ပုစြန္ခ်ဥ္
အိမ္မွာ ေမေမလုပ္တဲ့နည္းကုိ မၽေဝလုိက္ပါတယ္
ပုစြန္ေသးေသး ၂၀ သားကုိ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ
ဇကာနဲ႕ေရခဏစစ္ထားျပီး ဆားကုိ ခါတုိင္းဟင္းခ်က္တာထက္ နဲနဲပုိထည့္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါ နာရီဝက္ေလာက္ေရစစ္ထားျပီး ထမင္းပူပူနဲ႕ ဆားနယ္ထားတဲ့ပုစြန္ကုိ ေရာနယ္ေပးပါ
နယ္ျပီးရင္ ေျခာက္ေသြ႕သန္႕ရွင္းတဲ့ အေနေတာ္ဖန္ပုလင္းထဲကုိ ဖိသိပ္ျပီးထည့္ပါ
ပုလင္းျပည့္ေအာင္ အေပၚကေန ဝါးရြက္ ငွက္ေပ်ာရြက္ဖိထည့္ျပီး ေလလုံေအာင္အဖုံးဖုံးကာ တစ္ည ထားလုိက္ပါ
ေနာက္တေန႕အဖုံးဖြင့္ျပီး ပန္ကန္ျပားေပၚေမွာက္ထားေပးပ ါ
ပုစြန္ခ်ဥ္ပုလင္းမွ ထြက္က်လာေသာ အရည္မ်ားကုိ ေန႕တုိင္းသြန္ပစ္ေပးပါ
အဲဒီအတုိင္း ၂ ရက္ ၃ ရက္ထားျပီးရင္ ပုစြန္ခ်ဥ္ ရပါျပီ
ခ်ဥ္ျပီးမွ ေရခဲသတၱာထဲထည့္ပါ
ငါးခ်ဥ္ကုိ အိမ္မွာေတာ့ ငါးခုံးမနဲ႕လုပ္ျပီး ေရစစ္ရင္ အေပၚကေန အေလးတခုခုနဲ႕ဖိထားရပါတယ္ က်န္တာေတာ့ ဒီနည္းအတုိင္းပဲလုပ္ပါတယ္
ပုစြန္ခ်ဥ္သုပ္ကုိ ၾကက္သြန္နီ ဆီ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ ရွမ္းနံနံ စပါးလင္နဲ႕ ေရာျပီးသုပ္စားပါတယ္
Credit: မြန္မ လက္ရာ စားစရာ
အိမ္မွာ ေမေမလုပ္တဲ့နည္းကုိ မၽေဝလုိက္ပါတယ္
ပုစြန္ေသးေသး ၂၀ သားကုိ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ
ဇကာနဲ႕ေရခဏစစ္ထားျပီး ဆားကုိ ခါတုိင္းဟင္းခ်က္တာထက္ နဲနဲပုိထည့္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါ နာရီဝက္ေလာက္ေရစစ္ထားျပီး ထမင္းပူပူနဲ႕ ဆားနယ္ထားတဲ့ပုစြန္ကုိ ေရာနယ္ေပးပါ
နယ္ျပီးရင္ ေျခာက္ေသြ႕သန္႕ရွင္းတဲ့ အေနေတာ္ဖန္ပုလင္းထဲကုိ ဖိသိပ္ျပီးထည့္ပါ
ပုလင္းျပည့္ေအာင္ အေပၚကေန ဝါးရြက္ ငွက္ေပ်ာရြက္ဖိထည့္ျပီး ေလလုံေအာင္အဖုံးဖုံးကာ တစ္ည ထားလုိက္ပါ
ေနာက္တေန႕အဖုံးဖြင့္ျပီး ပန္ကန္ျပားေပၚေမွာက္ထားေပးပ
ပုစြန္ခ်ဥ္ပုလင္းမွ ထြက္က်လာေသာ အရည္မ်ားကုိ ေန႕တုိင္းသြန္ပစ္ေပးပါ
အဲဒီအတုိင္း ၂ ရက္ ၃ ရက္ထားျပီးရင္ ပုစြန္ခ်ဥ္ ရပါျပီ
ခ်ဥ္ျပီးမွ ေရခဲသတၱာထဲထည့္ပါ
ငါးခ်ဥ္ကုိ အိမ္မွာေတာ့ ငါးခုံးမနဲ႕လုပ္ျပီး ေရစစ္ရင္ အေပၚကေန အေလးတခုခုနဲ႕ဖိထားရပါတယ္ က်န္တာေတာ့ ဒီနည္းအတုိင္းပဲလုပ္ပါတယ္
ပုစြန္ခ်ဥ္သုပ္ကုိ ၾကက္သြန္နီ ဆီ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ ရွမ္းနံနံ စပါးလင္နဲ႕ ေရာျပီးသုပ္စားပါတယ္
Credit: မြန္မ လက္ရာ စားစရာ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။