အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္း
-------------------------- ------
က်ြန္မရဲ.ေမြးေန.မွာအုန္းနိ ု.ေခါက္ဆြဲခ်က္ျဖစ္တာမို.
သူငယ္ခ်င္းေတြကို လာပို.တာပါ ခ်က္နည္းကေတာ. ေရးျပီးသားပါရွင္
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ. အုန္းသီးကို ကိုယ္တိုင္ညွစ္ထားပါတယ္..
အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲ
အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲကို လြယ္လြယ္ကူကူ၀ယ္စား
လို.ရတုန္းက တစ္ခါမွကိုယ္တိုင္မခ်က္ဖူးပ ါ၊
၀ယ္စားမရေတာ. ကိုယ္တိုင္ခ်က္ရပါျပီ။ ဒီမွာအုန္းနို.
အလြယ္တကူ ၀ယ္လို.ရေတာ. ခ်က္ရတာ သိပ္အဆင္ေျပပါတယ္ရွင္..
အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲအတြက္
1) ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို နဲနဲမာမာျပဳတ္ကာ အေအးခံထားပါ၊ - 1 Kg
2) ျကက္သြန္ဥနီေသးေသး - 20 လံုးကို အခြံခြာျပီးေရေဆးထားပါ၊
3) ဆား၊နနြင္း၊ ငံျပာရည္၊ အရသာမုန္. ၊သျကား
4)ျကက္သား & ျကက္ရုိး - 1/2 KG ကို အသားကိုေသးေသးတုန္း
ျပီး ျကက္ရုိးကို ႏွစ္ပိုင္းသံုးပိုင္းခုတ္ကာ ဆား၊ နႏြင္းနယ္ကာ
1 နာရီခန္.နွပ္ထားပါ..
5) ျကက္သားခ်က္ရန္အတြက္ ျကက္သြန္နီ - 4 လံုးနွင့္ ျဖဴ 3မြာကို
ငရုပ္သီးအစိမ္းမွဳန္.ထည္.ကာ ညွက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
6) အုန္းနိဳ. (50) g တစ္ဗူး
7) ကုလားပဲ အစိ္မ္းမုန္. (50) g
8)ျကက္ဥ - 3 လံုး ကို ျပဳတ္ျပီ အခြြံြံခြာ ပါးပါးလွီးထားပါ..
9)ပဲေသြး - 6 တုန္းကိုျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ၊
10)အုန္နို.ေခါက္ဆြဲထဲထည္.စ ားရန္ ျကက္သြန္နီ - 2 လံုးကို ပါးပါးလွီး
ျပီးေရစိမ္ထားပါ၊
11)သံပုရာသီး ( 2) လံုးကို အစိတ္ေလးေတြစိတ္ထားပါ။
12)အ၀ါအျကြတ္ေျကာ္ - 50 g ကိုလဲ ဆီေပၚေျကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
13)ငရုပ္သီး အေလွာ္မုန္.
ခ်က္နည္း
*ေထာင္းထားေသာျကက္သြန္ကို နနြင္းမုွန္.ထည္ကာဆီသတ္ျပီး
ျကက္သား၊ျကက္ရုိးနွင ့္ငံျပာရည္၊ ဆား။ အရသာမွဳန္.ထည္.ကာ ခ်က္ထားပါ။
*ကုလားပဲစိမ္းမွုန္.ကို ေရ 1/2 liter နွင့္ေျကေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး ပဲရည္ကိုဇကာ နွင့္စစ္ခ်ပါ၊
*အိုးျကီးျကီးတြင္ေရ - 5 liter ခန္.ကို တည္ထားျပီး ပြက္ပြက္ဆူလ်င္
ပဲရည္ကိုထည္.ျပီးမခဲေစရန္ မီးျပင္းျပင္းနွင့္ ဆက္တိုက္ေမြပါ။
ပဲရည္ဆူလ်င္ အခြြံခြာထားတဲ.ျကက္သြန္နီေသ းေလးနွင့္
ခ်က္ထားတဲ.ျကက္သား၊ျကက္ရုိး ေတြကို ဆီစစ္ကာထည္.ပါ။ ထိုေနာက္ ၊
အုန္းနို.၊ဆား၊ ငံျပာရည္၊ သျကား၊အရသာမုွန္.ထည္.ျပီး 20 မိနစ္ခန္.ျကာလ်ွင္
ပါးပါးလွီးထားတဲ.ျကက္ဥ နွင္ ပဲေသြးတိုကိုထည္.ကာ ဆူေအာင္ထားလိုက္ရင္
အုန္းနို.ပာင္းရည္ရပါျပီ။
ျပင္ဆင္နည္း
*မုန္.တပြဲစာ ေခါက္ဆြဲကိုပုဂံထဲထည္. အုန္းနို.ပာင္းရည္ဆမ္းျပီး
ပါးပါးလွီးထားေသာျကက္သြန္နီ ၊ ငရုပ္သီးအေလွာ္မွဳန္.၊
အျကြတ္ေျကာ္တိုကို ထည္.ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး သံုးေဆာင္
နို္င္ပါျပီရွင္..
*ေသြးတက္မည္စိုးလ်ွင္ အုန္းနို.ေလ်ာ.ထည္.ပါ၊
အုန္းနိဳ.မစားသူမ်ားနိဳ.စိမ ္းဗူးနွင့္ခ်က္ပါ။
သတ္သတ္လြတ္စားသူမ်ား ျကက္သားအစား
အသားတု ေရစိ္မ္ျပီးထည္.လို.ရပါတယ္ရ ွင္…
ပဲမွုန္.ထည္.တာအရမ္းမ်ားသြာ းရင္လဲ အရမ္းပ်စ္ျပီး စားလို.မေကာင္းပါ။
မူရင္း = Myanmar Foods & Other
သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။
--------------------------
က်ြန္မရဲ.ေမြးေန.မွာအုန္းနိ
သူငယ္ခ်င္းေတြကို လာပို.တာပါ ခ်က္နည္းကေတာ. ေရးျပီးသားပါရွင္
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ. အုန္းသီးကို ကိုယ္တိုင္ညွစ္ထားပါတယ္..
အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲ
အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲကို လြယ္လြယ္ကူကူ၀ယ္စား
လို.ရတုန္းက တစ္ခါမွကိုယ္တိုင္မခ်က္ဖူးပ
၀ယ္စားမရေတာ. ကိုယ္တိုင္ခ်က္ရပါျပီ။ ဒီမွာအုန္းနို.
အလြယ္တကူ ၀ယ္လို.ရေတာ. ခ်က္ရတာ သိပ္အဆင္ေျပပါတယ္ရွင္..
အုန္းနို.ေခါက္ဆြဲအတြက္
1) ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို နဲနဲမာမာျပဳတ္ကာ အေအးခံထားပါ၊ - 1 Kg
2) ျကက္သြန္ဥနီေသးေသး - 20 လံုးကို အခြံခြာျပီးေရေဆးထားပါ၊
3) ဆား၊နနြင္း၊ ငံျပာရည္၊ အရသာမုန္. ၊သျကား
4)ျကက္သား & ျကက္ရုိး - 1/2 KG ကို အသားကိုေသးေသးတုန္း
ျပီး ျကက္ရုိးကို ႏွစ္ပိုင္းသံုးပိုင္းခုတ္ကာ
1 နာရီခန္.နွပ္ထားပါ..
5) ျကက္သားခ်က္ရန္အတြက္ ျကက္သြန္နီ - 4 လံုးနွင့္ ျဖဴ 3မြာကို
ငရုပ္သီးအစိမ္းမွဳန္.ထည္.ကာ
6) အုန္းနိဳ. (50) g တစ္ဗူး
7) ကုလားပဲ အစိ္မ္းမုန္. (50) g
8)ျကက္ဥ - 3 လံုး ကို ျပဳတ္ျပီ အခြြံြံခြာ ပါးပါးလွီးထားပါ..
9)ပဲေသြး - 6 တုန္းကိုျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ၊
10)အုန္နို.ေခါက္ဆြဲထဲထည္.စ
ျပီးေရစိမ္ထားပါ၊
11)သံပုရာသီး ( 2) လံုးကို အစိတ္ေလးေတြစိတ္ထားပါ။
12)အ၀ါအျကြတ္ေျကာ္ - 50 g ကိုလဲ ဆီေပၚေျကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
13)ငရုပ္သီး အေလွာ္မုန္.
ခ်က္နည္း
*ေထာင္းထားေသာျကက္သြန္ကို နနြင္းမုွန္.ထည္ကာဆီသတ္ျပီး
ျကက္သား၊ျကက္ရုိးနွင ့္ငံျပာရည္၊ ဆား။ အရသာမွဳန္.ထည္.ကာ ခ်က္ထားပါ။
*ကုလားပဲစိမ္းမွုန္.ကို ေရ 1/2 liter နွင့္ေျကေအာင္ေဖ်ာ္ျပီး ပဲရည္ကိုဇကာ နွင့္စစ္ခ်ပါ၊
*အိုးျကီးျကီးတြင္ေရ - 5 liter ခန္.ကို တည္ထားျပီး ပြက္ပြက္ဆူလ်င္
ပဲရည္ကိုထည္.ျပီးမခဲေစရန္ မီးျပင္းျပင္းနွင့္ ဆက္တိုက္ေမြပါ။
ပဲရည္ဆူလ်င္ အခြြံခြာထားတဲ.ျကက္သြန္နီေသ
ခ်က္ထားတဲ.ျကက္သား၊ျကက္ရုိး
အုန္းနို.၊ဆား၊ ငံျပာရည္၊ သျကား၊အရသာမုွန္.ထည္.ျပီး 20 မိနစ္ခန္.ျကာလ်ွင္
ပါးပါးလွီးထားတဲ.ျကက္ဥ နွင္ ပဲေသြးတိုကိုထည္.ကာ ဆူေအာင္ထားလိုက္ရင္
အုန္းနို.ပာင္းရည္ရပါျပီ။
ျပင္ဆင္နည္း
*မုန္.တပြဲစာ ေခါက္ဆြဲကိုပုဂံထဲထည္. အုန္းနို.ပာင္းရည္ဆမ္းျပီး
ပါးပါးလွီးထားေသာျကက္သြန္နီ
အျကြတ္ေျကာ္တိုကို ထည္.ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး သံုးေဆာင္
နို္င္ပါျပီရွင္..
*ေသြးတက္မည္စိုးလ်ွင္ အုန္းနို.ေလ်ာ.ထည္.ပါ၊
အုန္းနိဳ.မစားသူမ်ားနိဳ.စိမ
သတ္သတ္လြတ္စားသူမ်ား ျကက္သားအစား
အသားတု ေရစိ္မ္ျပီးထည္.လို.ရပါတယ္ရ
ပဲမွုန္.ထည္.တာအရမ္းမ်ားသြာ
မူရင္း = Myanmar Foods & Other
သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။