ဖက္ဆြတ္မိႈ ခ႐ုဆီေကာ္ရည္ ခ်က္နည္း
-------------------------- ----------------
ဖက္ဆြတ္မိႈ...............၃ ၀က်ပ္သားခန္႔
ကင္းပုံညႊန္႔.............. ..၁၀ညႊန္႔ခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.. ...........၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ............၅တက ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. .........၅ေတာင့္
မိႈကို..သဲ၊ေျမႀကီးေျပာင္စင ္ေအာင္ဆားပါတဲ့ေရေလး
မွာထည့္စိမ္ၿပီးသန္႔စင္ေဆးေ ၾကာပါ။
ထက္ျခမ္းခြဲေလးမ်ားအျဖစ္မြထ ားပါ။
ကင္းပုံညႊန္႔ ကိုႏုတဲ့အပိုင္းေလးေတြေႁခြပ ါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာပါးပါးလွီ းထားတဲ့ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ
ကိုဆီသတ္ၿပီး..အနည္းငယ္ေမႊး လာတာနဲ႔မိႈေတြထည့္
ေၾကာ္ပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ပဲငံျပာရည ္၊ခ႐ုဆီတို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပ ါ။
ထက္ျခမ္းခြဲထားတဲ့င႐ုတ္သီးစ ိမ္းနဲ႔ကင္းပုံညႊန္႔ေလး
ေတြထည့္ေပါင္းၿပီး အရည္အနည္းငယ္ပ်စ္သြားေအာင္
ေကာ္ရည္ေလးေဖ်ာ္ထည့္ပါ။
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ေလးျဖဴးၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
--------------------------
ဖက္ဆြတ္မိႈ...............၃
ကင္းပုံညႊန္႔..............
ၾကက္သြန္နီ.. ...........၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ............၅တက
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. .........၅ေတာင့္
မိႈကို..သဲ၊ေျမႀကီးေျပာင္စင
မွာထည့္စိမ္ၿပီးသန္႔စင္ေဆးေ
ထက္ျခမ္းခြဲေလးမ်ားအျဖစ္မြထ
ကင္းပုံညႊန္႔ ကိုႏုတဲ့အပိုင္းေလးေတြေႁခြပ
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာပါးပါးလွီ
ကိုဆီသတ္ၿပီး..အနည္းငယ္ေမႊး
ေၾကာ္ပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ပဲငံျပာရည
ထက္ျခမ္းခြဲထားတဲ့င႐ုတ္သီးစ
ေတြထည့္ေပါင္းၿပီး အရည္အနည္းငယ္ပ်စ္သြားေအာင္
ေကာ္ရည္ေလးေဖ်ာ္ထည့္ပါ။
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ေလးျဖဴးၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။