ပင္လယ္စာခ်ိဳ စပ္ ခ်က္နည္း
***************
ပုစြန္ခြာၿပီး............. .....၁၀က်ပ္သား
ျပည္ႀကီးငါး............... ..၁၀က်ပ္သား
ငါးအသားလႊာ..............၁၀ က်ပ္သား
င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နီ....၁ ၀ေတာင့္ခန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ............... ..၅တက္ခန္႔
နံနံပင္အ႐ိုး+အျမစ္......အန ည္းငယ္
သၾကား..................... .၃ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္............... ..၃ဇြန္း
မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္.၁ဇြန ္း
ႏွမ္းဆီ................... ....အနည္းငယ္
ပင္လယ္စာ ၃မ်ိဳးကို...အေနေတာ္အတုံးငယ ္မ်ား
တုံးၿပီး..ခ်င္းဓားျပား႐ိုက ္၊သံပုရာရည္အနည္းငယ္
ပါေသာေရေႏြးဆူဆူမွာ ၂မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးစစ္ကာ
ေရေအးေလာင္းအေအးခံထားပါ။
င႐ုတ္ေတာင့္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နံနံပင္အျမစ္တို႔ကို
ညႇက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
မန္က်ည္သီးမွည့္ကိုေရေႏြးစိ မ္ၿပီးအႏွစ္တိုက္ထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးကိုဆီအနည္း.င ယ္ျဖင့္အပူေပးကာေထာင္းထားေသ ာအေရာကိုဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္၊သၾကား၊ မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္၊ငါးငံျပ ာရည္တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းၿပီး
မိမိႏွစ္သက္တဲ့အရသာရၿပီဆိုမ ွ..ျပဳတ္ထားတဲ့ပင္
လယ္စာေတြထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမႊ ေပးပါ။
ေနာက္ဆုံးႏွမ္းဆီေလးေလာင္းခ ်ၿပီး..နံနံပင္ေလးအုပ္ကာသုံ းေဆာင္ပါ။
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
***************
ပုစြန္ခြာၿပီး.............
ျပည္ႀကီးငါး...............
ငါးအသားလႊာ..............၁၀
င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နီ....၁
ၾကက္သြန္ျဖဴ...............
နံနံပင္အ႐ိုး+အျမစ္......အန
သၾကား.....................
ငါးငံျပာရည္...............
မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္.၁ဇြန
ႏွမ္းဆီ...................
ပင္လယ္စာ ၃မ်ိဳးကို...အေနေတာ္အတုံးငယ
တုံးၿပီး..ခ်င္းဓားျပား႐ိုက
ပါေသာေရေႏြးဆူဆူမွာ ၂မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးစစ္ကာ
ေရေအးေလာင္းအေအးခံထားပါ။
င႐ုတ္ေတာင့္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နံနံပင္အျမစ္တို႔ကို
ညႇက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
မန္က်ည္သီးမွည့္ကိုေရေႏြးစိ
ဒယ္အိုးတစ္လုံးကိုဆီအနည္း.င
အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္၊သၾကား၊
မိမိႏွစ္သက္တဲ့အရသာရၿပီဆိုမ
လယ္စာေတြထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမႊ
ေနာက္ဆုံးႏွမ္းဆီေလးေလာင္းခ
Credit to ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။