ငါးေႁမြထိုးအခ်ဥ္ဆီျပန္
ငါးေႁမြထိုး ၃၀က်ပ္သား
င႐ုတ္ပြေျခာက္ ၅ခု
ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
မဆလာ အနည္းငယ္
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၇ဇြန္း
~ငါးေႁမြထိုးမ်ားကိုအေၾကးထိ ုး၍မႊန္းကာအပိုင္းမ်ားပိုင္ းပါ
~ထို႔ေနာက္ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ငံ ျပာရည္ အရသာမႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ ဆားတို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ
~င႐ုတ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္၍အေ စ့ထုတ္ကာၾကက္သြန္နီႏွင့္ေရာ ၍ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
~ထိုအႏွစ္မ်ားကိုဆီပူပူတြင္ ဆီသတ္၍ႂကြပ္လာလွ်င္ငါးမ်ားထ ည့္လံုးပါ
~ထို႔ေနာက္ေရကိုနည္းနည္းခ်င ္းစီထည့္၍ငါးအသားႏူးေအာင္ခ် က္ပါ
~ငါးအသားႏူးလွ်င္မန္က်ည္းမွ ည့္အႏွစ္ထည့္၍ဆူေအာင္တည္ပီး အေပါ့အငံျမည္းကာဆီျပန္လွ်င္ မဆလာႏွင့္နံနံပင္အုပ္၍မီးပိ တ္ေပးလို႔ရပါပီ
***ဆတ္မႊကင္ပြန္းခ်ဥ္
ဆတ္သားေျခာက္ ၁၀က်ပ္သား
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ ၂စည္း
င႐ုတ္သီးဆီသတ္ စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း၃ဇြန္း
~ဆတ္သားေျခာက္မ်ားကို(၁)နာရ ီခန္႔ေရစိမ္၍ထုကာအရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ
~ထို႔ေနာက္ေပါင္းအိုး(Press ure Cooker)ထဲသို႔ထည့္ပီးင႐ုတ္သ ီးဆီသတ္ႏွင့္ေရာနယ္ကာေရျမဳပ ္ရံုထည့္ပီးမိနစ္(၂၀)ခန္႔ေပ ါင္းေပးပါ
~အသားႏူးလွ်င္အေအးခံ၍မႊထားပ ါ
~ၾကက္သြန္နီႏွင့္င႐ုတ္သီးအၾ ကမ္းမႈန္႔ကိုေရာေထာင္း၍ဆီပူ ပူတြင္ဆီသတ္ကာအနံ့ေမႊးလာလွ် င္မႊထားေသာဆတ္သားေျခာက္မ်ား ကိုထည့္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ ထည့္ေမႊပီးအရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖ စ္၍ဆီျပန္လာလွ်င္မီးပိတ္ေပး လို႔ရပါပီ
***ေရႊဖ႐ံုၫြန္႔ဟင္းခ်ိဳ
ေရႊဖရံုၫြန္႔ ၂စည္း
ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး(ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး(ပါးပါးလွီးထားပါ)
~ေရႊဖရံုၫြန္႔မ်ားကိုအ႐ိုးရ င့္မ်ားဖယ္ထုတ္၍သင္ထားပါ
~အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ေရေႏြး ၾကက္သြန္နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ အရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္၍သမေအာင္ေမႊက ာတည္ေပးပါ
~ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ေရႊဖရံုၫ ြန္႔ထည့္၍ေမႊေပးပီးမီးပိတ္လ ို႔ရပါပီ
ငါးေႁမြထိုး ၃၀က်ပ္သား
င႐ုတ္ပြေျခာက္ ၅ခု
ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
မဆလာ အနည္းငယ္
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၇ဇြန္း
~ငါးေႁမြထိုးမ်ားကိုအေၾကးထိ
~ထို႔ေနာက္ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ငံ
~င႐ုတ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္၍အေ
~ထိုအႏွစ္မ်ားကိုဆီပူပူတြင္
~ထို႔ေနာက္ေရကိုနည္းနည္းခ်င
~ငါးအသားႏူးလွ်င္မန္က်ည္းမွ
***ဆတ္မႊကင္ပြန္းခ်ဥ္
ဆတ္သားေျခာက္ ၁၀က်ပ္သား
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ ၂စည္း
င႐ုတ္သီးဆီသတ္ စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း၃ဇြန္း
~ဆတ္သားေျခာက္မ်ားကို(၁)နာရ
~ထို႔ေနာက္ေပါင္းအိုး(Press
~အသားႏူးလွ်င္အေအးခံ၍မႊထားပ
~ၾကက္သြန္နီႏွင့္င႐ုတ္သီးအၾ
~ထို႔ေနာက္ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္
***ေရႊဖ႐ံုၫြန္႔ဟင္းခ်ိဳ
ေရႊဖရံုၫြန္႔ ၂စည္း
ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး(ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး(ပါးပါးလွီးထားပါ)
~ေရႊဖရံုၫြန္႔မ်ားကိုအ႐ိုးရ
~အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ေရေႏြး ၾကက္သြန္နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ အရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္၍သမေအာင္ေမႊက
~ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ေရႊဖရံုၫ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။