ဆုိင္မွာ အလြယ္တကူ ဝယ္စားႏိုင္ေပမယ့္ အိမ္မွာ လုပ္စားရင္ လတ္ဆတ္သန္႔ရွင္းၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္တာေပါ့။
ဒီတစ္ခါေတာ့ ဘဲကင္ျပဳလုပ္နည္းေလး တင္ျပလုိက္ပါတယ္။ အိမ္မွာ ပါတီေပးခ်င္လို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းလ်ာအျဖစ္ စားသံုးလိုလို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္ျပဳတ္တာ ဝါသနာပါတဲ့သူေတြ အိမ္မွာ ကင္စားႏိုင္ေအာင္လို႔ပါ။
အခ်ိန္ေတာ့ ၾကာတဲ့အတြက္ စိတ္ေတာ့ ရွည္ရပါမယ္။ အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုၿပီး ႏူးအိေနတဲ့ ဘဲကင္တစ္ေကာင္ရဖုိ႔ ၄ နာရီၾကာ ကင္ရပါတယ္။
ဘဲကင္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
(၁) ဘဲတစ္ေကာင္
(၂) ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
(၃) သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
(၄) ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
(၅) င႐ုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္
(၆) ရွာလကာရည္
(၇) ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္ဥ
(၈) ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဘဲကင္ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
(၁) ဘဲရဲ႕ ဝမ္းတြင္း ကလီဇာေတြကို ထုတ္ၿပီး ေရေဆးပါ။
(၂) ၿပီးရင္ လံုးဝေျခာက္ေသြ႕သြားေအာင္လုပ္ပါ။ တစ္႐ွဴးေလးေတြနဲ႔ တုိ႔ၿပီး ေျခာက္ေသြ႕ေအ
င္ လုပ္ႏုိင္ပါတယ္။
(၃) ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကို ေသခ်ာ ညပ္ေအာင္ေထာင္းၿပီး ဆားနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ေရာပါ။ ရလာာတဲ့အရည္ကို ဘဲရဲ႕ ဝမ္းဗိုက္အတြင္းကို သုတ္လိမ္းပါ။
(၄) ဘဲရဲ႕ ပြင့္ေနတဲ့ ဗိုက္အေပါက္ဝကို သြားၾကားထိုးထံနဲ႔ ထုိးၿပီး ပိတ္လုိက္ပါ။
play
(၃) ဘဲအေရခြံကို ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတုိင္း ဓားထက္ထက္နဲ႔ မႊန္းပါ။
play
(၄) ၿပီးရင္ ဘဲရဲ႕ တစ္ကိုယ္လံုး၊ ေတာင္ပံေအာက္လို ေနရာေတြပါ အပါအဝင္ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္း ႏွံ႔ေအာင္ ျဖဴးပါ။
play
(၅) ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတုိင္း မီးဖုိေပၚကို တစ္နာရီခန္႔ ကင္ပါ။ တစ္နာရီအၾကာမွာ ေအာက္ပါပံုအတုိင္း ျဖစ္သြားတာကို ေတြ႕ရပါလိမ့္မယ္။
play
(၆) ဘဲရင္အံုေပၚမွာ မႊန္းထားတဲ့ ေနရာေတြကို ဓားထက္ထက္နဲ႔ ျဖဲလုိက္ၿပီး ရင္အံုပိုင္းကို ေနာက္ထပ္ တစ္နာရီကင္ပါ။
play
(၇) ေနာက္တစ္ဖက္ကိုလည္း အဲဒီအတိုင္းျပဳလုပ္ၿပီး ေနာက္ထပ္ တစ္နာရီကင္ပါ။
play
(၈) အဲဒီနည္းအတုိင္း အျပန္ျပန္အလွန္လွန္ကင္ရင္း ဘဲအသားေအာက္က အဆီေတြ ထြက္လာရင္ေတာ့ ဘဲကင္ က်က္သြားပါၿပီ။
play
(၉) ဘဲကင္ကို အေအးခံပါ။ ၿပီးရင္ လိုသလို ခုတ္ပိုင္းႏုိင္ပါတယ္။
play
(၁၀) အခုလို ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ လွလွပပေလးျပင္ၿပီး ထမင္းနဲ႔လည္း တြဲဖက္စားႏုိင္ပါတယ္။
Credit - Duwun
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။