MyFood Myanmar added 6 new photos.
ကန္စြန္းရြက္ နွစ္သက္သူမ်ား မိမိဧ။္ ေနအိမ္တြင္ အိုးနွင့္ သန္႔ရွင္းစြာစိုက္ရ်္ ေဘးကင္းစြာ စားသံုးနိုင္ရန္ ကန္စြန္းရြက္စိုက္နည္းကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ ။
ရန္ကုန္တြင္ ကန္စြန္းခင္းမွ ခူးရ်္ ကစြန္းရြက္ ေရာင္းသူမ်ား ရွိသကဲ႔သို႔ အခ်ဳိ႕ကလည္း ေရဆိုးေျမာင္းေဘးတြင္ အေလ့က် ေပါက္ေနေသာ ကန္စြန္းရြက္မ်ားကို တနုိင္တပိုင္ စီးျပီး ေရာင္းသူမ်ား ရွိပါသည္ ။ ေရဆိုးေျမာင္းထဲတြင္ စက္ရုံမွ စြန္႔ျပစ္သည့္ ဓါတုေဗဒ ေရဆိုးမ်ား လူေနအိမ္မ်ားမွ စြန္႔ျပစ္သည့္ အညစ္အေၾကးမ်ား ရွိျပီး ထိုအနီး အနားတြင္ေပါက္ေသာ ကန္စြန္းရြက္မ်ားတြင္ လူကို ဥပဒ္ေပးေသာ ပိုးမႊားမ်ားပါရွိရ်္ စားသံုုးမိပါက ေရာဂါဆိုးမ်ား ရရွိနိုင္ပါသည္ ။ မိတ္ေဆြ ကန္စြန္းရြက္ ဝယ္လ်င္ သတိထားရ်္ ဝယ္ယူ စားသံုးသင့္ပါသည္ ။
***ကန္စြန္းရြက္ကိုု အိုုးနွင့္ စိုုက္သည့္နည္းကိုု မ်ွေဝေသာ မူလပိုုင္ရွင္
နွင့္ မ်ွေဝသူ အာားလံုုးကိုု My Food Myanmar မွ ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ ။
-------------------------------------------------------------------------------------
ကန္စြန္းရြက္ကို ဒီလိုလည္း စိုက္ပ်ဳိးႏိုင္ပါတယ္ ။
ရိုးရိုးကန္စြန္းရြက္ စည္းအိုးထဲ ထည့္ထားတာ ။ စိုက္ပင္ဆို ဒီလို တညီတည္း အတိုအရွည္ မညီေရအိုး တစ္ဘက္တည္း စုမေနပါ ။
စိုက္လိုပါက အိုးအတြင္း
၁ - သဲ တစ္ဆ ၊ ေျမေဆြး နွစ္ဆ ၊ ျပာ တဆ သမေမႊျပီး အိုးတြင္း သုံးပုံ နွစ္ပုံ ထည့္ပါ ။
၂ - ေျမညွိ ကန္စြန္းေစ့ ၁၀၀ခန့္ျဖဴး ၊
၃ - အေပၚမွ သဲျမဳတ္ေအာင္ ျဖဴး ၊
၄ - ေရေလာင္းေပး ၊ ၅ ရက္ခန့္တြင္ အပင္၂လက္မခန့္ ရွည္လာလ်ွင္ ေရ၁လက္မ အျမဲျမွပ္ထားပါ ။
၅ - ၂၀ရက္ ၾကာလ်င္ ခူးစားပါ ။
ေနာက္တနည္းမွာ
၁ - သဲ တဆ ၊ ေျမေဆြး တဆ ၊ ျပာ တစ္ဆုတ္ ေရာျပီး အိုးတြင္းထည့္ ။
၂ - ထိုေျမေပၚ ေရ လက္ေလးသစ္ခန္႔ ထည့္ ။
၃ - ေစ်းမွ ကန္စြန္းရြက္ တစ္စည္းဝယ္ ။ ကစြန္းညြန့္က္ု ၃လက္မေလာက္ ေျမျမ်ဳပ္ရ်္ တစ္ပင္းျခင္းစိုက္ ။
၄ -၁၀ ရက္ အတြင္း အညြန္႔ ခူးစား ။
၅ - ၇ ရက္ တစ္ၾကိမ္ခန္႔ နြားေခ်းေဆြး လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ ထည့္ေပး ။ သို႔မဟုတ္ အညြန္႔ ခူးျပီးတိုင္း နြားေခ်း ေျမမေဆြးထည့္ ။
၆ - ေနပူ တိုုက္ရိုက္က်ရာမွာထား ၊ ၇ ရက္ တၾကိမ္ ေၾကာ္စားလို႔ ရ၏ ။
-------------------------------------------------------------------------------------
ကန္စြန္းရြက္ကို ဒီလိုလည္း စိုက္ပ်ဳိးႏိုင္ပါတယ္ ။
ရိုးရိုးကန္စြန္းရြက္ စည္းအိုးထဲ ထည့္ထားတာ ။ စိုက္ပင္ဆို ဒီလို တညီတည္း အတိုအရွည္ မညီေရအိုး တစ္ဘက္တည္း စုမေနပါ ။
စိုက္လိုပါက အိုးအတြင္း
၁ - သဲ တစ္ဆ ၊ ေျမေဆြး နွစ္ဆ ၊ ျပာ တဆ သမေမႊျပီး အိုးတြင္း သုံးပုံ နွစ္ပုံ ထည့္ပါ ။
၂ - ေျမညွိ ကန္စြန္းေစ့ ၁၀၀ခန့္ျဖဴး ၊
၃ - အေပၚမွ သဲျမဳတ္ေအာင္ ျဖဴး ၊
၄ - ေရေလာင္းေပး ၊ ၅ ရက္ခန့္တြင္ အပင္၂လက္မခန့္ ရွည္လာလ်ွင္ ေရ၁လက္မ အျမဲျမွပ္ထားပါ ။
၅ - ၂၀ရက္ ၾကာလ်င္ ခူးစားပါ ။
ေနာက္တနည္းမွာ
၁ - သဲ တဆ ၊ ေျမေဆြး တဆ ၊ ျပာ တစ္ဆုတ္ ေရာျပီး အိုးတြင္းထည့္ ။
၂ - ထိုေျမေပၚ ေရ လက္ေလးသစ္ခန္႔ ထည့္ ။
၃ - ေစ်းမွ ကန္စြန္းရြက္ တစ္စည္းဝယ္ ။ ကစြန္းညြန့္က္ု ၃လက္မေလာက္ ေျမျမ်ဳပ္ရ်္ တစ္ပင္းျခင္းစိုက္ ။
၄ -၁၀ ရက္ အတြင္း အညြန္႔ ခူးစား ။
၅ - ၇ ရက္ တစ္ၾကိမ္ခန္႔ နြားေခ်းေဆြး လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ ထည့္ေပး ။ သို႔မဟုတ္ အညြန္႔ ခူးျပီးတိုင္း နြားေခ်း ေျမမေဆြးထည့္ ။
၆ - ေနပူ တိုုက္ရိုက္က်ရာမွာထား ၊ ၇ ရက္ တၾကိမ္ ေၾကာ္စားလို႔ ရ၏ ။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။