ၾကက္႐ိုးင႐ုတ္သီးစိမ္းငပိခ် က္
ၾကက္႐ိုး ၃၀က်ပ္သား
ပုစြန္ငပိ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ေရက်ိဳငပိ(က်ိဳစစ္ပီး) ပန္းကန္လံုး(၁)လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၅က်ပ္သား
ပင္စိမ္း ၁စည္း
ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး
င႐ုတ္ပုေျခာက္ ၄ေတာင့္
~ပထမဦးစြာၾကက္႐ိုးမ်ားကိုခု တ္၍ေရေဆးပီးငံျပာရည္ အရသာမႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ ဆားတို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ
~င႐ုတ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္အေစ ့ထုတ္၍ၾကက္သြန္နီႏွင့္ေရာကာ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
~င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုမညက္တညက္ႀ ကိတ္ထား၍ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကိ ုေလးစိတ္စိတ္ပါ
~ဒယ္အိုးထဲတြင္�ဆီထည္�့ကာဆီ ပူလာလွ်င္ေထာင္းထားေသာအႏွစ္ မ်ားႏွင့္�့ပုဇြန္�ငပိထည္�့ ၍ဆီသတ္�ပါ။
~အႏွစ္မ်ားႂကြပ္၍အနံ့ေမႊးလာ လွ်င္ၾကက္႐ိုးမ်ားထည့္၍လံုး ကာ အေပၚယံတင္းသြားသည္အထိခ်က္ေပ းပါ
~ၾကက္႐ိုးမ်ားအရည္တင္းလာလွ် င္ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ႀကိတ္ထာ းေသာင႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာေရန ည္းနည္းခ်င္းထည့္၍ႏူးေအာင္တ ည္ေပးပါ
~ၾကက္႐ိုးမ်ားႏူးလာလွ်င္ငပိ ေရက်ိဳထည့္ခ်က္ကာေမႊေပးပါ
~ထို႔ေနာက္အေပါ့အငံစိတ္ႀကိဳ က္ျမည္း၍ပင္စိမ္းအုပ္ကာမီးပ ိတ္ေပးလို႔ရပါပီ
Credit to Original Writer
ၾကက္႐ိုး ၃၀က်ပ္သား
ပုစြန္ငပိ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ေရက်ိဳငပိ(က်ိဳစစ္ပီး) ပန္းကန္လံုး(၁)လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၅က်ပ္သား
ပင္စိမ္း ၁စည္း
ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး
င႐ုတ္ပုေျခာက္ ၄ေတာင့္
~ပထမဦးစြာၾကက္႐ိုးမ်ားကိုခု
~င႐ုတ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္အေစ
~င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုမညက္တညက္ႀ
~ဒယ္အိုးထဲတြင္�ဆီထည္�့ကာဆီ
~အႏွစ္မ်ားႂကြပ္၍အနံ့ေမႊးလာ
~ၾကက္႐ိုးမ်ားအရည္တင္းလာလွ်
~ၾကက္႐ိုးမ်ားႏူးလာလွ်င္ငပိ
~ထို႔ေနာက္အေပါ့အငံစိတ္ႀကိဳ
Credit to Original Writer
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။