ဆိတ္သားကိုဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ႏွပ္တာ...
ေမးၾကလို႔ပါ..
.
က်မတို႔အေခၚအလႉခ်က္..အိုးႀကီးခ်က္ေပါ့..
.
အခုႏွပ္တာ၃ပိႆာပါ..
အရင္ဆံုးဆိတ္သားကိုေရမထိခင္ဆားနဲ႔ႏွံ႔ေအာင္နယ္ၿပီးမွေရေဆးခ်ရင္ဆိတ္သားအသားကရဲၿပီးအေရာင္လွပါတယ္.
.
.ေဆးၿပီးအသားကိုဆား စႏြင္း ဒိန္ခ်ဥ္(မလိုင္မပါ အခ်ဥ္သက္သက္)၁၅၀၀ဘိုးနဲ႔နာနာသမေအာင္နယ္ၿပီးေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္ထဲတနာရီေလာက္ထည့္ႏွပ္ထားပါတယ္..
.
ဇီယာ..နံနံေစ့အေရာလက္တဆုပ္ေလာက္နဲ႔နာနတ္ပြင့္၂ပြင့္တို႔ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ..ၾကက္သြန္နီ၅၀သားပါးပါးလွီးထားပါ.
.
.ၾကက္သြန္ျဖဴ၁၅က်ပ္သားနဲ႔ဂ်င္း၅က်ပ္သားကိုညက္ညက္ေထာင္းပါ..ျငဳတ္စိမ္းမူန္႔၅က်ပ္သားေရနဲ႔ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ..
.
ခ်က္မယ့္အိုးႀကီးထဲကိုဆီ၂၅သားထည့့္စႏြင့္းခတ္ဆီပူရင္က်စ္ဂ်ပိုးေခါက္အနည္းငယ္နဲ႔ကရေဝးရြက္၃ရြက္ကိုထည့္ၿပီးအရင္ဆီသတ္ပါ.
.
.ေမႊးလာရင္ၾကက္သြန္ျဖဴဂ်င္းေထာင္းထည့္အေစ့ေတေထာင္းတာထည့္ဆီသတ္ပါ..ေမႊးလာမွၾကက္ွသြန္အနီေတြထည့္ပါ.
.
.နီေရာင္သန္းလာရင္ျုငတ္စိမ္းမူန္႔ေဖ်ာ္တာထည့္..စိမ္းနံ႔ေပ်ာက္မွမဆလာစတီးဇြန္း၃ဇြန္းနဲ႔ငါးငံျပာရည္၁၀သားထည့္ဆီသတ္ပါ.
.
.ၿပီးမွဆိတ္သားေတြထည့္ပါ..ဟင္းခတ္မူန္႔နဲ႔ထညက္၃ခဲေလာက္ထည့္သမေအာင္ေမႊပါ..ေႂကြပုဂံျပားအထူအေသးတခုထည့္ပါ..
.
အႏူးျမန္ေအာင္ပါ..ဆိတ္သားကထြက္တဲ့အရည္ေတြခမ္းခါနီးမွေရေႏြးကိုအသားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီးအဖံုးပိတ္တည္ပါ..
.
ကပ္တတ္လို႔မၾကာခနေမႊေပးပါ..တနာရီေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ဆိုႏူးပါတယ္..အသားႏူးမွမီး႐ွိန္နဲနဲနဲ႔ ၁၅မိနစ္ေလာက္ဆ္ီျပန္ေအာင္ထပ္တည္.ပါ..
.
အေပါ့ငန္ျမည္းၿပီးမဆလာ၂ဇြန္းေလာက္အုပ္..ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၁၅က်ပ္သားေလာက္ထည့့္ သမေအာင္ေမႊခနတည္ထားၿပီးရင္ေမႊးႀကိဳင္ၿပီးအိေနတဲ့ဆိတ္သားႏွပ္ဆီျပန္ရပါၿပီ..
.
.
Ohnmar Kyi
=================
ေမးၾကလို႔ပါ..
.
က်မတို႔အေခၚအလႉခ်က္..အိုးႀက
.
အခုႏွပ္တာ၃ပိႆာပါ..
အရင္ဆံုးဆိတ္သားကိုေရမထိခင္
.
.ေဆးၿပီးအသားကိုဆား စႏြင္း ဒိန္ခ်ဥ္(မလိုင္မပါ အခ်ဥ္သက္သက္)၁၅၀၀ဘိုးနဲ႔နာန
.
ဇီယာ..နံနံေစ့အေရာလက္တဆုပ္ေ
.
.ၾကက္သြန္ျဖဴ၁၅က်ပ္သားနဲ႔ဂ်
.
ခ်က္မယ့္အိုးႀကီးထဲကိုဆီ၂၅သ
.
.ေမႊးလာရင္ၾကက္သြန္ျဖဴဂ်င္း
.
.နီေရာင္သန္းလာရင္ျုငတ္စိမ္
.
.ၿပီးမွဆိတ္သားေတြထည့္ပါ..ဟ
.
အႏူးျမန္ေအာင္ပါ..ဆိတ္သားကထ
.
ကပ္တတ္လို႔မၾကာခနေမႊေပးပါ..
.
အေပါ့ငန္ျမည္းၿပီးမဆလာ၂ဇြန္
.
.
Ohnmar Kyi
=================
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။