ၾကက္သား ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ရင္ပုံသား - ၁၅ က်ပ္သား
ၾကက္ဥ - ၁လုံး
ၾကက္သြန္နီ - ၁လုံး
ပန္းင႐ုတ္ပြ - ၁လုံး
ဥနီ (သို႔) ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လုံး
နာနာတ္သီး - ၁ စိတ္
ခ်င္းအမွ်င္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ ပင္ခန္႔
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္ - ၅ဇြန္း
ျပဳလုုပ္နည္း
ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အတုံးေလးေတြ တုံးၿပီး အရသာ အနည္းငယ္နယ္ပါ ။
ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ ခြဲၿပီး အလႊာေတြကို ဖြင့္ထုတ္ၿပီး ခြာပါ ။
အျခား အသီးအႏွံ ေတြကို ၾကက္သြန္နီ အရြယ္ ပမာဏေလာက္ လွီးထားပါ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ၁ လကၼ အရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ပါ ။
အရသာ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ေၾကေအာင္ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ အရည္ထဲ နစ္ၿပီး ဂ်ဳံမွဳန္႔ေတြထဲ ကပ္လူးေပးပါ ။
ဆီပူပူမွာ ေရႊေရာင္ရေအာင္ ေၾကာ္ယူၿပီး ဆီစစ္ထားပါ ။
အျခား သန္႔တဲ့ ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ အပူေပးပါ ။
ဆီပူလာလွ်င္ ခ်င္းမွ်င္ေလးေတြကို ဆီသတ္ၿပီး အသီးအရြက္ေတြ ထည့္ေၾကာ္ပါ ။
အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားလွ်င္ ဆယ္ယူထားတဲ့ ၾကက္သားေၾကာ္ေတြ ထည့္ေပးပါ ။
ခ်ိဳခ်ဥ္ ေဆာ့စ္ရည္ ေလာင္းထည့္ပါ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး ျဖဴးေပးပါ ။
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္ လုပ္နည္းေလး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ – ၃ ဇြန္း
သၾကား – ၂ ဇြန္း
သဘာဝနာနတ္သီးအရည္ – ၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ – ၁ ဇြန္း
သံပုရာရည္ – ဇြန္းဝက္
ဆား – အနည္းငယ္
အထက္ပါ ပါဝင္ ပစၥည္း အားလုံးကို ေရာၿပီး ေဆာ့စ္ရည္ အျဖစ္က်ိဳထားပါ ။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ရင္ပုံသား - ၁၅ က်ပ္သား
ၾကက္ဥ - ၁လုံး
ၾကက္သြန္နီ - ၁လုံး
ပန္းင႐ုတ္ပြ - ၁လုံး
ဥနီ (သို႔) ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လုံး
နာနာတ္သီး - ၁ စိတ္
ခ်င္းအမွ်င္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ ပင္ခန္႔
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္ - ၅ဇြန္း
ျပဳလုုပ္နည္း
ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အတုံးေလးေတြ တုံးၿပီး အရသာ အနည္းငယ္နယ္ပါ ။
ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ ခြဲၿပီး အလႊာေတြကို ဖြင့္ထုတ္ၿပီး ခြာပါ ။
အျခား အသီးအႏွံ ေတြကို ၾကက္သြန္နီ အရြယ္ ပမာဏေလာက္ လွီးထားပါ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ၁ လကၼ အရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ပါ ။
အရသာ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ေၾကေအာင္ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ အရည္ထဲ နစ္ၿပီး ဂ်ဳံမွဳန္႔ေတြထဲ ကပ္လူးေပးပါ ။
ဆီပူပူမွာ ေရႊေရာင္ရေအာင္ ေၾကာ္ယူၿပီး ဆီစစ္ထားပါ ။
အျခား သန္႔တဲ့ ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ အပူေပးပါ ။
ဆီပူလာလွ်င္ ခ်င္းမွ်င္ေလးေတြကို ဆီသတ္ၿပီး အသီးအရြက္ေတြ ထည့္ေၾကာ္ပါ ။
အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားလွ်င္ ဆယ္ယူထားတဲ့ ၾကက္သားေၾကာ္ေတြ ထည့္ေပးပါ ။
ခ်ိဳခ်ဥ္ ေဆာ့စ္ရည္ ေလာင္းထည့္ပါ ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး ျဖဴးေပးပါ ။
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္ လုပ္နည္းေလး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ – ၃ ဇြန္း
သၾကား – ၂ ဇြန္း
သဘာဝနာနတ္သီးအရည္ – ၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ – ၁ ဇြန္း
သံပုရာရည္ – ဇြန္းဝက္
ဆား – အနည္းငယ္
အထက္ပါ ပါဝင္ ပစၥည္း အားလုံးကို ေရာၿပီး ေဆာ့စ္ရည္ အျဖစ္က်ိဳထားပါ ။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။