‘ေဘကြန္ ပုဇြန္ကင္’
-------------------------- -------------------
New Year & Chris-max မွာ လုပ္စားဖုိ႔ ေနာက္ အကင္တစ္မ်ဳိးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ ဒါကေတာ႔ ေဘကြန္ ပုဇြန္ေလးပါ။ ေဘကြန္ ပုဇြန္ကင္ဟာ ပါတီပြဲေတြမွာ အေပါင္းသင္းစံုလင္စြာ လုပ္စားရင္ အလြန္ေကာင္းမြန္တဲ႔ အကင္တစ္မ်ဳိးပါပဲ။ လုပ္ရလည္း အရမ္းလြယ္္ျပီ ပုဇြန္ကို ဘင္ကြန္နဲ႔ ပတ္ျပီ ကင္တဲ႔အတြက္ မီးခိုးရနံ႔ေလးနွင္႔ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ ထုိ႔အျပင္ ပင္စိမ္းလည္း ပါ၀င္တာမုိ႔ ပင္စိမ္းရနံ႔ေလးကို ရရွိမွာပါ။ အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာ လုပ္စားခ်င္လွ်င္ ေရြးခ်ယ္သင္႔တဲ႔ ဟင္းလ်ာတစ္ခုပါပဲ။ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
-------------------------- -------------------
ကင္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http:// www.wutyeefoodhouse.com/ ?p=2581% မွာၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္
-------------------------- -------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား [Ingredients]
ပုဇြန္က်ား ♦ ၁၅က်ပ္သား
ပင္စိမ္း ♦ ၁၂ရြက္
ေဘကြန္ ♦ ၁၂ခု (၆-ရလက္မၾကား ရွိရမည္)
-------------------------- -------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း [Recipes]
၁။ ပုဇြန္ေခါင္းကို ျဖဳတ္ျပီ အခြံႏြာ ထား၍ ေက်ာအနည္းငယ္ ခြဲထားေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ကို ၀ါးတံစို႔မ်ားျဖင္႔ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း သီထားေပးပါ။
၃။ ထို႔ေနာက္ ပင္စိမ္း၂ခုကုိ ပုဇြန္ေပၚတင္လိုက္ပါ။
၄။ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ေဘကြန္ကို ပုဇြန္ေပၚတြင္ ပတ္ထားလိုက္ပါ။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ပုဇြန္မ်ားကို ဆက္လိပ္သြားပါ။
မွတ္ခ်က္။ ။ အကယ္၍ ေဘကြန္မ်ား ပုဇြန္ပတ္ရန္ အရြယ္အစားေသးေနလွ်င္ သြားၾကိဳးထုိးသံမ်ားျဖင္႔ ေအာက္မွာပါသည္႔ ပံုအတုိင္း ခုိင္ေအာင္ ထုိးေပးပါ။
၅။ ကင္မည္ဆိုလွ်င္ မီးကင္ျပားကို ဆီအရင္သုတ္ထားေပးပါ။ မီးေသြး (သုိ႔) ဂက္(စ္) ၾကိဳက္ရာျဖင္႔ ကင္နုိင္ပါသည္။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ တဖက္ကို ၄-၇မိနစ္ၾကား ထားေပးျပီမွ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ။
ရ။ ပုဇြန္ ျဖဴျပီ တင္းလာရင္ က်က္ပါျပီ။
၈။ ေဘကြန္ပုဇြန္ကင္ေလးမ်ားကို အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
Tip: ၾကက္၊ ၀က္၊ အမဲသားမ်ားကို ထုိနည္းအတုိင္း ပင္စိမ္း၊ ေဘကြန္ျဖင္႔ပတ္ျပီ ကင္စားပါက အရသာေကာင္းမြန္သည္ကို ေတြ႔ရသည္။
-------------------------- -------------------
Wutyee Food House
-------------------------- -------------------
--------------------------
New Year & Chris-max မွာ လုပ္စားဖုိ႔ ေနာက္ အကင္တစ္မ်ဳိးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ ဒါကေတာ႔ ေဘကြန္ ပုဇြန္ေလးပါ။ ေဘကြန္ ပုဇြန္ကင္ဟာ ပါတီပြဲေတြမွာ အေပါင္းသင္းစံုလင္စြာ လုပ္စားရင္ အလြန္ေကာင္းမြန္တဲ႔ အကင္တစ္မ်ဳိးပါပဲ။ လုပ္ရလည္း အရမ္းလြယ္္ျပီ ပုဇြန္ကို ဘင္ကြန္နဲ႔ ပတ္ျပီ ကင္တဲ႔အတြက္ မီးခိုးရနံ႔ေလးနွင္႔ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ ထုိ႔အျပင္ ပင္စိမ္းလည္း ပါ၀င္တာမုိ႔ ပင္စိမ္းရနံ႔ေလးကို ရရွိမွာပါ။ အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာ လုပ္စားခ်င္လွ်င္ ေရြးခ်ယ္သင္႔တဲ႔ ဟင္းလ်ာတစ္ခုပါပဲ။ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
--------------------------
ကင္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http://
--------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား [Ingredients]
ပုဇြန္က်ား ♦ ၁၅က်ပ္သား
ပင္စိမ္း ♦ ၁၂ရြက္
ေဘကြန္ ♦ ၁၂ခု (၆-ရလက္မၾကား ရွိရမည္)
--------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း [Recipes]
၁။ ပုဇြန္ေခါင္းကို ျဖဳတ္ျပီ အခြံႏြာ ထား၍ ေက်ာအနည္းငယ္ ခြဲထားေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ကို ၀ါးတံစို႔မ်ားျဖင္႔ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း သီထားေပးပါ။
၃။ ထို႔ေနာက္ ပင္စိမ္း၂ခုကုိ ပုဇြန္ေပၚတင္လိုက္ပါ။
၄။ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ေဘကြန္ကို ပုဇြန္ေပၚတြင္ ပတ္ထားလိုက္ပါ။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ပုဇြန္မ်ားကို ဆက္လိပ္သြားပါ။
မွတ္ခ်က္။ ။ အကယ္၍ ေဘကြန္မ်ား ပုဇြန္ပတ္ရန္ အရြယ္အစားေသးေနလွ်င္ သြားၾကိဳးထုိးသံမ်ားျဖင္႔ ေအာက္မွာပါသည္႔ ပံုအတုိင္း ခုိင္ေအာင္ ထုိးေပးပါ။
၅။ ကင္မည္ဆိုလွ်င္ မီးကင္ျပားကို ဆီအရင္သုတ္ထားေပးပါ။ မီးေသြး (သုိ႔) ဂက္(စ္) ၾကိဳက္ရာျဖင္႔ ကင္နုိင္ပါသည္။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ တဖက္ကို ၄-၇မိနစ္ၾကား ထားေပးျပီမွ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ။
ရ။ ပုဇြန္ ျဖဴျပီ တင္းလာရင္ က်က္ပါျပီ။
၈။ ေဘကြန္ပုဇြန္ကင္ေလးမ်ားကို အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
Tip: ၾကက္၊ ၀က္၊ အမဲသားမ်ားကို ထုိနည္းအတုိင္း ပင္စိမ္း၊ ေဘကြန္ျဖင္႔ပတ္ျပီ ကင္စားပါက အရသာေကာင္းမြန္သည္ကို ေတြ႔ရသည္။
--------------------------
Wutyee Food House
--------------------------
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။