ဝက္သားတုတ္ထိုး လုပ္နည္း
ဝက္အူစံု နဲ႔ အသား ၁ပိသာခန္႔ကို ျပဳလုပ္မွာျဖစ္ပါတယ္။ အသားမ်ားကိုေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿ ပီး ဆား.. သၾကားတို႔ျဖင့္ေရာနယ္ထားပါ.
အူမ်ားကိုပထမ ပဲမႉန္႔နဲနယ္ေဆးပါ။ ဒုတိယအေနနဲ႔ ႐ွာလကာ႐ွည္ျဖင့္ပြတ္ေဆးၿပီး ေရသန္႔နဲ ႔၃ႀကိမ္ခန္႔ေဆးေၾကာၿပီးေျပာ င္းျပန္လုပ္ကာ တူျဖင့္အူေခ်ာင္မ်ားကို ထိုးသြင့္၍ ၃ေခ်ာင္းခန့္္ထပ္ပါ။ျပဳတ္တဲ ့ခါ. ၂အိုးခြဲျပဳတ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္ . အနီေရာင္႐ွိတဲ့ အသဲ၊ အဆုပ္၊နားရြက္၊ေက်ာက္ကပ္နဲ႔ အသားတို႔ကို သီးသန္႔တစ္အိုးျပဳတ္ၿပီး.. အူသတ္သတ္ တစ္အိုးျပဳတ္ပါ။ေရာျပဳတ္လို က္ရင္ အေရာင္မလွတတ္လို႔ပါ။
အူျပဳတ္နည္း
========
အိုးကိုပူေအာင္တည္ၿပီသၾကားထ မင္းစါးတစ္ဇြန္းခန့္ထည့္ေလွ ာ္ပါ။ျငဳပ္ေကာင္းမႉန္႔အနည္း ငယ္နဲ႔ေလးညႇင္း၂ပြင့္ နာနတ္၁ပြင့္တို႔ ပဲငံျပာျပာရည္..လက္ဖက္ဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔ထည့္ပါအေရာင္အတြက ္ထည့္တာျဖစ္ပါတယ္။ေရခန္းေအာ င္းလံုးထားၿပီးမွေရအျမဳပ္ထည ့္ၿပီးျပဳတ္ပါနံနံပင္အမ်ွစ္ ၃ပင္ခန္႔ဓားျပား႐ိုက္ထည့္ကာ .ႏူးၿပီးေရခန္းသည္ထိမီးျဖည္ းျဖည္းျဖင့္ျပဳတ္ပါ။
အသဲ၊အဆုပ္၊ေက်ာက္ကပ္၊အသား၊န ားရြက္ျပဳတ္နည္း
========================== =
ေရေႏြးဆူေအာင္တည္ၿပီးဆား... သၾကားထမင္းစားဇြန္းဝက္..နာန တ္၁ပြင့့္..ပဲငံျပာရည္..ျငဳ ပ္ေကာင္းမႉန္႔တို႔ထည့္ၿပီးအ သားထည့္ကာမီးျဖည္းျဖည္းနဲ့ႏ ူးသည္ထိျပဳတ္ၿပီးဗန္းထဲဆည္ထ ည့္ကာအေအးခံၿပီးအခ်ဥ္ရည္ျဖင ့္တြဲဖက္စားႏိုင္ပါၿပီး႐ွင္ ့။ၾကက္ဥျပဳတ္ႀကိဳက္ပါက ၅လံုးခန္႔ျပဳတ္ၿပီ..ထည့္ျပဳ တ္ႏိုင္ပါတယ္႐ွင့္။
အခ်ဥ္ရည္ျပဳလုပ္နည္း
===============
မန္က်ည္းသီး လက္တဆုပ္ခန္႔နဲ႔ထန္းလ်ွက္ခဲ ၃ခဲခန္႔ကိုရည္နဲ႔အႏွစ္ရေအာင ္ျပဳတ္ပါ။အႏွစ္ရေအာင္ဇကာနဲ႔ တိုက္ထားပါ။ျကက္သြန္ျဖဴ.င႐ု ပ္သီးစိမ္းေရာေထာင္းၿပီးႀကိ ဳထားတဲ့မန္က်ည္းအႏွစ္နဲ႔ေရာ ၿပီးယိုးဒယားပဲငံျပာရည္နဲ႔သ ၾကားအနည္းငယ္ထည့္ေဖ်ာ္ၿပီးသ ံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင့္။
Credit to Aye Thazin
ဝက္အူစံု နဲ႔ အသား ၁ပိသာခန္႔ကို ျပဳလုပ္မွာျဖစ္ပါတယ္။ အသားမ်ားကိုေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿ
အူမ်ားကိုပထမ ပဲမႉန္႔နဲနယ္ေဆးပါ။ ဒုတိယအေနနဲ႔ ႐ွာလကာ႐ွည္ျဖင့္ပြတ္ေဆးၿပီး
အူျပဳတ္နည္း
========
အိုးကိုပူေအာင္တည္ၿပီသၾကားထ
အသဲ၊အဆုပ္၊ေက်ာက္ကပ္၊အသား၊န
==========================
ေရေႏြးဆူေအာင္တည္ၿပီးဆား...
အခ်ဥ္ရည္ျပဳလုပ္နည္း
===============
မန္က်ည္းသီး လက္တဆုပ္ခန္႔နဲ႔ထန္းလ်ွက္ခဲ
Credit to Aye Thazin
ဗဟုသုတရစရာေတြကမ်ားေနတယ္ ဘယ္ဟာဖတ္ရမွန္းကိုမသိဘူး
ReplyDeleteအရမး္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္