အဆီက်ေစတယ္
အဆီက်လုိသူမ်ားအတြက္ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ေရနဲ႕ျပဳတ္ပါ၊ ေအးသြားတဲ့အခါ၊ အုန္းေရ 1/4 ေလာက္ထည့္
ၿပီး င႐ုတ္သီး ခပ္စပ္စပ္ ႏွစ္ေတာင့္ေလာက္ ေထာင္းထည့္ကာ ေသာက္ေပးရင္ အဆီက်ေစႏုိင္ပါတယ္။
၅. အာ႐ုံစူးစုိက္မႈကုိ အားေကာင္းေစတယ္
ငွက္ေပ်ာဖူးမွာ မဂၢနီစီယံဓာတ္လည္း ပါ၀င္ပါတယ္။ အဲဒီအျပင့္ ဗီတာမင္ C ဓာတ္လည္း ပါ၀င္လုိ႕ စိတ္
ဖိအားကုိ ကင္းစင္ေစႏုိင္ၿပီး အာ႐ုစူးစုိက္မႈကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္။
၆. အုိမင္းမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တယ္
ေသြးသားကုိ မွန္ကန္ေစတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္၊ သတၳဳဓာတ္ေတြအျပင္ ဗီတာမင္ C နဲ႕ A လည္း ပါ၀င္လုိ႕
ငွက္ေပ်ာဖူးကို ပုံမွန္စားသုံးေပးပါက အရြယ္တင္ ႏုပ်ိဳေစပါတယ္။
၇. သားအိမ္က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္တယ္
ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ပုံမွန္စားသုံးေပးရင္ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ အျဖစ္မ်ားတဲ့ သားအိမ္ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္
ေပးႏုိင္ပါတယ္။ သားအိမ္ေခါင္းကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္လုိ႕ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအတြက္ အသုံး
တည့္တဲ့ ေဆးတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
၈. ကင္ဆာနဲ႕ႏွလုံးေရာဂါကုိ ကာကြယ္ေပးတယ္
ေရာဂါဆုိးႀကီးႏွစ္မ်ိဳးျဖစ္
သတၳဳဓာတ္ေတြက ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ေသြးလည္ပတ္မႈ ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္လုိ႕ ေသြးဖိအားကို
လည္း ပုံမွန္ ထိန္းေပးပါတယ္။
============
MyFood Myanmar
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။