စိုးျမင့္ေျကာ္
ခ်က္နည္းကေတာ.
-၀က္သားအသားတစ္ဆယ္သားကို ပဲငံျပာရည္၊ အရသာမွုန္.တို.နွင့္နယ္ထားပ ါ။
-ျကက္သြန္နီ - ၂ လံုးကို မထူမပါး ေလးေတာင့္ပံုလွီးထားပါ။
-ေဂၚဖီပန္း အနဲငယ္ ကိုေရေဆးကာ အေနေတာ္လွီးထားပါ။
-ဗိုလ္စားပဲသီး ၃ ေတာင့္ကို မထူမပါးလွီးရန္နွင့္ မုန္လာဥနီ ကို ေေလးေတာင့္တုန္းေသးေလးေတြတု န္းရန္
- ငရုပ္သီးအပုေျခာက္ - ၄ေတာင့္( မရွိက အရွည္ေတာင့္ကို သံုးရန္)
-ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္းနွင့္ျကက္သြန္ျဖဴ
-ပဲငံျပာရည္ အျကည္၊ ျကာညိဳ.၊ ျကက္သားမွုန္.၊ ခရုဆီ၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုပ္ေကာင္း၊
ဆား၊ ဆီ
- တရုပ္နံနံ
-ေျကာ္မည္.အိုးထဲသို. ဆီ အနဲငယ္ထည္.ကာ ငရုပ္သီးေတာင့္ကိုေျကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ။
ထိုေနာက္ ငရုပ္သီးနံ.သင္းေနေသာ ဆီထဲသို.ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္းနွင့္
ျကက္သြန္ျဖဴ ကိုအရင္ ေျကာ္ျပီး ၀က္သားကို
ထည္.ေျကာ္ပါ။ မီးျပင္းျပင္းနွင့္ ၀က္သားကို ေမြေျကာ္ျပီး ေရအနဲငယ္ထည္.ကာ
၀က္သားက်က္ျပီး ဆီထြက္ သည္ အထိေျကာ္ပါ။ ထိုေနာက္ ျကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီပန္း ၊ ဗိုလ္စားပဲသီး၊မုန္လာဥနီ ၊ ပဲငံျပာရည္ အျကည္၊ ျကာညိဳ.၊ ျကက္သားမွုန္.၊ ခရုဆီ၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ဆားတို.ကိုထည္. ကာ မီးျပင္းျပင္းနွင့္ေရခမ္းေျ ခာက္သညါအထိ ဆယ္မိနွစ္ခန္.ေျကာ္ျပီး ခ်ခါနီး ငရုပ္သီးေျကာ္နဲ. တရုပ္နံနံကိုထည္.ေမြလိုက္ပါ ။
ထိုေနာက္ ထမင္းပုဂံထဲသို.ထမင္း
တရုပ္ဟင္းခ်ိဳ ပုဂံတစ္လံုးခန္.ပံုျပီး အေပၚမွ ေျကာ္ထားတဲ.ကုန္းေဘာင္ေျကာ္ နွင့္ငရုပ္သီးေျခာက္ေျကာ္ေလ းကိုတင္လိုက္ပါ...
- ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းခ်ိဳ အတြက္ကေတာ.
ေရေနြးဆူဆူတည္ထားတဲ.အထဲသို.
ျကက္သြန္ျဖဴ နွစ္မြာဓါးျပားရိုက္၊ ေ ဂၚဖီထူထူလွီးထားတာ နဲနဲ၊ ရွာလကာရည္
ထမင္စးစားဇြြန္း တစ္ဇြန္းနဲ. ငံျပာရည္တစ္ဇြန္း ထည္.ျပီး ခ်ကာနည္း
ျျကက္ဥအကာကို ခေလာက္ျပီး ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္.ထည္.ျပီး
ဆက္တိုက္ေမြလိုက္ရင္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ိဳရပါျပီ။
ခ်က္နည္းကေတာ.
-၀က္သားအသားတစ္ဆယ္သားကို ပဲငံျပာရည္၊ အရသာမွုန္.တို.နွင့္နယ္ထားပ
-ျကက္သြန္နီ - ၂ လံုးကို မထူမပါး ေလးေတာင့္ပံုလွီးထားပါ။
-ေဂၚဖီပန္း အနဲငယ္ ကိုေရေဆးကာ အေနေတာ္လွီးထားပါ။
-ဗိုလ္စားပဲသီး ၃ ေတာင့္ကို မထူမပါးလွီးရန္နွင့္ မုန္လာဥနီ ကို ေေလးေတာင့္တုန္းေသးေလးေတြတု
- ငရုပ္သီးအပုေျခာက္ - ၄ေတာင့္( မရွိက အရွည္ေတာင့္ကို သံုးရန္)
-ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္းနွင့္ျကက္သြန္ျဖဴ
-ပဲငံျပာရည္ အျကည္၊ ျကာညိဳ.၊ ျကက္သားမွုန္.၊ ခရုဆီ၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုပ္ေကာင္း၊
ဆား၊ ဆီ
- တရုပ္နံနံ
-ေျကာ္မည္.အိုးထဲသို. ဆီ အနဲငယ္ထည္.ကာ ငရုပ္သီးေတာင့္ကိုေျကာ္ျပီး
ထိုေနာက္ ငရုပ္သီးနံ.သင္းေနေသာ ဆီထဲသို.ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္းနွင့္
ျကက္သြန္ျဖဴ ကိုအရင္ ေျကာ္ျပီး ၀က္သားကို
ထည္.ေျကာ္ပါ။ မီးျပင္းျပင္းနွင့္ ၀က္သားကို ေမြေျကာ္ျပီး ေရအနဲငယ္ထည္.ကာ
၀က္သားက်က္ျပီး ဆီထြက္ သည္ အထိေျကာ္ပါ။ ထိုေနာက္ ျကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီပန္း ၊ ဗိုလ္စားပဲသီး၊မုန္လာဥနီ ၊ ပဲငံျပာရည္ အျကည္၊ ျကာညိဳ.၊ ျကက္သားမွုန္.၊ ခရုဆီ၊ နွမ္းဆီ၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ဆားတို.ကိုထည္.
ထိုေနာက္ ထမင္းပုဂံထဲသို.ထမင္း
တရုပ္ဟင္းခ်ိဳ ပုဂံတစ္လံုးခန္.ပံုျပီး အေပၚမွ ေျကာ္ထားတဲ.ကုန္းေဘာင္ေျကာ္
- ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းခ်ိဳ အတြက္ကေတာ.
ေရေနြးဆူဆူတည္ထားတဲ.အထဲသို.
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။