အခုေမျဖဴခ်က္မယ့္ ဟင္းေလးက ၾကာဆံခ်က္ ကိုခ်က္မွာပါ။ အဲဒီထဲမွာ ပဲလိပ္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္၊ ႂကြက္နားရြက္၊ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္၊ မႈိ၊ ငံုးဥ၊ ၾကာဆံခ်က္ဆုိေတာ့ ၾကာဆံပါရမယ္။ ဆားကုိေတာ့ ကုိယ္လိုခ်င္တဲ့ အတိုင္းအတာတစ္ခုထိ ထည့္ေပးရမယ္။ ၾကာဆန္ခ်က္ဟင္းက ခ်က္ရတာကလည္း မခက္ခဲဘူး။ စားရတာကလည္း ေပါ့ေပါ့ပါးပါးပဲ။ ေမျဖဴက ဆီမ်ားတဲ့ဟင္းဆို လံုး၀မႀကိဳက္ဘူး။ အခုၾကာဆံခ်က္ဆုိရင္ ၀ိတ္လည္းမတက္ဘူး။ ၀ိတ္ေလွ်ာ့ခ်င္တဲ့လူေတြအတြက္ ၾကာဇံခ်က္က ပိုၿပီးသင့္ေတာ္မယ္ ထင္ပါတယ္။ အမွန္တိုင္းေျပာရရင္ ေမျဖဴက ဟင္းခ်က္ရတာ ၀ါသနာပါတယ္။ ဆီမ်ားတဲ့ဟင္းေတြခ်က္ရတာေတာ့ ၀ါသနာမပါဘူး။ ကိတ္မုန႔္ဖုတ္တာမ်ိဳးေတာ့ ၀ါသနာပါတယ္။ ၾကာဆံေၾကာ္တာ၊ ထမင္းေၾကာ္တာတုိ႔ဆုိရင္ ေမျဖဴအရမ္း၀ါသနာပါတယ္။ ေမျဖဴစားခ်င္တဲ့ အခ်ိန္ဆိုရင္ မိသားစုကို ခ်က္ေကၽြးတတ္တယ္။ ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ အခ်ိန္ပုိရတဲ့အတြက္ ပိုခ်က္ေကၽြးျဖစ္တယ္။ Shopping Center ေတြသြားရင္၊ စားခ်င္တာေလးေတြ၊ အိမ္ကလည္း ႀကိဳက္မယ္ထင္တဲ့ ဟင္းမ်ိဳးေတြကုိ တခါတေလ ခ်က္ေကၽြးျဖစ္တယ္။ ကုိယ္ခ်က္ေကၽြးထားတဲ့ ဟင္းပြဲကုိ မိသားစုလုိက္ စားတဲ့အခ်ိန္ဆုိ အရမ္းေပ်ာ္တာပဲ။ အခုၾကာဆံခ်က္ကေတာ့ ၀ိတ္ေလွ်ာ့တဲ့လူေတြနဲ႔ သင့္ေတာ္တဲ့ဟင္းလုိ႔ ထင္ပါတယ္။ ၾကက္သားထဲက ၾကက္ေရခြံကုိေတာ့ မစားနဲ႔ေပါ့။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုရင္ အဲဒါေတြက ၀ိတ္တက္ေစလို႔ပါ။ အခုခ်က္တဲ့ ၾကာဆံခ်က္ဟင္းက ထမင္းနဲ႔လည္း စားလို႔ရတယ္။ သူ႔ခ်ည္းပဲစားလို႔ လည္းရတယ္။ စားရတာလည္း ေျခာက္ကပ္ကပ္မျဖစ္ဘူး။ ႂကြက္နားရြက္သုပ္ရဲ႕ အရသာေလးကုိလည္း ခံစားၾကည့္ပါဦး။ အဲဒီဟင္းေလးကေတာ့ ေမျဖဴရဲ႕ အႀကိဳက္ဆံုးဟင္းလ်ာေလးပါလုိ႔ ေျပာခ်င္ပါတယ္။
Ref: 8 Days Journal
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။