ကက္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား
အသီးရြက္
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
တရုတ္ ပဲငံျပာရည္
ျငဳပ္သီးအေတာင့္
ဆီ
ဆား
အခ်ိဳမႈန္႔
ဂ်င္း
ျပဳလုုပ္နည္း
ၾကဳိက္နွစ္သက္ရာ အသီးရြက္၊ ၾကက္သားနွင့္ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကုိ အရြယ္ေတာ္ အတုံး တုံးပါ။
ၾကက္သားကုိ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဂ်င္းအရည္ ညွစ္ျပီး နယ္ထားပါ။
ဆီပူထဲသုိ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပား ရုိက္ထားတာကုိ ထည့္ပါ။
ျပီးေနာက္ အသားမ်ား ထည့္ျပီး ၾကက္သားနီ လာလွ်င္ အသားႏူးရန္ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
ျပိးလွ်င္ ၾကက္သြန္မ်ား အသီးရြက္မ်ားကုိ ေရာထည့္ျပီး တရုတ္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ တဇြန္း၊ အၾကည္ တဇြန္း ထည့္ပါတယ္။ (ဆား အေပါ့ အငန္ ျမည္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ နွင့္ အသီးအရြက္မ်ား သိပ္မနြမ္းခင္ ပန္းကန္ထဲသို႔ ထည့္ျပီး သုံးေဆာင္ နုိင္ပါတယ္။
ျငဳပ္သီးၾကဳိက္ရင္ ျငဳပ္သီး အေတာင့္ ေၾကာ္ထားတာ ကုိထည့္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား
အသီးရြက္
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
တရုတ္ ပဲငံျပာရည္
ျငဳပ္သီးအေတာင့္
ဆီ
ဆား
အခ်ိဳမႈန္႔
ဂ်င္း
ျပဳလုုပ္နည္း
ၾကဳိက္နွစ္သက္ရာ အသီးရြက္၊ ၾကက္သားနွင့္ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကုိ အရြယ္ေတာ္ အတုံး တုံးပါ။
ၾကက္သားကုိ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဂ်င္းအရည္ ညွစ္ျပီး နယ္ထားပါ။
ဆီပူထဲသုိ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပား ရုိက္ထားတာကုိ ထည့္ပါ။
ျပီးေနာက္ အသားမ်ား ထည့္ျပီး ၾကက္သားနီ လာလွ်င္ အသားႏူးရန္ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
ျပိးလွ်င္ ၾကက္သြန္မ်ား အသီးရြက္မ်ားကုိ ေရာထည့္ျပီး တရုတ္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ တဇြန္း၊ အၾကည္ တဇြန္း ထည့္ပါတယ္။ (ဆား အေပါ့ အငန္ ျမည္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ နွင့္ အသီးအရြက္မ်ား သိပ္မနြမ္းခင္ ပန္းကန္ထဲသို႔ ထည့္ျပီး သုံးေဆာင္ နုိင္ပါတယ္။
ျငဳပ္သီးၾကဳိက္ရင္ ျငဳပ္သီး အေတာင့္ ေၾကာ္ထားတာ ကုိထည့္ပါ။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။