ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္ ေရွာင္ရွားသင့္ေသာ အစားအေသာက္မ်ား
-------------------------- -------------------------- ------------------------ #ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး
တခ်ဳိ႕အစားအစာနဲ႔ ေဖ်ာ္ရည္ေတြက ပဋိဇီ၀ေဆးေတြရဲ႕ စြမ္းအင္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္တဲ့အတြက္ ဒီအစားအစာေတြကုိ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္ စားေသာက္မိပါက နာလန္ထႏုိင္ဖုိ႔ ေႏွးေကြးႏုိင္တယ္ဆုိတာ သင္သိပါရဲ႕လား။ ဒီအစားအစာ ေတြက သင္ မွီ၀ဲလုိက္တဲ့ေဆး၀ါးကုိ ခႏၶာကုိယ္က ေခ်ဖ်က္ႏုိင္ဖုိ႔ အေႏွာင့္အယွက္ေပးႏုိင္တာေၾက ာင့္ပါ။ ဒါ့အျပင္ ဒီအစားအစာေတြေၾကာင့္ အစာအိမ္မွ အစာေတြ အူထဲကုိ ေရာက္ခ်ိန္ေႏွးေကြးသြားေစတဲ ့အတြက္ ေဆး၀ါးကုိ ခႏၶာကုိယ္မွစုပ္ယူႏုိင္စြမ္ း
ေလ်ာ့က်သြားတာေၾကာင့္ပါ။ တစ္ခါတစ္ရံမွာ ဒီအစားအစာေတြက ေဆး၀ါးေတြကုိ
ခႏၶာကုိယ္မွ မစုပ္ယူႏုိင္ေအာင္ ကာကြယ္ထားသလုိ ျဖစ္သြားတဲ့အတြက္ ေဆးရဲ႕
အာနိသင္ေလ်ာ့နည္းသြားေစႏုိင ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲ ေနစဥ္မွာ ေအာက္ပါအစားအစာေတြကုိ ေရွာင္ရွားထားသင့္ပါတယ္။
.......................... .......................... .......................... .......................
#ႏုိ႔ႏွင့္_ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္း
ႏြားႏုိ႔၊ ေထာပတ္၊ ေရခဲမုန္႔၊ ဒိန္ခဲနဲ႔ တျခားႏုိ႔နဲ႔ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းေတြကုိ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္အတြင ္း
မစားသံုးသင့္ပါဘူး။ ႏုိ႔နဲ႔ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမွာ မ်ားစြာ ပါ၀င္တဲ့
ကယ္လ္စီယမ္ေတြက ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးေတြကုိ ခႏၶာကုိယ္မွ စုပ္ယူႏုိင္စြမ္းေလ်ာ့
နည္းေအာင္ ျပဳလုပ္လုိက္တာေၾကာင့္ပါ။ ဒါေပမဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကေတာ့ လူ႔အက်ဳိးျပဳ
ဘက္တီးရီးယားေတြပါ၀င္ေနတဲ့အ တြက္
စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။ ဒီဘက္တီးရီးယားေတြက ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးရဲ႕
ေဘးထြက္ဆုိးက်ဳိးျဖစ္တဲ့ ၀မ္းပ်က္တာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တာေၾကာင့္ပါ။
.......................... .......................... .......................... .......................
#သံဓာတ္ပါ၀င္မႈျမင့္မားေသာ_ အစားအစာမ်ား
သံဓာတ္ကလည္း ကယ္လ္စီယမ္လုိပါပဲ။ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါး စုပ္ယူႏုိင္တာကုိ ပိတ္ပင္ႏုိင္ပါတယ္။ ၾကက္သား၊ အသည္း၊ အနီေရာင္အသား၊ ဂံုး၊ ပုစြန္၊ အခြံမာသီး၊ အစိမ္းရင့္ေရာင္ အရြက္ေတြနဲ႔ အညိဳရင့္ေရာင္ေခ်ာကလက္ေတြကု ိ
ပဋိဇီ၀ ေဆးပတ္လည္ေအာင္ ေသာက္ၿပီးမွသာ စားသင့္ပါတယ္။ သင္က သံဓာတ္ပါ၀င္တဲ့
အားျဖည့္ေဆးကုိ မွီ၀ဲေနသူျဖစ္ရင္ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲၿပီး သံုးနာရီၾကာမွသာ
အားျဖည့္ေဆးကုိ ေသာက္သင့္ပါတယ္။
.......................... .......................... .......................... .......................
#အယ္လ္ကုိေဟာ
အယ္လ္ကုိေဟာကေတာ့ ခႏၶာကုိယ္က ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးေပၚ စုပ္ယူမႈ ဒါမွမဟုတ္ ၿဖိဳခြဲႏုိင္မႈေပၚမွာ ဘာသက္ေရာက္မႈမွ မရွိပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးေတြရဲ႕ ေဘးထြက္ဆုိးက်ဳိးေတြျဖစ္တဲ့ မူးေ၀တာနဲ႔ ၀မ္းပ်က္တာလုိမ်ဳိး အေျခအေနေတြကုိ ပုိမုိဆုိးရြားႏုိင္ပါတယ္။
.......................... .......................... .......................... .......................
#အခ်ဥ္အရသာရွိေသာ_သစ္သီးမ်ာ း
အခ်ဥ္အရသာရွိတဲ့သစ္သီးေတြက ခုခံအားစနစ္ေကာင္းမြန္ေစတဲ့
ဗီတာမင္ စီ ေတြ မ်ားစြာ ပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ အလ်င္အျမန္ နာလန္ထေစဖုိ႔
ကူညီႏုိင္ေပမယ့္ လိေမၼာ္သီး၊ ေရွာက္သီး၊ အထူးသျဖင့္ ဂရိတ္ဖ႐ုသီးေတြက
ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕ ပဋိ ဇီ၀ေဆး၀ါးစုပ္ယူမႈကုိ အလြန္အေႏွာင့္အယွက္ေပးႏုိင္ ပါတယ္။
.......................... .......................... .......................... .......................
#အက္စစ္ပါ၀င္ေသာ_အစားအေသာက္ မ်ား
ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္အတြင ္း အခ်ဥ္အရသာရွိတဲ့သစ္သီးေတြကု ိ
ေရွာင္ရွားသင့္႐ံုမက အက္စစ္ဓာတ္ပါ၀င္မႈ လြန္ကဲတဲ့ အစားအေသာက္ေတြကုိလည္း
ေရွာင္ၾကဥ္ရပါတယ္။ ခႏၶာကုိယ္မွ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးစုပ္ယူမႈကုိ သူတုိ႔ကလည္း
အေႏွာင့္အယွက္ေပးတာေၾကာင့္ပ ါ။ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္အတြင ္း ေခ်ာကလက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြအျပင္ ၀ုိင္၊ ေကာ္ဖီနဲ႔ ေဆာ္ဒါပါ၀င္တဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ေတြကုိလည္း ေရွာင္ထားသင့္ပါတယ္။
.......................... .......................... .......................... .......................
#အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္မႈမ်ားေသာ_ အစားအစာမ်ား
အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္တဲ့အစားအစာေ တြကုိ ေန႔စဥ္ ပါ၀င္ေအာင္ စားသံုးတာက သင့္ခႏၶာကုိယ္ က်န္မာေရးအတြက္ေကာင္းမြန္ေပ မယ့္
သူတုိ႔က အစာအိမ္မွ အစာေတြ ထြက္သြားႏႈန္းကုိ ေႏွးေကြးေစႏုိင္တာေၾကာင့္
ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးကုိ စုပ္ယူႏႈန္း လည္း ေႏွးေကြးသြားတဲ့အတြက္
အာနိသင္ေလ်ာ့သြားႏုိင္ပါတယ္ ။ ဆန္လံုးညိဳ၊ အုတ္စပါး၊ အညိဳေရာင္ေပါင္မုန္႔၊ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ ေျပာင္းဖူးနဲ႔ ဟင္းရြက္ေတြကုိ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္အတြင ္း အမ်ားအျပားမစားသံုးသင့္ပါ။
#ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး
(Good Health Journal 603)
#Good_Health_Journal_Faceb ook_Page တြင္ ယခုကဲ့သုိ႔ က်န္းမာေရးႏွင့္အလွအပေဆာင္း ပါးမ်ားကုိ ဖတ္႐ႈႏုိင္ပါသည္။
https://www.facebook.com/ Good-Health-Journal-3907742 11023677/
--------------------------
တခ်ဳိ႕အစားအစာနဲ႔ ေဖ်ာ္ရည္ေတြက ပဋိဇီ၀ေဆးေတြရဲ႕ စြမ္းအင္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္တဲ့အတြက္ ဒီအစားအစာေတြကုိ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္ စားေသာက္မိပါက နာလန္ထႏုိင္ဖုိ႔ ေႏွးေကြးႏုိင္တယ္ဆုိတာ သင္သိပါရဲ႕လား။ ဒီအစားအစာ ေတြက သင္ မွီ၀ဲလုိက္တဲ့ေဆး၀ါးကုိ ခႏၶာကုိယ္က ေခ်ဖ်က္ႏုိင္ဖုိ႔ အေႏွာင့္အယွက္ေပးႏုိင္တာေၾက
..........................
#ႏုိ႔ႏွင့္_ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္း
ႏြားႏုိ႔၊ ေထာပတ္၊ ေရခဲမုန္႔၊ ဒိန္ခဲနဲ႔ တျခားႏုိ႔နဲ႔ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းေတြကုိ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္အတြင
..........................
#သံဓာတ္ပါ၀င္မႈျမင့္မားေသာ_
သံဓာတ္ကလည္း ကယ္လ္စီယမ္လုိပါပဲ။ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါး စုပ္ယူႏုိင္တာကုိ ပိတ္ပင္ႏုိင္ပါတယ္။ ၾကက္သား၊ အသည္း၊ အနီေရာင္အသား၊ ဂံုး၊ ပုစြန္၊ အခြံမာသီး၊ အစိမ္းရင့္ေရာင္ အရြက္ေတြနဲ႔ အညိဳရင့္ေရာင္ေခ်ာကလက္ေတြကု
..........................
#အယ္လ္ကုိေဟာ
အယ္လ္ကုိေဟာကေတာ့ ခႏၶာကုိယ္က ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးေပၚ စုပ္ယူမႈ ဒါမွမဟုတ္ ၿဖိဳခြဲႏုိင္မႈေပၚမွာ ဘာသက္ေရာက္မႈမွ မရွိပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးေတြရဲ႕ ေဘးထြက္ဆုိးက်ဳိးေတြျဖစ္တဲ့
..........................
#အခ်ဥ္အရသာရွိေသာ_သစ္သီးမ်ာ
အခ်ဥ္အရသာရွိတဲ့သစ္သီးေတြက ခုခံအားစနစ္ေကာင္းမြန္ေစတဲ့
..........................
#အက္စစ္ပါ၀င္ေသာ_အစားအေသာက္
ပဋိဇီ၀ေဆး၀ါးမွီ၀ဲေနစဥ္အတြင
..........................
#အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္မႈမ်ားေသာ_
အမွ်င္ဓာတ္ပါ၀င္တဲ့အစားအစာေ
#ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး
(Good Health Journal 603)
#Good_Health_Journal_Faceb
https://www.facebook.com/
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။