တုတ္ထိုးစံုျပဳလုပ္နည္း
ငါးဖယ္ ၁၅က်ပ္သား
အာလူးေသး ၂၀က်ပ္သား
သခြားသီး ၂လံုး
ပဲျပား ၂တံုး
ပဲေသြး ၅ခု
ငံုးဥ ၁၅လံုး
အသားတု ၁ထုပ္
~ငါးဖယ္မ်ားကိုအရသာမႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ႏွင့္ဆားတို႔ကို ထည့္၍ေစးေနေအာင္နယ္ကာအလံုးခ ၽြန္ေလးမ်ားျပဳလုပ္၍ဆီပူပူတ ြင္ေၾကာ္ထားပါ
~အားလူးေလးမ်ားကိုျပဳတ္၍အခြ ံခြာကာအရသာမႈန္႔ ဆား င႐ုတ္အေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ ္နဲ႔ေရာနယ္ပါ။ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ဆီပူလာလွ်င္ အာလူးမ်ားကိုထည့္လွိမ့္ကာအေ ရာင္ရလွ်င္ဆယ္ထားပါ
~သခြားသီးကိုအရွည္ေလးမ်ားလွ ီးထားပါ
~ပဲျပားကိုႀတိဂံပံုအတံုးေလး မ်ားတံုး၍နႏြင္းမႈန္႔ ဆားႏွင့္နယ္ကာေရႊဝါေရာင္သမ္ းသည္အထိေၾကာ္ထားပါ
~ပဲေသြးကိုတစ္ခုလွ်င္(၃)တံု းလွီး၍အရသာမႈန္႔ ဆားႏွင့္ေရခမ္းျပဳတ္ထားပါ
~ငံုးဥကိုျပဳတ္ပီးအခြံခြာ၍ပ ဲငံျပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ္ႏွင့ ္ဒယ္အိုးထဲတြင္လွိမ့္ေပးထား ပါ
~အသားတုမ်ားကိုေရစိမ္၍ေပ်ာ့ လာလွ်င္ေရညႇစ္ထုတ္ကာဆီပူပူတ ြင္ေၾကာ္ကာဆယ္ထားပါ
မန္က်ည္းမွည့္အခ်ဥ္ရည္
မန္က်ည္းသီးမွည့္ စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
ထန္းလ်က္ခဲ ၂လံုး
င႐ုတ္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္
ခ်င္း အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
~မန္က်ည္းသီးမွည့္ႏွင့္ထန္း လ်က္ခဲကိုေရ(ႏို႔ဆီဗူးဝက္)ခ န္႔ႏွင့္ေရာ၍က်ိဳေပးပါ။အႏွစ ္ရလာလွ်င္ဆန္ကာျဖင့္စစ္၍ပန္ းကန္လံုးထဲသို႔ထည့္ပါ။
ထိုပန္းကန္လံုးထဲသို႔င႐ုတ္ဆ ီ ဆားအနည္းငယ္ ခ်င္း င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ၾကက္သြန္ ျဖဴေထာင္းကိုထည့္၍ေမႊေပးပါ။ ထို႔ေနာက္အနည္းငယ္ေအးလွ်င္န ံနံပင္ကိုပါးပါးလွီးထည့္၍ေမ ႊေပးပါ
***ထို႔ေနာက္ငါးဖယ္ အာလူး သခြားသီး ပဲျပား ပဲေသြး ငံုးဥ အသားတုတို႔ကိုတုတ္ထိုး၍အခ်ဥ ္ရည္ ၾကာဆံေၾကာ္တို႔ျဖင့္သံုးေဆာ င္ႏိုင္ပါျပီ။
ငါးဖယ္ ၁၅က်ပ္သား
အာလူးေသး ၂၀က်ပ္သား
သခြားသီး ၂လံုး
ပဲျပား ၂တံုး
ပဲေသြး ၅ခု
ငံုးဥ ၁၅လံုး
အသားတု ၁ထုပ္
~ငါးဖယ္မ်ားကိုအရသာမႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ႏွင့္ဆားတို႔ကို
~အားလူးေလးမ်ားကိုျပဳတ္၍အခြ
~သခြားသီးကိုအရွည္ေလးမ်ားလွ
~ပဲျပားကိုႀတိဂံပံုအတံုးေလး
~ပဲေသြးကိုတစ္ခုလွ်င္(၃)တံု
~ငံုးဥကိုျပဳတ္ပီးအခြံခြာ၍ပ
~အသားတုမ်ားကိုေရစိမ္၍ေပ်ာ့
မန္က်ည္းမွည့္အခ်ဥ္ရည္
မန္က်ည္းသီးမွည့္ စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
ထန္းလ်က္ခဲ ၂လံုး
င႐ုတ္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္
ခ်င္း အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
~မန္က်ည္းသီးမွည့္ႏွင့္ထန္း
ထိုပန္းကန္လံုးထဲသို႔င႐ုတ္ဆ
***ထို႔ေနာက္ငါးဖယ္ အာလူး သခြားသီး ပဲျပား ပဲေသြး ငံုးဥ အသားတုတို႔ကိုတုတ္ထိုး၍အခ်ဥ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။