ျမန္မာ့႐ိုးရာဟင္းတစ္မ်ိဳးျ ဖစ္တဲ့
ငါးသေလာက္အ႐ိုးႏူးေပါင္းနည္ း
=========================
ငါးသေလာက္..၅၀သားခန္႔၂ေကာင္ ကို.
၃ပိုင္းပိုင္းၿပီးေဆးေၾကာသန ္႔စင္ၿပီးနႏြင္းမႉန္႔အနည္းင ယ္။
.
ဟင္းခတ္မႉန္႔..လက္ဖက္ဇြန္း၂ ဇြန္း..ဆား၁ဇြန္း.
.ေ႐ွာက္သီးတစ္လံုးအရည္ညႇစ္ထ ည့္ကာ..
၁နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
.
င႐ုပ္ပုသီး၄ေတာင္႔ခန္႔..ၾကက ္သြန္နီ..၃လံုး.
.ၾကက္သြန္ျဖဴ၁ဥ..ဂ်င္းလက္တစ ္ဆစ္ခန္႔တစ္တံုး...
ညႇက္ေအာင္ေရာေထာင္းထားပါ။
.
ၾကက္သြန္နီ ၅လံုးအခြံႏြာထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၅လံုးခန္႔ေဆးေၾ ကာထားပါ။
.
စပါးလင္လက္တစ္ဆစ္ခန္႔၅ပင္ခန ္႔ျဖတ္ထားပါ..
စပါးလင္အစား..ၾကံပိုင္းေတြက ိုလဲအသံုးျပဳလို႔ရပါတယ္႐ွင္ ့။
.
ခ်က္မည့္အိုးထဲသို႔..
စပါးလင္ခင္းထည့္ပ၊ၿပီးရင္ႏွ ပ္ထားတဲ့ငါးျဖန္႔ထည့္ပါ...
.
အေပၚမွေထာင္းထားတဲ့ င႐ုပ္အႏွစ္နဲ႔
ၾကက္သြန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး...နဲ႔ဆီ၂၀သားခ န္႔ထည့္ၿပီး
ေရသန္႔ ထည့္ပ၊ငါးျမဳပ္တဲ့ထိထည့္ၿပီ းအဖံုးအုပ္ကာ
မီးျဖည္းျဖည္းနဲ႔ခ်က္ေပးပါ
.
ဟင္းအိုးကိုမေမႊပါႏွင့္ လုွူပ္ေပးရံုေလးသာျပဳပ္ပါ.
တေရခန္းပါက..ငါးရဲ႕ဦးေခါင္ းပိုင္းကိုျမည္းၾကည့္ပါ
.ႏူးၿပီးလားလို႔ မႏူးေသးရင္ေနာက္တစ္ေရ..
ထပ္ထည့္ၿပီးဆီျပန္တဲ့ထိထားက ာမီးပိတ္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီး ႐ွင့္။
ငါးအ႐ိုးႏူးေပါင္းခ်ိန္မွ၊၁ နာရီမွ ၁နာရီခြဲထိအခ်ိန္ယူၿပီးစိတ္ ႐ွည္႐ွည္ေပါင္းရပါတယ္။မီးျပ င္းလို႔မရပါတူးတတ္ပါသည္။
.
မီးေသြးဖိုနဲ႔ခ်က္လို႔ရသလို ဂက္စ္မီးဖို.ာလ်ွပ္စစ္ေပါင္ းအိုးမ်ားနဲ႔လဲအသံုးျပဳလို႔ ရပါတယ္႐ွင့္။
.
Sis Tin Thu Zar Winရဲ႕ခ်က္နည္းေလးပါ႐ွင့္။. .
.
Thida lay lay
=========
ငါးသေလာက္အ႐ိုးႏူးေပါင္းနည္
=========================
ငါးသေလာက္..၅၀သားခန္႔၂ေကာင္
၃ပိုင္းပိုင္းၿပီးေဆးေၾကာသန
.
ဟင္းခတ္မႉန္႔..လက္ဖက္ဇြန္း၂
.ေ႐ွာက္သီးတစ္လံုးအရည္ညႇစ္ထ
၁နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
.
င႐ုပ္ပုသီး၄ေတာင္႔ခန္႔..ၾကက
.ၾကက္သြန္ျဖဴ၁ဥ..ဂ်င္းလက္တစ
ညႇက္ေအာင္ေရာေထာင္းထားပါ။
.
ၾကက္သြန္နီ ၅လံုးအခြံႏြာထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၅လံုးခန္႔ေဆးေၾ
.
စပါးလင္လက္တစ္ဆစ္ခန္႔၅ပင္ခန
စပါးလင္အစား..ၾကံပိုင္းေတြက
.
ခ်က္မည့္အိုးထဲသို႔..
စပါးလင္ခင္းထည့္ပ၊ၿပီးရင္ႏွ
.
အေပၚမွေထာင္းထားတဲ့ င႐ုပ္အႏွစ္နဲ႔
ၾကက္သြန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး...နဲ႔ဆီ၂၀သားခ
ေရသန္႔ ထည့္ပ၊ငါးျမဳပ္တဲ့ထိထည့္ၿပီ
မီးျဖည္းျဖည္းနဲ႔ခ်က္ေပးပါ
.
ဟင္းအိုးကိုမေမႊပါႏွင့္ လုွူပ္ေပးရံုေလးသာျပဳပ္ပါ.
တေရခန္းပါက..ငါးရဲ႕ဦးေခါင္
.ႏူးၿပီးလားလို႔ မႏူးေသးရင္ေနာက္တစ္ေရ..
ထပ္ထည့္ၿပီးဆီျပန္တဲ့ထိထားက
ငါးအ႐ိုးႏူးေပါင္းခ်ိန္မွ၊၁
.
မီးေသြးဖိုနဲ႔ခ်က္လို႔ရသလို
.
Sis Tin Thu Zar Winရဲ႕ခ်က္နည္းေလးပါ႐ွင့္။.
.
Thida lay lay
=========
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။