လတ္ဆတ္ေသာ သစ္သီးမ်ား စားသုံးပါ
သစ္သီးဝလံေတြမီွဝဲစားသုံးတယ္ဆုိတာ သစ္သီးေတြဝယ္၊ အစိတ္ကေလးျဖစ္ေအာင္စိတ္၊ ျပီးရင္ ဝါးစားလုိက္ရုံေလးပဲလုိ႔ ကြ်ႏု္ပ္တို႔အားလုံး ယူဆၾကပါတယ္။
စားပုံစားနည္းနဲ႔ ဘယ္အခ်ိန္မွာ စားေပးရမယ္ဆုိတာ သိပါက အက်ဳိးအျမတ္ပုိ၍ ရရိွခံစားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ သစ္သီးအသား၊ အႏွစ္ သုိ႔မဟုတ္ တစ္ခုလုံးစားျခင္းက အမွ်င္ဓာတ္ေတြရရိွေစတာမုိ႔ ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ေသာက္ျခင္းထက္ ပိုမုိေကာင္းမြန္ပါတယ္။
ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ေသာက္မယ္ဆုိရင္ တငုံခ်င္း ျဖည္းျဖည္းေသာက္ပါ။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ ျမဳံမခ်ခင္ တံေတြးနဲ႔ ေပါင္းစပ္ရမွာ ျဖစ္လုိ႔ပါပဲ။
သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ဖုိ႔ လုိတဲ့အခ်ိန္မွာ လတ္ဆတ္ေသာ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္သာ ေသာက္သုံးပါ။ ဗူးထဲကဟာေတြ မေသာက္ပါနဲ႔။
အပူေပးထားတဲ့ အခ်ဳိရည္ေတြကို မေသာက္ပါနဲ႔။ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ထားသည့္ အသီးမ်ားကိုလည္း မစားပါနဲ႔။ အရသာပဲရိွတာပါ။ အာဟာရ လုံးဝ မေျမာက္ပါဘူး။ ဒါ့ေၾကာင့္ အာဟာရဓာတ္ လုိခ်င္ရင္ ဒူးရင္းသီးျပဳတ္ေတြ လုပ္မေနပါနဲ႔ေတာ့။ သစ္သီးေတြ ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းက ဗီတာမင္ဓာတ္အားလုံး ဖ်က္ဆီးပစ္ပါတယ္။
နည္းလမ္းမွန္ သစ္သီးစားသုံးနည္း
သစ္သီးေတြကုိ ထမင္းစားအျပီး အခ်ဳိပြဲအေနျဖင့္မဟုတ္ဘဲ အစာအိမ္ေဟာင္းေလာင္းျဖစ္ေနခ်ိန္မွာ စားေပးသင့္ပါတယ္။
သစ္သီးကို အဲဒီလုိ မီွဝဲစားသုံးပါက ကုိယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့ခ်ျခင္းနဲ႔ တျခားလုပ္ေဆာင္ခ်က္မ်ားအတြက္ စြမ္းအင္ရရိွေစကာ ခႏၶာကုိယ္ရိွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားဖယ္ရွားသည့္ လုပ္ငန္းကို ေဆာင္ရြက္ေပးပါ။
မွန္ကန္ေသာ သစ္သီးမီွဝဲစားသုံးနည္းကို ေကာင္းစြာနားလည္ထားပါက အလွအပ၊ အသက္ရွည္ျခင္း၊ က်န္းမာျခင္း၊ အားအင္၊ ေပ်ာ္ရႊင္ျခင္းနဲ႔ ပုံမွန္ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ပုိင္ဆုိင္မယ့္ လ်ဳိ႕ဝွက္ခ်က္ကို ရရိွေစပါတယ္။
သစ္သီးဝလံသည္ အေရးၾကီးဆုံးအစားအစာျဖစ္
ေပါင္မုန္႔ ႏွစ္ခ်က္စားျပီး အသီးတစ္စိတ္စားတယ္ဆုိပါစုိ႔။ ေပါင္မုန္႔ထက္ အသီးက အစာေၾကပုိျမန္တာ
ေၾကာင့္ အသီးက ခဏအတြင္း အစာေၾကျပီး အစာအိမ္ကေနတဆင့္ အူေတြအတြင္း တန္းသြားဖုိ႔ အဆင္သင့္
ၿဖစ္ေနေပမယ့္ သြားမယ့္လမ္းေၾကာင္းကို ေပါင္မုန္႔ေတြ ပိတ္ဆုိ႔ကာ အစာေခ်ဖုိ႔ ပုိမိုၾကန္႔ၾကာေစပါတယ္။
ဒါ့ေၾကာင့္မုိ႔ အစာအိမ္အတြင္း အစာမရိွတဲ့အခ်ိန္ သုိ႔မဟုတ္ ထမင္းမစားမီ အသီးကုိ စားတာ ပိုမုိေကာင္းမြန္ ပါတယ္။
Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။