မုန့္ဟင္းခါး (ေတာခ်က္) ခ်က္နည္း
-------------------------- ---------
Ingredients:
ငါးခူအေနေတာ္ ၄ေကာင္
စပါးလင္ ၄ပင္
ခ်င္း တတက္
**ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ ၄လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴအေနေတာ္ ၁လံုး (၈မႊာခန္ ့)
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆားအနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္
**ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီအၾကီး ၅လံုး ၊ ၾကက္သြန္နီအေသး ၁၅လံုး
ၾကက္ဥ ၃လံုး
ငွက္ေပ်ာအူ တပိုင္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
**င႐ုတ္သီးအက်က္မႈန့္
ငါးငံၿပာရည္
နံနံပင္
အေၾကာ္စံု
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္
Preparation Method:
၁)ငါးၿပဳတ္ဖို ့အတြက္ ငါးခူေတြကို ေခါင္းၿဖတ္ၿပီး ကိုယ္လံုးကို ဆားနႏြင္းမႈန္ ့၊ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း၊ ခ်င္းအနည္းငယ္၊ စပါးလင္အၿပင္ခြံအရင့္ေတြကို ထံုးပီး ေရအနည္းငယ္ၿဖင့္ ၿပဳတ္ပါ။
၂)ငါးအသားေတြက်က္သြားၿပီဆို လွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး အေအးခံထားပါ။ ငါးၿပဳတ္ရည္ကို စစ္ၿပီး ပန္းကန္တလံုးထဲ ထည့္ထားပါ။ ေနာက္မွ ဟင္းရည္ထဲ ထည့္ပါမည္။
၃)ငါးအေရခြံေတြကိုဖယ္ၿပီး အသားခ်ည္းသပ္သပ္ ႏႊင္ထားပါ။ အ႐ုိးေတြကို ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အခ်ိဳရည္စစ္ ယူထားပါ။
၄)ငါးဆီသတ္အတြက္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ခ်င္း၊စပါးလင္အ ႏုေတြ၊င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ အားလံုးကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္ၿပီး ဆီက်က္လွ်င္ ၾကက္သြန္ေထာင္းကို ဆီသတ္ပါ။
နည္းနည္းၾကာၾကာေလးသတ္ေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ငါးအသားေတြထည့္ၿပီး မေၿခာက္တေၿခာက္ အေနအထားအထိ ရေအာင္ ဆီသတ္ပါ။ ငါးဆီသတ္ေကာင္းမွ ဟင္းရည္ရဲ ့ အရသာေကာင္းမွာပါ။
၅)(Readymade) ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့ကို မီးေအးေအးၿဖင့္ မတူးေအာင္ ေလွာ္ထားပါ။
၆)ဟင္းရည္ခ်က္ဖို့ အိုးၾကီးၾကီးထဲကို ေရ တ၀က္ေလာက္ၿဖည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။ ပြက္ပြက္ဆူမွ အဆင့္(၁)မွ ငါးၿပဳတ္ရည္ကို ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူပါေစ။ အဆင့္(၃)မွ အခ်ိဳရည္ကို ဆက္ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူပါေစ။
အဆင့္(၄)မွ ငါးဆီသတ္ကို ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ၅မိနစ္ခန့္ တည္ပါ။ ေလွာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့ ဆက္ထည့္ၿပီး ေနာက္ ၅မိနစ္ခန့္ တည္ပါ။
ရ)ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ က်န္ေနေသာ ငါးငံၿပာရည္ထည့္ၿပီး ဟင္းရည္အရသာၿပင္ပါ။
၈)ၾကက္သြန္နီအၾကီးေတြကို ၆စိပ္ စိပ္ၿပီး အဖတ္ခြာထားပါ။ ၾကက္ဥေတြကို နာနာေခါက္ထားပါ။ ငွက္ေပ်ာအူအႏုေလးေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီး နႏြင္းရည္ထဲ စိမ္ထားပါ။
၉)ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းရည္အိုးထဲသို ့ အဆင့္(၈)မွ အစာပလာေတြကို ထည့္ၿပီး ေနာက္ ၅မိနစ္ခန့္ တည္ပါ။ ၾကက္သြန္နီအသးေတြနဲ့ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္ကို ထည့္ၿပီး မီးေအးေအးၿဖင့္ ဆက္တည္ထားပါ။
စပါယ္႐ွယ္မုန္ ့ဟင္းခါးဟင္းရည္ ရပါၿပီ....
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို ၿပင္ဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္လို့ ရပါၿပီ႐ွင္...
မူရင္း = KaeKae's FoodPalace
--------------------------
Ingredients:
ငါးခူအေနေတာ္ ၄ေကာင္
စပါးလင္ ၄ပင္
ခ်င္း တတက္
**ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ ၄လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴအေနေတာ္ ၁လံုး (၈မႊာခန္ ့)
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆားအနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္
**ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီအၾကီး ၅လံုး ၊ ၾကက္သြန္နီအေသး ၁၅လံုး
ၾကက္ဥ ၃လံုး
ငွက္ေပ်ာအူ တပိုင္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
**င႐ုတ္သီးအက်က္မႈန့္
ငါးငံၿပာရည္
နံနံပင္
အေၾကာ္စံု
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္
Preparation Method:
၁)ငါးၿပဳတ္ဖို ့အတြက္ ငါးခူေတြကို ေခါင္းၿဖတ္ၿပီး ကိုယ္လံုးကို ဆားနႏြင္းမႈန္ ့၊ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း၊ ခ်င္းအနည္းငယ္၊ စပါးလင္အၿပင္ခြံအရင့္ေတြကို
၂)ငါးအသားေတြက်က္သြားၿပီဆို
၃)ငါးအေရခြံေတြကိုဖယ္ၿပီး အသားခ်ည္းသပ္သပ္ ႏႊင္ထားပါ။ အ႐ုိးေတြကို ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အခ်ိဳရည္စစ္ ယူထားပါ။
၄)ငါးဆီသတ္အတြက္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ခ်င္း၊စပါးလင္အ
နည္းနည္းၾကာၾကာေလးသတ္ေပးပါ။
၅)(Readymade) ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့ကို မီးေအးေအးၿဖင့္ မတူးေအာင္ ေလွာ္ထားပါ။
၆)ဟင္းရည္ခ်က္ဖို့ အိုးၾကီးၾကီးထဲကို ေရ တ၀က္ေလာက္ၿဖည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။ ပြက္ပြက္ဆူမွ အဆင့္(၁)မွ ငါးၿပဳတ္ရည္ကို ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူပါေစ။ အဆင့္(၃)မွ အခ်ိဳရည္ကို ဆက္ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူပါေစ။
အဆင့္(၄)မွ ငါးဆီသတ္ကို ထည့္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ၅မိနစ္ခန့္ တည္ပါ။ ေလွာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့ ဆက္ထည့္ၿပီး ေနာက္ ၅မိနစ္ခန့္ တည္ပါ။
ရ)ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ က်န္ေနေသာ ငါးငံၿပာရည္ထည့္ၿပီး ဟင္းရည္အရသာၿပင္ပါ။
၈)ၾကက္သြန္နီအၾကီးေတြကို ၆စိပ္ စိပ္ၿပီး အဖတ္ခြာထားပါ။ ၾကက္ဥေတြကို နာနာေခါက္ထားပါ။ ငွက္ေပ်ာအူအႏုေလးေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီး နႏြင္းရည္ထဲ စိမ္ထားပါ။
၉)ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းရည္အိုးထဲသို ့ အဆင့္(၈)မွ အစာပလာေတြကို ထည့္ၿပီး ေနာက္ ၅မိနစ္ခန့္ တည္ပါ။ ၾကက္သြန္နီအသးေတြနဲ့ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္ကို ထည့္ၿပီး မီးေအးေအးၿဖင့္ ဆက္တည္ထားပါ။
စပါယ္႐ွယ္မုန္ ့ဟင္းခါးဟင္းရည္ ရပါၿပီ....
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို ၿပင္ဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္လို့ ရပါၿပီ႐ွင္...
မူရင္း = KaeKae's FoodPalace

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။