ကကတစ္ ပဲလိပ္မႈိေျခာက္
--------
တစ္ခါေတာ့ အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္သူေတြအတြက္ ငါးအခ်ဳိဟင္းေလးခ်က္ၾကည့္ရေ အာင္ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ကကတစ္ငါးကို အေၾကးထုိးမႊန္း၍ ေရစင္ေအာင္ ေဆးကာစစ္ထားပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ငါးကိုအရသာမႈႏ္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ဆားတို႔ျဖင့္ နယ္ကာ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ႏွင့္လူး၍ ဆီပူပူတြင္ ေရႊဝါေရာင္ သန္းသည္အထိေၾကာ္ၿပီးစစ္ထားပ ါ။
၃။ ပဲလိပ္ေျခာက္ႏွင့္မိႈမဲေျခာ က္ကို ေရေႏြးဆူဆူတြင္ ထည့္၍ ငါးမိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။ ႏူးလာလွ်င္ဆယ္၍ ညႇပ္ထားပါ။
၄။ ပနး္ကန္လံုးတစ္ခုထဲတြင္ ခ႐ုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ အရသာမႈန္႔၊ ေရေႏြးအနည္းငယ္၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကိုထည့္၍ သမ ေအာင္ေမႊထားပါ။
၅။ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ဆီထည့္၍ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ခ်င္းကို ဓားျပား႐ိုက္ကာဆီသတ္ပါ။
၆။ အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ပဲလိပ္၊ မိႈေျခာက္ႏွင့္ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္၍ ေၾကာ္ေပးပါ။
၇။ ပဲလိပ္ႏွင့္မိႈေျခာက္ႏူးလွ် င္ ပန္းကန္လံုးထဲမွ ေဆာ့စ္အရည္ေလာင္း ထည့္ကာေမႊေပးၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလွ်င္ ငါးေၾကာ္အေပၚသို႔ေလာင္းထည့္ ပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ငါးေၾကာ္အေပၚမွ တ႐ုတ္နံနံအုပ္၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ပါဝင္ပစၥည္း
ကကတစ္ငါးတစ္ေကာင္
ပဲလိပ္ႏွစ္ေခ်ာင္း
မိႈမဲေျခာက္ငါးခု
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴသံုးႁမႊာ
ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္
ခ႐ုဆီစားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္စားပြဲတင္ဇြ န္း တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမႊးစားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
တ႐ုတ္နံနံအနည္းငယ္
Ei’s Cooking Diary မွ ပံ့ပိုးကူညီပါသည္။
7day daily
--------
တစ္ခါေတာ့ အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္သူေတြအတြက္ ငါးအခ်ဳိဟင္းေလးခ်က္ၾကည့္ရေ
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ကကတစ္ငါးကို အေၾကးထုိးမႊန္း၍ ေရစင္ေအာင္ ေဆးကာစစ္ထားပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ငါးကိုအရသာမႈႏ္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ဆားတို႔ျဖင့္ နယ္ကာ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ႏွင့္လူး၍ ဆီပူပူတြင္ ေရႊဝါေရာင္ သန္းသည္အထိေၾကာ္ၿပီးစစ္ထားပ
၃။ ပဲလိပ္ေျခာက္ႏွင့္မိႈမဲေျခာ
၄။ ပနး္ကန္လံုးတစ္ခုထဲတြင္ ခ႐ုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ အရသာမႈန္႔၊ ေရေႏြးအနည္းငယ္၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကိုထည့္၍ သမ ေအာင္ေမႊထားပါ။
၅။ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ဆီထည့္၍ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ခ်င္းကို ဓားျပား႐ိုက္ကာဆီသတ္ပါ။
၆။ အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ပဲလိပ္၊ မိႈေျခာက္ႏွင့္ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္၍ ေၾကာ္ေပးပါ။
၇။ ပဲလိပ္ႏွင့္မိႈေျခာက္ႏူးလွ်
ပါဝင္ပစၥည္း
ကကတစ္ငါးတစ္ေကာင္
ပဲလိပ္ႏွစ္ေခ်ာင္း
မိႈမဲေျခာက္ငါးခု
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴသံုးႁမႊာ
ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္
ခ႐ုဆီစားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္စားပြဲတင္ဇြ
ႏွမ္းဆီေမႊးစားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
တ႐ုတ္နံနံအနည္းငယ္
Ei’s Cooking Diary မွ ပံ့ပိုးကူညီပါသည္။
7day daily
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။